vineri, 21 decembrie 2012

Cele mai bune jocuri din 2012


Top Cele mai bune jocuri din 2012
Trebuie sa incep articolul care sarbatoreste gamingul in 2012 spunand ca acest an nu a fost tocmai cum ma asteptam in materie de jocuri. O privire rapida peste lista celor mai asteptate jocuri  ale mele pentru acest an va dezvalui ca acesta nu s-a desfasurat deloc cum ma asteptam. In timp ce cinci dintre jocurile pe care doream sa le joc in 2012 au si aparut in cursul celor 12 luni care au trecut, restul au fost mutate in 2013. Hai sa vedem totusi care zece jocuri chiar mi-au placut anul acesta si au reusit sa intre pe lista celor mai bune jocuri din 2012 de pe PlayTech.ro.

10. Uncharted: Golden Abyss

Uncharted Golden Abyss
Seria Uncharted a devenit usor-usor una dintre cele mai calitative si respectate din gaming. Inceputa de Naughty Dog in 2007, licenta Uncharted a reusit sa sparga barierele gamingului cu fiecare lansare in parte, iar Golden Abyss nu face exceptie. Jocul a fost lansat ca un titlu de lansare al PlayStation Vita si este chiar si in acest moment unul dintre cele mai bune experiente de pe aceasta platforma. Majoritatea elementelor care au facut seria celebra se regasesc si in Golden Abyss, alaturi de o poveste noua si elemente de gameplay noi, gratie noilor senzori din consola Vita. Chiar si la capitolul grafica jocul reuseste sa impinga limitele jocurilor mobile, fiind unul dintre cele mai aratoase titluri pe care poti sa le iei dupa tine oriunde.

9. Diablo III

Diablo III
Dupa mai bine de zece ani de la lansarea lui Diablo II, Blizzard a reusit sa trimita spre magazine partea a treia a seriei. Anii lungi de dezvoltare si experienta pe care studioul a capatat-o in cei opt ani de World of WarCraft au influentat puternic produsul final Diablo III, jocul imprumutand multe concepte ale titlurilor MMO. Chiar daca o conexiune la internet este necesara pe tot parcursul sesiunilor de joc, noile sisteme ale jocului si povestea au tinut jucatorii lipiti de computere pana in ziua de astazi, la mai bine de jumatate de an de la lansare. Cu un gameplay care poate crea dependenta, o comunitate foarte activa si posibilitatea de a castiga bani reali din comertul cu obiecte virtuale, Diablo III si-a pus amprenta asupra anului 2012. Din pacate insa Blizzard a cam intarziat cu update-ul pentru PvP, momentan jucatorii putand interactiona doar in mod cooperativ in joc.

8.Dishonored

joc video Dishonored
Dishonored a fost surpriza anului 2012 pentru mine, intrucat campania de promovare nu dezvaluise ce fel de joc aveam sa primim. In timp ce eu asteptam un shooter linear inspirat de seria BioShock, am primit mai degraba un stealth shooter cu posibilitati multiple de abordare a situatiilor, cu influente majore din seria Thief. Chiar daca povestea este scurta, iar un mod multiplayer nu exista, Dishonored ofera o experienta unica anul acesta, egalata probabil doar de Deus Ex: Human revolution in ultimii cativa ani. Combinatia de abilitati atletice, magice si multiplele posibilitati de abordare a situatiilor face ca jocul sa poata fi jucat de mai multe ori cu aceeasi placere. De asemenea, stilul artistic si universul din Dishonored sunt foarte speciale si demne de lauda.

7. Black Mesa

joc video Black Mesa
Pentru opt ani de zile, Black Mesa, remake-ul pe motorul grafic Source al originalului Half-Life a fost doar o promisiune nefondata. Ei bine, echipa din spatele acestui proiect a reusit in 2012 sa lanseze un produs finit, care a reusit sa fie si unul dintre cele mai bune jocuri de anul acesta. Materialul sursa a fost tratat cu un respect deosebit, iar anumite elemente au fost adapate vremurilor noastre. Grafica jocului a fost adusa la zi, iar unele secvente au fost modificate pentru a imbunatati chiar si clasicul shooter de la Valve, considerat de multi ca fiind jocul perfect. Avand in vedere pretul de 0 lei/dolari/euro, nu prea aveti motive sa evitati Black Mesa. Daca nu din nostalgie pentru Half-Life, macar pentru ca este unul din cele mai bune jocuri realizate vreodata.

6. Assassin’s Creed III

Revfiew Assassin's Creed III
Finalul trilogiei Assassin’s Creed a mutat actiunea in America, in perioada problamarii independentei. Ubisoft a realizat un nou asasin, cu o poveste ceva mai interesanta si cu abilitati superioare predecesorilor sai. Rezultatul a fost unul dintre cele mai aratoase si mai placute jocuri de anul acesta, in pofida multitudinii de bug-uri de care a avut parte la lansare. Chiar daca povestea nu poate fi pe placul tuturor, fiind bazata pe istoria americana, aceasta a avut de oferit mai multe straturi, care puteau la indoiala chiar motivatiile asasinilor si templierilor, stergand practic linia care deosebeste cele doua grupari rivale. Finalul a pus punct acestui arc narativ al seriei, insa cu siguranta nu a incheiat-o complet. De asemenea, multiplayer-ul va tine ocupati cateva milioane de jucatori vreme buna de acum inainte, intrucat aceasta licenta are parte de o comunitate foarte loiala.

5. The Walking Dead

The Walking Dead
Genul adventure s-a intors in forta in 2012, dupa ce in anii precedenti a inceput sa dea putin din picioare pentru a ne arata ca nu a murit. Telltale games a reusit sa lanseze cel mai bun joc al sau anul acesta: The Walking Dead. Seria de cinci episoade bazate pe universul benzilor desenate omonime este de departe cel mai bine scris produs de gamind de anul acesta, indrumand jucatorii printr-o lume plina de alegeri morale care au consecinte reale in dezvoltarea actiunii. Finalul acestei serii in special ofera ceva aproape unic in gaming, pe care fiecare fan al jocurilor si mai ales al titlurilor adventure ar trebui sa il experimenteze pe cont propriu. Desi la Video Game Awards 2012, acest joc a castigat titlul de Game of the Year, personal  nu pot sa ii ofer aceeasi distinctie. Motivul fiind faptul ca gameplay-ul nu este obligatoriu foarte bine implementat, majoritatea timpului de joc fiind ocupata cu discutii intre personaje si explorarea mediului. De asemenea, pentru un joc adventure, puzzle-urile sunt extraordinar de simple.

4. Mass Effect 3

Top jocuri 2012 Mass Effect 3
Tot in 2012 am incheiat si povestea lui Commander Shepard din Mass Effect. Mass Effect 3 a incheiat trilogia intr-un mod exploziv, chiar daca unii fani s-au simtit tradati de finalul initial al jocului. Din fericire, drumul pana in acel punct nu a dezamagit deloc, fiind presarat cu tot felul de personaje noi si vechi, misiuni bine realizate si o poveste modelata de actiunile jucatorului. Alegerile aveau o greutate mult mai mare in Mass Effect 3, intrucat aliantele cu diverse factiuni puteau in teorie decide soarta galaxiei. Adaugand la aceasta si faptul ca multiplayer-ul, o noutate pentru serie, influenta nivelul de pregatire al fortelor lui Shepard, BioWare a ales sa incheie aceasta poveste din universul Mass Effect cu un produs aproape perfect.

3. Journey

joc video Journey
PlayStation 3 nu a avut parte de foarte multe exclusivitati importante in cursul acestui an, insa Journey este de departe cea mai placuta experienta pe care am primit-o pe aceasta platforma anul acesta. Este vorba despre un simplu joc de PSN dezvoltat de That Game Company (cei responsabili si pentru fl0w si flOwer), care dureaza aproximativ doua ore de la inceput si pana la sfarsit. Journey nu include niciun fel de dialog si se bazeaza pe simbolistica, grafica si muzica pentru a atrage jucatorul in lumea sa fantastica. Rezultatul este unul dintre cele mai aratoase jocuri lansate vreodata, cu o coloana sonora de zile mari, care reuseste sa sparga si bariere noi cand vine vorba de multiplayer, intrucat jucatorii trebuie sa lucreze impreuna desi nu pot comunica intre ei. Cine inca declara ca jocurile nu pot fi considerate arta inca nu a pus mana pe Journey pentru PlayStation 3.

2. Halo 4

Top jocuri video - Halo 4
Halo 4 a fost unul dintre cele mai asteptate jocuri ale lui 2012. Pe buna dreptate insa, acesta a reusit sa fie si unul dintre cele mai bune jocuri ale anului. Acesta a stors tot ce era posibil din performantele batranului Xbox 360 pentru a oferi cel mai aratos joc al acestei platforme. Pe langa o campanie foarte bine realizata, care te lasa la fiecare pas cu gura cascata, Halo 4 a reusit sa continue traditia si in multiplayer. 343 Industries a reusit sa pastreze sufletul licentei intact si chiar sa inoveze pe alocuri la capitolul design. Campania cooperativa Spartan Ops este de asemenea demna de lauda, chiar daca este lansata in format episodic. Halo 4 nu ar trebui sa lipseasca din libraria de jocuri a vreunui fan al consolei Xbox 360.

1. Far Cry 3

Far Cry 3
Ubisoft reusise sa imi capteze atentia inca de la anuntul lui Far Cry 3, insa chiar si dupa un an de trailere si informatii nu ma asteptam ca acesta sa fie cel mai bun joc al anului. Produsul final m-a dat pe spate la propriu, oferind cea mai completa experienta de joc de pe orice platforma. Campania de single player este de-a dreptul nebuna, prezentand unele dintre cele mai memorabile personaje din jocuri ale ultimilor ani, in timp ce multiplayer-ul cooperativ ofera o alta poveste in acelasi univers. Chiar daca pe PC serverele nu sunt tocmai populate, pe console experienta online este clar demna de toata atentia. Se vede ca Ubisoft Montreal a invatat lectii importante din dezvoltarea lui Assassin’s Creed, intrucat se vad influente clare din acesta in Far Cry 3. Titlul de fata este probabil cel care a definit acest an in materie de jocuri si nu trebuie ratat de niciun gamer cu pretentii.

Sursa : http://playtech.ro

Declaratiile unor angajati Apple. Nu poti sa crezi ce se intampla acolo

Declaratiile unor angajati Apple. Nu poti sa crezi ce se intampla acolo


Potrivit Gizmodo, incidentul nu este unul izolat.
Perfectiunea pare sa fie un mit in cazut Apple. Gizmodo anunta ca angajatii magazinelor prin care compania condusa de Tim Cook isi vinde produsele calca adesea stramb.
Jurnalistii au descoperit mai multe cazuri in Texas, Tennessee, California, Massachusetts, Maryland, Michigan, New York sau New Jersey in care angajatii distrugeau produse Apple sau le furau pur si simplu.
Situatia pare sa fie intalnita si in Canada si Marea Britanie.
In multe dintre aceste magazine, angajatii distrugeau aparatura Apple doar ca sa se distreze. Numeroase iPhone-uri si iPad-uri au fost crapate in aceasta maniera.
Alte infractiuni de care s-ar face vinovatii unii oameni de la Apple ar fi: furt, hartuire sexuala si consum de droguri.

Sursa : http://www.yoda.ro

Gadgeturi de Craciun – cadouri perfecte pentru entuziasti


Top cadouri de Craciun –gadgeturi cadouri perfecte pentru entuziasti
Mai sunt cateva zile si se schimba anul. Ultimele zile de cumparaturi, cateva reduceri in magazine si pe diverse site-uri, toate se reflecta intr-o perioada perfecta pentru vanat chilipiruri. Secretul, ca de fiecare data, este sa stii ce cumperi. Sa stii exact ce-ti doresti, ce-si doreste persoana importanta din viata ta sau la ce viseaza cel mai bun prieten al tau. Incercand sa facem un top cu , vom atrage atentia aici asupra mai multor aparate care pot deveni brusc cadouri perfecte pentru cineva apropiat. Si inca ceva. Nu uitati ca ati avut un an greu. Din acest motiv ar trebui sa celebrati, mai mult ca niciodata, afirmatia ,,cele mai frumoase, bune si utile cadouri ti le faci singur”. Cumparaturi fericite si sarbatori la fel!

Camere foto

Sony RX100
SONY RX100 – incredibil dar adevarat, compactul din imaginea de mai sus are in interior un senzor de 1 inci si un pret pe masura. Trecand insa peste pretul de 3000 de lei, toti cunoscatorii au ajuns la concluzia ca cea mai recenta creatie a celor de la SONY merita tot respectul. Are un senzor generos de 20,2 megapixeli Exmor CMOS, un zoom optic de 3,6X si este capabil sa filmeze Full HD 1080p la 60 de cadre pe secunda. Calitatea imaginii este remarcabila, calitatea constructiei la fel iar viteza de focus tradeaza de departe faptul ca acest aparat foto este din alta liga. Este adevarat ca putini te pot convinge sa dai aceasta suma pe un aparat foto compact, daca iti doresti insa cea mai buna calitate nimic nu se apropie de .
Pret Canon EOS Rebel T4i
Canon EOS Rebel T4i/650D – este un DSLR pentru cei care fac tranzitia de la un compact la un aparat foto mai destept. Primul din lume cu un ecran sensibil la atingere si o combinatie aproape perfecta dintre controale simple si avansate, noul Rebel se gaseste in Europa cu . La aproximativ 3500 lei in varianta cu obiectiv de 18-55mm, noul DSLR nu este unul dintre cele mai accesibile insa face o treaba foarte buna atat pentru capturi statice cat si filme Full HD cu focus continu. Ecranul este rabatabil, perfect pentru autoportrete sau capturi la firul ierbii, iar procesorul Digic 5 are  o performanta remarcabila in combinatie cu senzorul CMOS de 18 megapixeli. Nu lipseste nici detectia automata a scenei insa daca va place sa va jucati cu focusul recent lansatul 650 are 9 puncte de auto focus.
Pret olympus-e-pl5-e-pm2
Olympus PEN E-PM2 – face parte dintr-o serie cu multe premii pentru performanta si calitate a imaginii. Cu un corp compact si un pret de aproximativ 2800 lei, acest model este exponentul perfect al conceptului micro four-thirds. Are  de 16 megapixeli, un ISO maxim de 25600 si o viteza de captura la rezolutie nativa de 8 cadre pe secunda. Ecranul este sensibil la atingere si cu o rezolutie de 460.000 de pixeli nu veti avea dificultati in a vedea continutul capturat. Marele avantaj al acestui model este viteza remarcabila de focus combinata cu un sistem inteligent de stabilizare. Trecand peste portofoliul destul de generos de obiective, nu trebuie neglijata nici posibilitatea utilizarii unui adaptor de montura de aproximativ 650 lei pentru a largi si mai mult optiunile pe care le aveti dupa achizitie.

Boxe

Cadou de Craciun Jawbone Jambox
Jawbone Jambox – este una dintre cele mai compacte boxe care functioneaza de minune atat prin intermediul unei conexiuni cu fir cat si wireless, prin Bluetooth. Are o baterie integrata care asigura o autonomie de aproximativ 10 ore de auditie, 340 de grame si vine atat cu doua difuzoare de calitate cat si cu un microfon gandit pentru teleconferinta. Suporta conectarea simultana a mai multor surse de sunet iar daca aveti 2 telefoane pe care le conectati pe  veti putea prelua apeluri de pe amandoua cu o simpla apasare de buton de pe Jambox. Cu un pret de aproximativ 690 lei, aceasta boxa este perfecta pentru cei mereu in deplasare care vor o sursa de muzica de incredere.
Bose Soundlink
Bose Soundlink II – este pentru utilizatorii care au o geanta un pic mai mare cand merg in concediu si al caror portofel este un pic mai generos. Foloseste o conexiune Bluetooth pentru conectarea la tablete, smartphone-uri sau notebook-uri si are un acumulator integrat pentru ore de auditie departe de priza. Husa inclusa functioneaza ca un smartcover care porneste boxa atunci cand este indepartata. In SUA pretul este de aproximativ 300 dolari iar pentru 50 dolari in plus puteti achizitiona o versiune similara compatibila cu standardul AirPlay al celor de la Apple. Magia acestei boxe nu foarte ieftina sta in abilitatea remarcabila de a reda intregul spectru de frecvente, de la joase la inalte, dintr-o greutate decenta de 1,3 kilograme. Reda fara probleme muzica si prin intermediul unei conexiuni cu fir de 3,5 mm.
Cadou Bower Wilkins Zeppelin Wireless
Bowers & Wilkins Zeppelin Air – este genul de produs care ar trebui sa-ti vina in minte cand cineva te roaga sa-i recomanzi cel mai bun dock de iPhone/iPod care reda fara probleme muzica si din conexiuni wireless. Costa cat un sistem de boxe serios, la aproximativ 2500 lei, insa reda muzica la un nivel similar cu un astfel de sistem audio. Pe sistemul, este ultimul dock audio pe care ti-l vei cumpara vreodata, Zeppelin Air este compatibil AirPlay insa merge si printr-o conexiune cu fir de 3,5 mm. Daca folositi un iDevice cu dock de 30 pini, in timp ce este andocat, conectand un USB la Zeppelin Air puteti transfera muzica, contacte sau puteti face un backup fara nici un fel de problema.

Televizoare

Sony XBR-84X900
SONY XBR-84X900 – este primul exemplu de TV comercial disponibil compatibil cu continut 4K. Costa 25.000 de dolari si chiar daca nu se gaseste in tara noastra, la un asemenea pret mai puteti adauga cateva sute pentru a-l avea livrat de peste mari si tari. Puterea audio este de 50 W iar daca sunteti gamer cu tehnologia SimulView poate afisa simultan doua streamuri simultane Full HD. Pe langa 4K, un alt aspect remarcabil este diagonala de 84 de inci, aproximativ 2,1 metri. Trecand peste specificatiile astronomice, varful de gama al televizoarelor produse de SONY afiseaza o imagine remarcabila si face o treaba buna si la marirea artificiala a rezolutiei continutului obisnuit. In definitiv nu veti da in fiecare zi peste continut 4K.
un55es8000
Samsung 55ES8000 este varful de gama din domeniul televizoarelor de la prodocatorul corean, cu un pret care graviteaza in jurul valorii de 10.000 lei. Este vorba de un SmartTV cu panou LED ce raspunde la comenzi vocale si gesturi iar partea de autentificare pe retele de socializare este asigurata de camera web integrata. Are un design spectaculos foarte subtire de doar 3 centimetri grosime si o greutate de 19,3 kilograme. Vine cu un amalgam de aplicatii si jocuri, reda continut din orice sursa inclusiv DLNA/AllShare si nu obliga utilizatorul la nici un compromis. Are o rata de refresh de 800 Hz, vine cu 3D HyperReal Engine si un panou Ultra Clear cu Micro Dimming Ultimate. Trecand peste jargoanele tehnice care fac o treaba foarte buna in a justifica pretul, 55ES8000 infrumuseteaza pur si simplu fiecare camera in care este asezat.
LG 42LM620S
LG 42LM620S este un smart TV pana in 3000 lei cu un raport pret performanta remarcabil. In conditiile in care vorbim de un panou Full HD retroiluminat LED cu tehnologie Cinema 3D si o diagonala de 106 centimetri, 42LM620S este un TV foarte bun. Pe langa faptul ca eu sunt un fan al tehnologiei 3D cu ochelari polarizati, prezenta si aici, acest model de la LG vine cu un portofoliu de functii suplimentare pe care in urma cu un an de zile il intalneai la modele mult mai scumpe. Functia Intel WiDi, care pana de curand necesita achizitia unui dispozitiv separat de aproximativ 100 euro, este integrata in acest model. Aceasta din urma va permite sa va oglinditi continutul intregului ecran de PC cu conditia sa aveti un un procesor Intel Core i5 si i7 Sandy Bridge sau Ivy Bridge. Desi putini dintre noi au timp sa mai caute aplicatii si pe TV, nu doar pe smartphone sau tableta, in cazul Smart TV-urilor LG magazinul de aplicatii virtuale este din ce in ce mai util. In practica, noua interfata Smart a devenit un adevarat portal catre continut video de calitate, gratuit sau contra cost.

Sursa : http://playtech.ro

Apple testează propriile televizoare inteligente, o lansare în 2013 este improbabilă


Intrarea Apple pe piaţa televizoarelor, unde accentul se pune din ce în ce mai mult pe partea software şi de conţinut iar cei din Cupertino au ce oferi, este discutată de foarte multă vreme, însă nimic concret nu a ieşit la iveală. Conform unor zvonuri proaspete venite din China, compania testează deja diverse modele.
  Sursa anonimă din cadrul Foxconn a declarat că Apple experimentează cu diverse modele de televizoare care au diagonale între 46 şi 55 de inchi. Conform FocusTaiwan, publicaţia pentru care această sursă internă a făcut dezvăluirilor, proiectul este însă departe de finalizare, o lansare în cursul anului viitor fiind improbabilă. Acest zvon este însă primul care provine direct din fabricile în care Apple îşi asamblează celebrele produse iPhone şi iPad, ceea ce marchează evoluţia cercetării din domeniul software în cel hardware.
Apple a început să experimenteze cu domeniul Home Cinema acum aproape şase ani, însă Apple TV, chiar dacă este apreciat de unii utilizatori, a rămas doar un echipament pentru entuziaşti iar compania nu s-a ferit să recunoască acest lucru. Un viitor televizor Apple ar permite însă companiei să intre pe un nou front, unde se va întâlni cu rivalii Samsung şi Sony care sunt foarte bine poziţionaţi pe piaţa Smart TV, sau Microsoft, a căror consolă  Xbox 360 este un centru multimedia şi pentru jocuri foarte apreciat.

Sursa : http://www.go4it.ro

Deezer devine gratuit, speră că publicitatea va acoperi costurile

Deezer este unul dintre cele mai cunoscute servicii de streaming audio la cerere, în special pentru utilizatorii din România, unde oferta este mai puţin bogată. Odată cu infuziile recente de capital, compania a devenit ceva mai agresivă, semnând un parteneriat cu Orange şi oferind, începând de astăzi, şi servicii gratuite susţinute de publicitate.


Până acum, compania a oferit trei forme de acces. Cele două tipuri de abonamente, Premium şi Premium+, au oferit până acum acces nelimitat la biblioteca de 20 de milioane de piese muzicale din catalogul Deezer, cel din urmă oferind în plus accesul şi de pe alte echipamente decât PC-urile, cum ar fi terminalele mobile şi echipamentele Home Cinema sau Smart TV.
Cea de-a treia formă de acces, cea gratuită şi limitată la 2 ore de audiţie pe lună, a fost înlocuită astăzi de un serviciu gratuit nelimitat. Susţinut de bannerele publicitare, acesta oferă timp de un an aceleaşi servicii ca abonamentul Premium, după care utilizatorii vor fi limitaţi iar la 2 ore de audiţie lunară. Cei care doresc să-l încerce şi pe alte terminale primesc şi 30 de zile de gratuitate Premium+, compania sperând că va reuşi sa atragă astfel mai mulţi utilizatori către serviciile comerciale.

Sursa : http://www.go4it.ro

Motorola RAZR i, telefonul cu cel mai rapid procesor, in varianta alba

Motorola RAZR i, telefonul cu cel mai rapid procesor, in varianta alba.

Motorola anunta White Motorola RAZR i, smartphone-ul cu procesor cu frecventa de 2 GHz
Motorola RAZR i, smartphone-ul cu procesor Intel de 2 GHz, va fi lansat si in veriunea de culoare alba. Telefonul are un ecran mare Super AMOLED Advanced de 4,3 inch cu rezolutia de 540 x 960 pixeli.
RAZR i este echipat cu un procesorul Intel Atom Z2460 cu frecventa de 2 GHz si un procesor grafic PowerVR SGX540. Telefonul are instalat sistemul de operare Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.
Motorola RAZR i de culoare alba va fi disponibil pentru inceput in Marea Britanie. Smartphone-ul, in varianta de culoare neagra, este disponibil in Romania pentru un pret cuprins intre 2200 si 2300 lei.

Sursa : http://www.yoda.ro

Papa de la Roma este primul pe Twitter, intr-un fel


In cel mai recent numar al The Vatican Today, editorii publicatiei s-au mandrit cu popularitatea dobandita de .
Papa de la Roma 70 mm hard disk
Incercand sa atraga atentia asupra faptului ca Vatican Today a laudat performanta pe reteaua de socializare a primului tweet postat de pe respectivul cont. In cuvintele redactorilor, Papa  ,,a depasit vedete precum Justin Bieber in procentul si numar celor care au dat retweet la mesajele sale”. Desi este o urma de adevar in aceasta afirmatie, cifra de 1,2 milioane de retweet-uri din cei peste 2 milioane de followeri din pacate nu are o baza reala.
Cei de The Verge au avut rabdare sa adune retweet-urile de pe cele 8 conturi de Twitter ale Papei (@pontifex) in diverse limbi straine  si rezultatul este departe de cifra specificata in publicatia oficiala a Vaticanului. In total, la momentul redactarii acestui material ieseau la socoteala 115,407 retweet-uri de la cei 2.115.421 followeri. In practica, respectivul articol a avut insa dreptate dintr-un punct de vedere. Un procent mai mare din followerii Papei de pe Twitter decat din cei ai lui Justin Bieber au dat retweet. Acest procent este insa o victorie infima pentru papa avand in vedere ca Bieber are 31,7 milioane de followeri.

Sursa : http://playtech.ro

Primul BlackBerry din noua generatie BB10 are un nume oficial


Dupa lungi speculatii legate de noua platforma , cu aproximativ o luna inainte de lansare, avem un nume pentru primul aparat.
BlackBerry Z10 lansare nume oficial
O noua imagine a fost uploadata pe internet de cei de la Unwired View legata de un nou BlackBerry. Cu linii de design ce , primul smartphone ce va fi lansat de RIM la sfarsitul lunii ianuarie pare sa aiba numele de BlackBerry Z10. O distantare semnificativa la nivel de denumire fata de clasicele deja CurveBold sau Tourch, noul Z10 nu este foarte diferit fata de  acum 2 luni. Materialul de promovare imortalizat mai jos, flancat de afirmatia The New BlackBerry Z10, pe langa nume mai tradeaza si disponibilitatea noului smartphone atat pe alb cat si pe negru.
Supranumit initial Codename London, noul BlackBerry va fi unul din doua dispozitive pe care RIM le are pe teava in urmatoarele cateva luni. In principiu se va lansa intai acest model exclusiv touch, urmand ca la scurt timp sa apara si o varianta de BlackBerry 10 cu tastatura QWERTY. Desi nu se cunoaste numele modelului cu tastatura, X10 este o denumire vehiculata in anumite cercuri. Cu speranta ca reusi sa scoata din groapa compania, le doresc succes celor de la BlackBerry cu noua platforma.
BlackBerry Z10 nume oficial

Sursa : http://playtech.ro

Polaroid produce acum camere foto cu Android


In urma unui trend initiat de  si  a confirmat ca a sa companie va imbratisa un produs similar.
Polaroid Micro Four Thirds
Desi nu intelegem foarte multe din imaginea de mai sus, aceasta este o dovada suplimentara a faptului ca afirmatiile lui Scott Hardy sunt adevarate. Intr-un interviu acordat celor de la Imaging Resource – CEO-ul Polaroid a dezvaluit urmatorul pas al companiei care a scris o pagina importanta din istoria artei fotografice. In principiu este vorba de o noua camera foto/video ce va folosi sistemul de operare Android pentru a castiga cat mai multe functii si pentru a putea fi controlata in 90% din cazuri prin intermediul ecranului sensibil la atingere. Pe langa faptul ca va avea preinstalat Android Ice Cream Sandwich – 4.0, noua camera cu nume necunoscut se pare ca va fi anuntata la CES 2013. Tot atunci vom afla pe canal oficial ca respectiva creatie Polaroid vine cu un ecran sensibil la atingere de 3,5 inci, un senzor de 18,1 megapixeli si un modul WiFi.
In cazul in care modelul din imaginea de mai sus vi se pare similar cu  sa stiti ca aveti dreptate. Din pacate momentan nu stim cu ce tip de lentile va fi compatibila camera. Cine stie, poate merge chiar cu lentile micro four thirds de la Nikon.

Sursa : http://playtech.ro

Enigma mayasa. Cum sperau mayasii sa amane sfarsitul lumii

Enigma mayasa. Cum sperau mayasii sa amane sfarsitul lumii


Ne aflam in Mexic, provincia Tabasco, unde cuceritorii spanioli aveau sa descopere ritualuri de o salbaticie iesita din comun. 
“…a celebrat consacrarea templului lui Huitzilopochtli din Tenochitlan…cu ocazia respectiva , in jur de 80.000 de persoane au fost macelarite intr-o singura ceremonie. “
Aveti in fata marturia, consemnata de preotii spanioli si preluata in lucrarea “Pre-columbian God-Kings and the Papal states” din 1980, de J. Milton, Robert A. Orsi si Norman Harrison. Se refera la unul dintre regii azteci care a inaugurat un templu printr-o ceremonie iesita din comun. Nu era insa ceva neobisnuit pentru acea perioada, iar sacrificiile umane nu se faceau nici in perioada mayasa, nici ulterior, in cea azteca doar de dragul sangelui. Era o practica, asa cum vom vedea putin mai tarziu, legata de sfarsitul lumii si de amanarea lui.
Ne aflam in Mexic, provincia Tabasco, unde cuceritorii spanioli aveau sa descopere ritualuri de o salbaticie iesita din comun. Citatul de mai sus se refera la un sit despre care se crede ca a fost folosit de olmeci, apoi de mayasi, iar la data colonizarii, in secolul al XVI-lea, de azteci si care poarta numele “Altarul Sacrificiului Infantil”. Ca o ironie, Tabasco este mai cunoscut acum pentru un sos special folosit la mancaruri. Putini stiu ca era locul unde populatia locala isi oferea, pana tarziu in timpul cuceririi spaniole, alesii spre sacrificiu si pentru a amana sfarsitul lumii.
Despre acest subiect vom discuta astazi dar si, partial, despre una dintre teoriile privind sfarsitul lumii. Ca sa fim bine intelesi, demersul nostru nu este acela de a anunta apocalipse sau de a sugera scenarii legate de calendarul mayas. Incercam sa prezentam un fenomen – calendarul mayas si teoriile legate de el – cat mai obiectiv cu putinta si din cat mai multe perspective, bazandu-ne pe documente si date validate stiintific, tocmai pentru o cat mai buna intelegere a lui.
Inainte de a vorbi despre teoriile privind sfarsitul lumii trebuie sa aruncam un ochi asupra conceptiei mayasilor si a inaintasilor lor despre sfarsitul lumii. Se presupune ca pe vremea aztecilor, deja, semnificatia calendarului mayas fusese uitata, sacrificiile continuand in speranta ca zeii vor cruta Pamantul. Este singura explicatie posibila in conditiile in care vorbim despre o civilizatie care cunostea miscarile planetelor si alcatuise cel mai corect (permitem un superlativ in aceste conditii) calendar cunoscut de umanitate. Sa ne intoarcem insa la amanarea sfarsitului lumii in civilizatia pre-columbiana in care include olmecii, mayasii, aztecii si “copiii soarelui” incasii.
Uriasele sit-uri mayase au un punct special. Pe langa piramidele construite si aliniate in functie de anumite stele, cum sunt cele de la Teotihuacan, mayasii, potrivit istoriei oficiale, aveau un teren de sport. Regasim unul dintre ele la Chichen Itza. Doua echipe jucau un fel de baschet cu mentiunea ca, sa-I spunem “cosul” era lipit de un zid (vezi foto), iar cele doua echipe erau obligate, pentru a castiga, sa inscrie cat mai multe goluri prin acel “cos”. Capitanul echipei pierzatoare era sacrificat. Dar nu era singura practica pentru amanarea sfarsitului lumii. Ne aflam, asadar, la Chichen Itza, in nordul peninsulei Yucatan, Mexic si ne intalnim cu un zeu ciudat din mitologia mayasa – Kukulkan – Sarpele cu pene. La Chichen Itza gasim un templu dedicat acestui zeu, cu patru scari, fiecare avand 91 de trepte si care, impreuna cu platforma din varf, formeaza 365 – zilele calendarului solar.
Despre ciudatenia acestor constructii care isi semnalizeaza prin dimensiuni pozitia pe Pamant nu fata de meridianul 0, ci fata de meridianul care traverseaza Marea Piramida din Giza, vom vorbi intr-un articol separat. Ei bine, la Chichen Itza, orientarea templului lui Kukuklan avea orientarea stabilita in asa fel incat la echinoctiile de toamna si primavara, soarele dadea nastere unor umbre care creau iluzia unui sarpe unduind dinspre scara de nord (vezi foto). Aici gasim Templul Razboinicilor. Si tot aici gasim un idol pregatit pentru a devora inimi si, multumit, sa amane sfarsitul lumii. Un soi de farfurie este asezata aproape de el. Acolo erau depuse inimile victimelor. Numele acestui idol este Chacmool.
Vom reda, acum, o relatare a unui preot spaniol care a asistat la o astfel de ceremonie din secolul al XVI-lea : “ Pe cel caruia urmau sa-I smulga inima, il conduceau cu mare pompa…si-l asezau pe piatra de sacrificiu. Patru dintre ei (preoti, n.n) ii tineau mainile si picioarele departate. Apoi venea calaul, cu un cutit de obsidian in mana, si cu mare indemanare facea o incizie intre coastele din partea stanga (…) , dupa care isi vara mana brusc si  ii smulgea inima inca palpitanda si o depunea in farfurie.” (Diego de Landa – Yucatan, before and after the conquest, traducere de Wiliam Gates, Merida, Mexic, 1990.).
Credinta mayasa, mostenita de la olmeci si lasata mostenire aztecilor era ca, mai devreme sau mai tarziu, lumea se va sfarsi. Prin sacrificii umane, insa, acest sfarsit, credeau ei, se poate amana. De ce le era insa teama mayasilor? Se presupune ca in perioada de glorie a civilizatiei mayase, intre 200 si 900 d.Hr, conditiile meteo si cutremurele devastatoare din zona pareau sa le anunte ca ceva teribil se va intampla, asa cum se intamplase cu mult timp in urma, o perioada in care zdrobita de cataclisme, omenirea, sau macar parte a ei, in actuala America Centrala, va fi avut parte de ajutorul unor zei pentru a-si reveni. In cinstea lor vor fi ridicat piramidele si constructiile de la Teotihuacan, Chichen Itza, Tiahuanacu sau Puma Punku. Vorbim, teoretic, despre anul 3014 i.Hr, data la care incepe unul dintre calendarele mayase. Nu amintim, despre desenele bizare de la Nazca pe care civilizatia noastra le-a vazut abia dupa ce a invatat sa zboare.
Una dintre teoriile legate de sfarsitul lumii, asa-zis prezis de mayasi se refera la un cataclism. Cu siguranta, multi dintre noi au vazut filmul “2012”, au auzit de Hapgood si teoria portocalei a carei coaja se poate roti in anumite conditii asa cum si scoarta Pamantului se poate roti si poate inversa polii planetei, ceea ce ar duce la un dezastru comparabil cu potopul lui Noe. Despre aceasta teorie vom discuta in articolul urmator – episodul 5 - din seria noastra Enigma mayasa.
Asa cum spuneam si in primul nostru episod legat de problema mayasa, provocarea pentru cercetatori nu va fi sa explice de ce nu a venit sfarsitul lumii, ci de ce aveau mayasii o tehnologie atat de avansata incat sa cunoasca miscarile planetelor din sistemul nostru solar, cum au reusit sa faca acel calendar si de ce. Concluzia articolului de astazi este ca mayasii, ca si aztecii mai tarziu, practicau barbare sacrificii umane pentru a multumi zeii si a amana sfarsitul lumii. De ce se temeau, vom vedea. 

Sursa : http://www.yoda.ro

O galerie foto spectaculoasa – pregatiri pentru sfarsitul lumii


Cu toate ca pe Playtech am ocolit cu o performanta destul de buna “elefantul din mijlocul camerei”, foarte multi erau convinsi ca .
Sfarsitul Lumii pe glob galerie
Cu numele sugestiv ,,” cei de la Atlantic au creat o lista de imagini cu unele dintre cele mai spectaculoase pregatiri legate de nefastul eveniment. Desi la nivel global in ultimii 20 de ani ,,sfarsitul lumii” a mai fost asteptat de vreo 2, 3 ori, data de 21 de astazi a generat mai mult stres deoarece era specificata indirect de catre calendarul maias. Indirect este cuvantul cheie din afirmatia de mai sus deoarece in practica maiasii nu au facut decat sa incheie masutatorile propriul calendar pana la data de 21 decembrie 2012. Fara un fundament neaparat real, in momentul in care s-a calculat data la care maiasilor li “se termina lumea”, atunci s-a pronuntat sfarsitul lumii.Sfarsitul lumii
Data de 21 decembrie 2012 a ajuns sa fie propagata la nivel global ca avand aceasta insemnatate, motiv pentru care foarte multi dintre noi s-au pregatit si nu doar sufleteste. Buncare subterane, armament, arce similare cu cele ale lui Noe, mai mult armament si multe conserve cu mancare, toate au facut parte din pregatirile pentru ziua de 21 decembrie. Cea mai interesanta surpriza a venit de la urmasii directi ai maiasilor care s-au pregatit intens pentru aceasta data dar dintr-un motiv cu totul diferit fata de noi. Pentru ei, cei care au o legatura directa cu creatorii calendarului, data de 21 decembrie reprezinta sfarsitul unei ere, nicidecum al vietii civilizate. Galeria completa o gasiti in acest link.

Sursa : http://playtech.ro

Facebook se pregăteşte de un nou Timeline şi alte îmbunătăţiri


Administratorii reţelei Facebook răspund cererilor şi sugestiilor venite din parte utilizatorilor, pregătind o serie de funcţii noi şi modificări pentru interfaţa prezentată în browserul web.
Facebook se pregăteşte de un nou Timeline şi alte îmbunătăţiriFacebook se pregăteşte de un nou Timeline şi alte îmbunătăţiri

Prima pe listă este o funcţie numită Bulk Uploader, menită să simplifice modul în care alcătuimalbume cu fotografii. Dacă până acum aveam nevoie de până la 6 click-uri pentru a încărca o poză în paginile reţelei, în curând vom putea face asta mult mai repede, chiar şi dacă vrem să încărcăm mai multe poze simultan.
Un mic număr de utilizatori au observat şi apariţia unei noi versiuni Timeline, în care toate postările făcute de utilizatori sunt prezentate într-un singur feed, organizat în ordine cronologică. Setările pentru controlul intimităţii au fost mutate într-un loc mult mai la îndemână şi sunt mai uşor de modificat pentru utilizatori. Suplimentar, în noua interfaţă ar putea să-şi facă apariţia şi o funcţie care să permită scoaterea Tag-urilor din pozele încărcate de alţi utilizatori în albumele proprii, în care apărem.
Funcţia Bulk Upload suportă comenzi drag-and-dropFuncţia Bulk Upload suportă comenzi drag-and-drop

Administratorii Facebook au confirmat pentru ABC News existenţa unor funcţii noi şi alte modificări, aflate deocamdată în fază de testare, pregătind introducerea la scară largă pentru toţi utilizatorii. Potrivit informaţiilor furnizate, Timeline-ul aflat momentan în fază de testare şi vizibil pentru mai puţin de 2% dintre utilizatorii reţelei înlocuieşte modul de navigare cu thumbnail-uri aplicând o interfaţă pe bază de tab-uri. Deşi necesită încă folosirea funcţiei scroll, noua interfaţă organizează informaţiile din pagina de profil într-o formă mai uşor de citit şi mai compactă decât până acum.
Din păcate în forma actuală noul Timeline Facebook pare să aibă nevoie de unele corecţii de ultim moment. Şi utilizarea funcţiei bulk upload pare să aibă un impact neaşteptat de mare asupra serverelor reţelei, impunând unele ajustări înainte de implementarea la scară largă. Potrivit estimărilor Facebook, noua versiune Timeline şi funcţiile noi promise ar putea fi gata de lansare la începutul anului 2013.

Sursa : http://www.go4it.ro