vineri, 16 noiembrie 2012

Arbitrii moderni dau cartonaşe cu smartphone-ul la meciurile de fotbal


Clasicele cartonaşe colorate arătate de arbitrii în timpul meciurilor de fotbal, alături de carneţelul folosit pentru a nota incidentele semnalate în timpul partidei, ar putea fi în curând de domeniul trecutului, arbitrii primind în locul acestora câte smartphone cu ecran mare.
Arbitrii moderni dau cartonaşe cu smartphone-ul la meciurile de fotbalArbitrii moderni dau cartonaşe cu smartphone-ul la meciurile de fotbal

La o primă impresie idea nu este deloc rea, deoarece un smartphone conectat în reţea lasă mai puţin loc pentru greşeli, permiţând arbitrului să comunice în timp real cu asistenţii de pe teren şi să trimită mai departe deciziile luate. Din fericire şi oferta actuală de telefoane inteligente se potriveşte de minune scopului, telefoanele cu ecrane de 5.5 inch sau mai mult fiind numai bune pentru semnalarea unui cartonaş galben sau roşu.
  Pentru scopul ales, producătorul software Siine a creat aplicaţia Referee Pro, ce va debuta peste puţin timp în primul meci oficial fără cartonaşe. Meciul în cauză este finala cupei Ligii Mexicane de fotbal în sală. Arbitrul oficial va dirija meciul folosind un telefon Galaxy S3 conectat la internet, toate deciziile luate fiind comunicate în timp real pe Tweeter. În acest mod fanii vor putea urmării în timp real mersul jocului, primind informaţii despre scor şi faulturile acordate.
Deciziile de arbitraj sunt comunicate în timp real pe TwitterDeciziile de arbitraj sunt comunicate în timp real pe Twitter

Pentru a se putea răspunde tuturor cerinţelor unui meci oficial desfăşurat sub supravegherea FIFA, aplicaţia pentru smartphone Referee Pro a fost creată în parteneriat cu Siine (companie cu sediul în Londra şi Barcelona, susţinută de fondatorul Skype Niklas Zennstrom), prin contribuţia unor arbitri de top.
Potrivit Siine, sunt deja în curs de aplicare planuri imediate pentru colaborarea cu organizaţii de arbitraj din Statele Unite, Marea Britanie şi Spania, astfel că primul meci de fotbal european care să fie arbitrat cu telefonul mobil ar putea să aibă loc mai devreme decât ne-am imagina.
Rămâne de văzut cât de vizibile vor fi pentru fani cartonaşele date cu ecranul unui smartphone. Una din posibilităţi este afişarea unui cartonaş digital pe ecranul tabelei de marcaj, sau comunicarea în timp real printr-o aplicaţie de smartphone gândită să ruleze pe telefoanele fanilor.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu