Mentor in campania TechSchoolAdrian Buzatu lucreaza la CERN, unde se ocupa de particulele experimentale, printre care si particula misterioasa a lui Dumnezeu.
Acesta isi explica activitatea: "Este o calatorie in lumea subatomica, in lumea ingredientelor fundamentale, cele mai mici ale Universului. Momentan un singur ingredient lipseste pana acum, particula Higgs, presa o mai numeste a lui Dumnezeu."
"Aceasta particula a fost cautata de 50 de ani si asta vara a fost descoperita o particula noua, care s-ar putea sa fie a lui Dumnezeu. Proprietatile acesti particule sunt la fel cu cele despre care vorbim, dar nu suntem siguri.", a spus acesta la I Like IT.
Gaurile negre, fenomenul care a alertat planeta dupa ce fizicienii de la CERN si-au inceput activitatea, nu ar fi totusi atat de rele, explica Adrian Buzatu.
In realitate, descoperirea unei gauri negre la CERN ar insemna unificarea a doua teorii uriase:
"A fost o mica sperietura pe care a tras-o omenirea, dar a fost un pic exagerata. Daca am vedea gauri negre microscopice, ar fi un salt urias in stiinta. Pentru ca s-ar numi lumea lui Einstein cu lumea subatomica cuantica. Daca s-ar rezolva, ar fi o unificare mare de doua teorii ale secolului trecut care e bat cap in cap si totusi ar fi adevarate."

Sursa : http://www.yoda.ro