joi, 15 martie 2012

Acer Timeline M3-581TG, un ultrabook cu grafică GeForce GT 640MAcer Timeline M3-581TG este un sistem ultrabook din seria Acer Timeline Ultra, ce combină avantajele unui procesor Intel Core ULV cu performanţele superioare ale unui chipset grafic din familia Nvidia Kepler, reprezentată în cazul de faţă de modelul GeForce GT 640M.

Acer Timeline M3-581TG

Aspire Timeline M3-581TG este unul dintre primele sisteme ultrabook cu ecran de 15.6 inch , fiind prin urmare suficient de mare pentru a trece dreptlaptop obişnuit, dar îndeajuns de subţire ( 20mm grosime) şi uşor pentru a putea fi încadrat în categoria sistemelor ultrabook.

Configuraţia include 4GB memorie RAM DDR3-1333, dispozitiv SSD cu capacitate 256 GB şi un procesor Intel Core i7-2637M - model dual-core la 1.7 GHz, prevăzut cu grafică integrată din seria Intel HD Graphics 4000, 4 MB memorie cache L3 şi tehnologie HyperThreading.


Acer Timeline M3-581TGAlături de procesorul cu un consum TDP de numai 17W avem şi o placă video dedicată bazată, pe nucleul GK107 - produs folosind litografie pe 28 nm şi bazat pe noua arhitectură Nvidia Kepler. Placa video GeForce GT 640M oferă 384 procesoare de shader şi 1GB memorie video DDR3, accesată folosind un bus de 128 biţi. Performanţele oferite sunt comparabile unei soluţii grafice bazate pe chipsetul Radeon HD 6650M şi doar cu puţin sub nivelul unui chipset Nvidia GeForce GTX 560M din generaţia anterioară.

Acer promite pentru noul Timeline M3-581TG o autonomie de până la 8 ore, atinsă cu ajutorul tehnologiei Nvidia Optimus folosită pentru gestionarea consumului de energie.

Acer Timeline M3-581TG - văzut din lateral

Acer Timeline M3-581TG va lua drumul magazinelor către sfârşitul acestei luni, însă preţul de achiziţie nu a fost încă dezvăluit.

Sursa: Techpowerup.com

Sursa:http://www.go4it.ro

Microsoft ne recomandă să instalăm urgent noile update-uriMicrosoft oferă începând de marţi noi remedii de securitate pentru sistemul de operare Windows, dintre care unul este catalogat ca având prioritate specială, adresând o deficienţă de securitate foarte gravă descoperită în cadrul serviciului Remote Desktop Protocol (RDP).


Serviciul Remote Desktop expune PC-urile Windows la probleme de securitate

Vulnerabilitatea afectează toate versiunile sistemului de operare Windows şi poate fi exploatată de atacatori pentru a comanda de la distanţă executarea de programe infectate pe sistemele neprotejate cu noul patch. Sunt expuse în faţa acestei vulnerabilităţi toate PC-urile care au activat protocolul Remote Desktop (inactiv în mod implicit la versiunile mai noi de Windows).

De unde deactivăm serviciul Remote Desktop

Din păcate cele mai expuse acestor atacuri sunt chiar PC-urile din mediul de afaceri, unde conexiunile Remote Desktop sunt utilizate adesea pentru administrarea staţiilor de lucru sau servere. Prin urmare Microsoft încurajează administratorii de sistem să aplice cât mai repede noile patch-uri de securitate, avertizând că primele aplicaţii malware capabile să exploateze această vulnerabilitate sunt aşteptate să apară în mai puţin de 30 zile.


Microsoft ne recomandă să instalăm urgent cele mai noi update-uriExistă temeri că noua gaură de securitate descoperită în serviciul RDP ar putea deschide calea pentru atacuri la scară largă cu viruşi de tip internet worm, comparabile ca şi amploare infecţiilor cauzate de viruşii Blaster şi Code Red.

Sursa: Theverge.com

Ecranul lui Sony Xperia Sola funcţionează cu mănuşiSony Xperia Sola a fost anunţat ieri însă una din cele mai importante facilităţi ale sale a fost trecută cu vederea. Din perspectiva specificaţiilor, telefonul nu reuşeşte să iasă în evidenţă. Ecranul are o diagonală şi o rezoluţie relativ comună, iar motorizarea este mainstream. Sony vorbeşte însă este o tehnologie numită „floating touch”. Ecranul nu numai că detectează degetul atunci când este deasupra sa, la o distanţă mică, dar şi acceptă navigarea când utilizatorul poartă mănuşi.

Sony Xperia Sola, cu floating touch

De când a apărut primul iPhone, care a popularizat ecranele capacitive,utilizatorii s-au confruntat cu o problemă: nu puteau folosi telefonul când purtau mănuşi. Sarcina electrostatică a degetului nu era detectată de ecran atunci când la mijloc se afla un material textil. Aşa au apărut mănuşile cu fire metalice integrate în ţesătură în dreptul degetelor. Ecranul Reality Display al lui Sony Xperia Sola funcţionează şi fără aşa ceva. Mai jos găsiţi un clip care demonstrează asta.În clip este menţionat faptul că browser-ul lui Sony Xperia Sola foloseşte funcţia de recunoaştere a poziţiei degetului deasupra ecranului. Atunci când degetul se află deasupra unui link, browser-ul preîncarcă acea pagină. Sony Xperia Sola este aştepta în Q2 2012.

Sursa:http://www.go4it.ro

Ghid de comenzi rapide pentru Facebook şi Google+Foloseşte mai eficient reţeaua Facebook şi Google+, apelând comenzile rapide ce pot fi executate direct din tastatură.


Ghid de comenzi rapide pentru reţeaua FacebookFacebook a primit de curând haine noi, sub forma interfeţei Timeline, lăudată de unii şi criticată de alţii pentru schimbările nu mereu inspirate pe care le-a adus. Indiferent de preferinţele individuale, Facebook se află într-o continuă schimbare, iar modificările succesive aduse aspectului şi modul de structurare a reţelei de socializare pot cauza probleme de acomodare pentru utilizatori. Din fericire putem evita astfel de neplăceri, accesând totodată mai rapid şi comod diversele secţiuni şi funcţii ale reţelei, folosind simple combinaţii de taste aplicabile din orice web browser.

Lista de comenzi rapide pentru reţeaua Facebook:
1 - pagina principală
2 - secţiunea Timeline a profilului de utilizator
3 - lista de prieteni
4 - mesaje primite
5 - notificări
6 - setări generale ale contului de utilizator Facebook
7 - setări de confidenţialitate
8 - pagina principală a reţelei Facebook
9 - termeni legali
0 - secţiunea help
m - compune un mesaj nou
? - deschide funcţia de căutare

În modul de vizualizare a pozelor:
L - dă Like sau Unlike pozei afişate pe ecran
Tastele direcţionale stânga/dreapta derulează înainte/înapoi prin albumele de fotografiiPentru aplicarea comenzilor sub platforma Windows folosiţi combinaţia de taste:
Shift + Alt + # pentru Mozilla Firefox
Alt + # pentru Google ChromeSub platforma Apple Macintosh folosiţi combinaţia de taste:
Control + # pentru Mozilla Firefox
Control + Option + # pentru Google Chrome
Control + Option + # pentru web browser-ul SafariÎnlocuiţi simbolul # cu litera sau numărul asociat comenzii dorite.


Ghid de comenzi rapide pentru reţeaua Google+Şi utilizatorii Google+ au la dispoziţie comenzi rapide pentru vizitarea diverselor secţiuni şi funcţii ale reţelei de socializare.

Iată care sunt principalele comenzi dinsponibile:
J - sari către următorul stream update de pe Google+
K - revizitează ultimul stream update de pe Google+
Space - derulează rapid lista de stream-uri
Space + Shift - derulează înapoi lista de stream-uri
Enter - după selectarea unui stream din listă, apăsarea tastei Enter permite deschiderea casetei de comentarii
Enter + Tab - validează comentariul tastat în caseta de comentarii
@ - folosirea tastei @ urmată de numele unui utilizator permite menţionarea acelei persoane într-o postare şi informarea acesteia despre mesajul postatFormatarea textului în Google+:
folosirea simbolului * permite îngroşarea textului în mesajele postate pe Google+ Exemplu: In propoziţia tastată *aceste cuvinte* vor apărea îngroşat.
simbolul _ aplicat la începutul şi sfârşitul unuia sau mai multe cuvinte dintr-o frază permite activarea modului Italic de afişare a textului
simbolul - aplicat la începutul şi sfârşitul unuia sau mai multe cuvinte dintr-o frază permite afişarea textului în mod tăiatÎnvăţarea şi utilizarea acestor comenzi rapide poate duce la scurtarea timpilor necesari pentru accesarea diverselor secţiuni şi funcţii ale reţelei Facebook sau Google+, nemaifiind nevoie să căutăm link-uri şi butoane în paginile uneori prea aglomerate cu informaţie şi dificil de parcurs cu privirea.

Sursa:http://www.go4it.ro

Driving Speed 2, gratis pentru pasionaţii de jocuri cu maşiniDriving Speed 2 este un joc gratis din categoria simulatoarelor auto, realizat de echipa independentă de la WheelSpin Studios. Chiar dacă este oferit în regim freeware, Driving Speed 2 se poata lăuda cu o grafică nesperat de bună, precum şi câteva opţiuni mai degrabă caracteristice titlurilor comerciale.

Pasionaţii de jocuri cu maşini pot alege între patru bolizi din categoriaMuscle Cars, cu care pot alerga pe oricare dintre cele două trasee modelate după circuite reale , concurând împotriva a până la 11 oponenţi controlaţi de calculator. Driving Speed 2 nu este un joc arcade, acesta oferind posibilitatea de a regla setările maşinii înainte de fiecare cursă.

La fel ca multe alte jocuri cu masini sportive disponibile contra cost, Driving Speed 2 include şi un mod championship cu mai multe serii de curse , în care poţi câştiga bani pe care îi foloseşti pentru a-ţi crea propria colecţie de maşini tunate, modelate după versiunile originale din joc.

Chiar dacă este un joc gratis, Driving Speed 2 oferă şi un mod multiplayercare poate fi abordat într-o reţea locală (LAN), concurând împotriva prietenilor şi vecinilor de bloc, sau jucând pe internet împotriva altor concurenţi aflaţi online.

Driving Speed 2 este disponibil pentru download gratuit pe Go4Games.ro

Sursa: Go4games.ro

Sursa:http://www.go4it.ro

Zvon: Samsung Galaxy S III în producţieZvonul acesta vine de la Eldar Murtazin, rusul ce deţine Mobile-reviews.com. El a anunţat pe Twitter că Samsung Galaxy S3 este un proiect finalizat şi telefonul a intrat în producţie. Mai mult, se pare că dealer-ii şi operatorii de telefonie mobilă au făcut precomenzi masive, cele mai mari înregistrate de Samsung vreodată pentru un terminal Galaxy. De asemenea, Eldar susţine că smartphone-ul va veni cu o carcasă ceramică, aşa cum am mai auzit cu altă ocazie.


Samsung Galaxy S IIICând ne gândim la carcasă ceramică, nu trebuie să avem în minte imaginea unei farfurii. Este posibil ca Samsung să folosească acelaşi proces de producţie pe care l-am văzut la carcasa neagră a lui HTC One S. Mai precis, carcasa metalică primeşte un strat ceramic la exterior care-i conferă o textură mată, foarte atractivă.

Cât despre specificaţiile lui Samsung Galaxy S III, se vorbeşte despre un ecran de 4.8” cu rezoluţie full HD şi un chipset cu procesor quad core la 1,5 GHz. Telefonul este aşteptat în prima jumătate a anului şi va fi al doilea din oferta Samsung ce rulează Android 4.0.

Sursa: Unwiredview.com

Sursa:http://www.go4it.ro