miercuri, 28 noiembrie 2012

Samsung Galaxy Axiom, un nou telefon Android cu procesor dual-core

Samsung Galaxy Axiom, un nou telefon Android cu procesor dual-core


Samsung lanseaza Galaxy Axiom, un smartphone middle-level, similar S3 mini. GALERIE FOTO
Producatorul corean a lansat Samsung Galaxy Axiom, un nou middle-level cu caracteristici similare Galaxy S III mini. Telefonul are instalat sistemul de operare Android 4 Ice Cream Sandwich.
Galaxy Axiom are un ecran de 4 inch cu rezolutia de 800 x 480 pixeli. Bateria are o capacitate de 2100 mAh, ce asigura o autonomie de pana la 8 ore de convorbiri si de 10 zile in stand-by.
Smartphone-ul va fi disponibiul pentru inceput Statele Unite, in reteaua US Cellular, pentru un pret  fara abonament de 399,99 dolari.
Specificatii tehnice:
 • Dimensiuni: 121,7 x 63,8 x 11,9 mm
 • Greuate: 136 grame
 • Ecran: 4 inch TFT
 • Rezolutie: 800 x 480 pixeli
 • Camera:  5 MP, autofocus
 • Zoom digital: 4x
 • Camera frontala: 1,3 MP
 • Video: redare/inregistrare HD
 • OS: Android 4 Ice Cream Sandwich
 • Spatiu de stocare: 1,85 GB
 • Slot microSD: pana la 32 GB
 • Procesor: Krait, dual-core, 1,2 GHz
 • Baterie: 2100 mAh
 • Autonomie convorbiri: peste 8 ore
 • Autonomie stand-by: peste 10,4 zile

Sursa : http://www.yoda.ro

ASUS GX1000 – Periferice la superlativ din seria ROG


ASUS GX1000 este cea mai recenta creatie din portofoliul producatorului cu acelasi nume, din seria Republic of Gamers , un mouse de gaming cu o rezolutie incredibila de 8200 dpi.
pr_asus_rog_gx1000_illuminated_view
Nu as putea spune ca sunt un gamer, insa din punct de vedere tehnologic as putea sa deosebesc un periferic de calitate de unul slab. ASUS GX1000 promite mult, insa sunt sigur ca va si livra, gratie senzorului de 8200 dpi. De ce avem nevoie de un senzor atat de precis? In primul rand gamerii pasionat si cu un buget pe masura vor detine un monitor cu o rezolutie mai mare de FullHD sau mai degraba un setup de 3 monitoare FullHD. Asadar rezolutia mouse-ului este destul de importanta atunci cand vorbim de o rezolutie a display-ului de 5760×1200 sau chiar si mai mult.
ASUS GX1000 promite chiar si o glisare mai buna prin instalarea unor picioruse mai sensibile din teflon si a mousepad-ului inclus in pachetul acestuia, precum si o gama variate de comenzi configurabile software pentru butoanele dedicate de pe lateralele produsului. Pretul aproximativ de vanzare va fi in jurul sumei de 279 lei, probabil undeva la inceputul lunii ianuarie 2013. Stiu insa cel putin 2 persoane, fara sa ma includ pe mine, care si l-ar dori ceva mai repede, de Craciun desigur. Am uitat oare sa va spun ca greutatea acestuia este configurabila de la 150 la 175 grame?
pr_asus_rog_gx1000_side_view

Sursa : http://playtech.ro

Este aceasta cea mai importantă invenţie a secolului al XXI-lea? „Acest proiect este mai important decât orice altceva de pe glob”, anunţă presa britanică


O echipă de cercetători au reuşit ceva ce pare desprins din cele mai fanteziste lucrări science-fiction: au dezvoltat o metodă ce permite producerea unei cantităţi nelimitate de alimente în deşert, cu ajutorul razelor Soarelui şi a apei de mare.

Un grup de oameni de ştiinţă din Europa, Asia şi America de Nord, condus de un fost bancher în vârstă de 33 de ani, a înfiinţat într-o zonă de deşert din Australia compania Sundrop Farms. Profitând de preţul scăzut al terenului din deşert, unde singura resursă disponibilă este soarele, compania Sundrop Farms a achiziţionat o porţiune întinsă şi a iniţiat un proiect experimental ce promite să rezolve problemele alimentare ale omenirii.
Specialiştii Sundrop Farms au realizat ceva ce pare imposibil: folosind soarele pentru a desaliniza apa de mare, pe care o folosesc pentru irigaţii şi pentru a încălzi şi răci serele (în funcţie de nevoie), oamenii de ştiinţă au reuşit să producă tone de legume de calitate superioară, fără pesticide, de-a lungul întregului an.
Până acum, compania a reuşit să producă roşii, ardei şi castraveţi în cantităţi comerciale, iar aceeaşi tehnologie poate fi folosită pentru numeroase alte culturi. Marele avantaj este faptul că tehnologia Sundrop Farms nu consumă deloc apă dulce şi necesită foarte puţini combustibili fosili. Apa de mare şi energia solară sunt disponibile gratuit în cantităţi (aproape) nelimitate.
Proiectul inaugurat acum 18 luni a funcţionat atât de bine, încât numeroşi investitori şi reprezentanţi ai lanţurilor de supermarketuri au călătorit în Port Augusta, Australia, pentru a vedea cu ochii lor succesul Sundrop Farms. Acum, compania intenţionează să construiască o nouă seră în valoare de 8 milioane de lire sterline, ce urmează să se întindă pe 8 hectare – fiind de 40 de ori mai mare decât construcţia iniţială. Anual, în noua seră vor fi produse 2,8 milioane de kilograme de roşii şi 1,2 milioane de kilograme de ardei.
„Se poate spune că acest proiect este mai important decât orice altceva ce se petrece în acest moment pe glob”, susţine publicaţia britanică The Observer. Motivul? Agricultura consumă între 60% şi 80% din totalul resurselor de apă dulce de pe Terra, astfel că reuşita companiei Sundrop Farms – creşterea legumelor fără resurse de apă dulce – este „de-a dreptul miraculoasă”, afirmă jurnaliştii britanici.
Sistemul prin care compania Sundrop Farms reuşeşte să crească legume în deşert, într-o perioadă de secetă, pare desprins din filmele SF.
Numeroase oglinzi parabolice, aşezate într-un şir de 75 de metri, urmăresc soarele de-a lungul întregii zile şi îşi concentrează căldura asupra unei ţevi în care se găseşte petrol. Petrolul fierbinte încălzeşte la rândul său câteva rezervoare cu apă de mare aflate în apropiere. Apa de mare este pompată de la câţiva metri de sub pământ (ţărmul aflându-se la doar 100 de metri distanţă). Petrolul încălzeşte apa de mare la 160 de grade Celsius, iar aburul produs este direcţionat către turbine ce produc electricitate. O parte din apa fierbinte încălzeşte sera în timpul nopţilor răcoroase, iar restul este direcţionat către o centrală de desalinizare care produce 10.000 de litri de apă dulce în fiecare zi. Apa este pură, fiind nevoie doar de adăugarea un mix de nutrimente înainte să fie turnată peste plante. Aerul din seră este menţinut umed şi rece datorită unui sistem prin care apa este picurată peste o serie de panouri de evaporare din carton, aerul fiind direcţionat prin acestea cu ajutorul unor ventilatoare.
Întregul sistem este computerizat, ceea ce permite controlarea serei de oriunde din lume. Dave Pratt, un membru al echipei, poate controla condiţiile din seră chiar şi atunci când iese în oraş, graţie unei aplicaţii instalate pe iPhone-ul său.
„Aceşti oameni de ştiinţă au fost îndrăzneţi şi aventuroşi având «obrăznicia» de a crede că vor reuşi”, afirmă Neil Palmer, şeful Institutului de Cercetări în Desalinizare finanţat de guvernul australian. „Produc mâncare fără risc, eliminând probleme provocate de inundaţii, de îngheţ, grindină şi de lipsa de apă, care acum nu mai este o problemă. În plus, este profitabil şi este totodată scalabil fără limite – nu există vreun deficit de soare sau de apă de mare. Este foarte impresionant”, adaugă Palmer.
„Cerul este cu adevărat limita”, afirmă Reinier Wolterbeek, un inginer olandez ce are rolul de project manager în cadrul Sundrop. „În primul rând, suntem cu toţii tineri şi foarte ambiţioşi. Acesta este criteriul prin care alegem noi membri ai echipei. Acum, că am demonstrat horticultorilor, economiştilor şi reprezentanţilor supermarketurilor că ceea ce facem aici funcţionează şi este viabil din punct de vedere comercial, acum luăm în calcul şi posibilitatea de a creşte proteină într-o seră similară. Cu alte cuvinte, vrem să hrănim întreaga lume”, afirmă Wolterbeek.
Un alt avantaj al sistemului Sundrop este faptul că legumele sunt produse fără a se folosi vreun pesticid. Singurul motiv pentru care aceste legume nu pot obţine eticheta de „organic” este faptul că sunt crescute hidroponic, nu în sol.
Sera nu depinde în totalitate de tehnologie. În interiorul său trăiesc un număr de albine care ajută la dezvoltarea culturilor şi care trăiesc fără a fi ameninţate de prădători. De asemenea, Sundrop Farms foloseşte o specie de „insecte benefice”, cunoscut sub numele de Orius, care omoară dăunătorii, protejând astfel plantele.
În ciuda impactului redus pe care ferma Sundrop o are asupra mediului înconjurător, CEO-ul companiei nu este membrul vreunei mişcări a „verzilor”. Philipp Saumweber a obţinut un MBA de la Harvard, lucrând de-a lungul carierei ca manager al unui fond de hedging, la Goldman Sachs şi, ulterior, în cadrul unei afaceri de familie în agricultură.
„După ce m-am implicat în agricultură, la scurt timp mi-am dat seama că, în principiu, aceasta se bazează pe transformarea motorinei în mâncare, cu ajutorul apei”, spune fondatorul Sundrop. „De aceea am început să mă interesez de agricultura salină. Resursele de apă dulce sunt limitate, însă ne înecăm în apa sărată. Studiind mult timp această problemă, am dat de Charlie Paton, care studiează această tehnologie din 1991”, a explicat Saumweber.
Iniţial, Paton era un membru al echipei Sundrop, însă acesta a renunţat contra unei sume consistente atunci când ferma nu a mai fost construită pe baza principiilor sale ecologice.
„Ce ne-a plăcut la ideea lui Charlie era faptul că rezolva problema apei în două moduri, producând apă într-un mod elegant şi folosind-o totodată pentru a răci sera. Ceea ce nu am realizat la început – lucru care nu i-a convenit lui Charlie – a fost faptul că inclusiv în zonele aride există zile răcoroase, când sera are nevoie de încălzire. Din acest motiv, am instalat un sistem de back-up pe bază de gaz natural, care produce căldură şi electricitate în zilele noroase sau foarte friguroase. Acest lucru l-a supărat pe Charlie, pentru că asta însemna că sistemul nostru nu mai era 100% fără energie. Ceea ce Charlie nu a luat în calcul este faptul că da, într-adevăr, poţi creşte orice fără încălzire şi răcire, dar legumele vor avea defecte, urmând a fi respinse de supermarketuri. Dacă nu respecţi standardele lor, nu eşti plătit. Ar fi ideal să nu fie acesta cazul, dar nu putem să încercăm acum să schimbăm comportamentul uman”,  a explicat Saumweber.
Sundrop continuă eforturile de extindere, urmând să inaugureze în scurt timp o nouă fermă în Qatar. Dacă această tehnologie se va dovedi una de succes pe scară largă, va reprezenta un succes extraordinar, liniştind temerile că omenirea va întâlni probleme grave pe măsură ce populaţia planetei creşte şi cererea de alimente se dublează.

Sursa : http://www.descopera.ro

O nouă stare a materiei a fost descoperită la LHC


Cel mai recent experiment realizat la LHC s-a soldat cu un rezultat neaşteptat: coliziunile au generat un „produs” despre care oamenii de ştiinţă spun că ar putea reprezenta o nouă stare a materiei.

Noul tip de materie este numit color-glass condensate (CGC) şi este un „val” de gluoni, particule elementare asociate forţelor puternice care ţin laolaltă quarcii (particulele din interiorul protonilor şi al neutronilor). Densitatea acestui „roi” de gluoni este foarte mare (de unde termenul de „condensat”), iar unele dintre proprietăţile sale amintesc de comportamentul sticlei şi al altor materiale asemănătoare, caracterizate printr-o structură internă dezordonată  (de aici termenul glass - sticlă - din denumire.). În ceea ce priveşte „culoarea” (color), ea se referă la tipul de încărcătură pe care o poartă quarcii şi gluonii şi care descrie interacţiunile lor în interiorul neutronilor şi al protonilor. „Culoarea”, în acest context, nu are nimic de-a face cu percepţia vizuală a unei culori, ci este un termen imaginat de fizicieni pentru a caracteriza variaţiile unor proprietăţi ale quarcilor şi gluonilor, proprietăţi care se manifestă doar în interiorul nucleului atomic.
Cercetătorii care au experimentat un anumit tip de coliziuni de particule nu se aşteptau să obţină ca rezultat acest tip de materie. Totuşi, acest rezultat ar putea explica anumite comportamente ciudate observate la unele particule în interiorul tunelului de coliziuni al LHC.
În cadrul recentului experiment, specialiştii au accelerat protoni (unul dintre tipurile de particule din care sunt alcătuiţi atomii, mai exact nucleul atomic) şi ioni de plumb (atomi de plumb cărora le-au fost îndepărtaţi electronii, rămânând fiecare cu 82 de protoni) şi i-au făcut să se ciocnească unii de ceilalţi.  Exploziile rezultate au topit şi dezintegrat aceste particule, dând naştere unor noi tipuri de particule. Aşa cum era de aşteptat, cele mai multe dintre acestea s-au împrăştiat în toate direcţiile, cu o viteză apropiată de cea  a luminii.
Dar oamenii de ştiinţă au observat că, pe lângă acest efect obişnuit şi aşteptat, s-a mai întâmplat ceva:  s-au format perechi de particule care au fost azvârlite de la locul coliziunii în direcţii coordonate, nu la întâmplare. 
„Cumva, se deplasează în aceeaşi direcţie, chiar dacă nu e clar cum îşi comunică una alteia direcţia. Asta i-a surprins pe mulţi, inclusiv pe noi”,  a declarat fizicianul Gunther Roland de la MIT, unul dintre specialiştii care au analizat coliziunile.
Un model similar poate fi observat atunci când două particule grele, precum doi ioni de plumb, se ciocnesc între ele. În acest caz, apare ceea ce savanţii numesc plasma quarc-gluonică, un „roi” de particule cu temperaturi extrem de mari, similară cu cea ivită în Univers imediat după Big Bang. Acest „roi” poate azvârli particule în aceeaşi direcţie, explicându-se astfel deplasarea lor pe traiectorii coordonate.
Dar efectul de plasmă quarc-gluonică nu e posibil în cazul coliziunii dintre ionii de plumb şi protoni, care a avut loc în cadrul acestui studiu.
De aceea, certcetătorii cred că aici este vorba despre o stare a materiei cu totul diferită, denumită de ei color-glass condensate, care s-ar putea comporta în acest mod. „Roiul” dens de gluoni din color-glass condensate poate şi el să „măture” particule în aceeaşi direcţie, sugerează fizicianul Raju Venugopalan, de la Brookhaven National Laboratory.  Raju Venugopalan este primul om de ştiinţă care a prezis teoretic existenţa acestei stări a materiei, ce poate apărea şi după coliziunile proton-proton.
Mecanismul ar putea fi legat de o proprietate stranie a particulelor, numită entanglare cuantică (sau cuplare cuantică): două particule entanglate rămân conectate (într-un mod încă neînţeles) chiar după ce sunt separate fizic, astfel încât acţiunile uneia o influenţează şi pe cealaltă, chiar la mare distanţă.
Existenţa gluonilor entanglaţi din color-glass condensate, crede Raju Venugopalan, ar explica modul în care particulele ejectate de la punctul de coliziune ar putea comunica între ele, transmiţându-şi informaţii despre direcţia în care se deplasează.
Ciudatul fenomen este, aşadar, un rezultat neaşteptat al coliziunilor protoni-ioni de plumb, care fuseseră realizate în LHC cu alt scop: să servească drept punct de referinţă pentru realizarea unor comparaţii cu alte tipuri de coliziuni. Descoperirea va fi descrisă în numărul viitor al publicaţieiPhysical Review B.

Sursa : http://www.descopera.ro

Tumor Paint, descoperirea medicală revoluţionară demnă de un film documentar (VIDEO)


Bringing Light este unul din filmele care a reuşit să se claseze printre semifinalistele din cadrul competiţiei de film Focus Forward. Deşi are numai trei minute, documentarul reuşeşte să spună povestea unei cercetări medicale revoluţionare.

Filul prezintă cercetarea „Tumor Paint” realizată de doctorul James Olson, cercetător în cadrul Centrul Oncologic de Cercetare Fred Hutchinson şi medic pediatru la un spital din Seattle. De curând, Olson a dezvoltat „Tumor Paint” (vopsea pentru tumoare), prin modificarea veninului provenit de la scorpioni. Substanţa găseşte tumorile canceroase din creier, determinându-le să îşi schimbe culoarea astfel încât medicii să poată distinge ţesutul sănătos de cel avariat. Scopul acestei cercetări a fost acela de a dezvolta un produs cu ajutorul căruia chirurgii să poată înlătura cancerul din creier fără a atinge ţesuturile sănătoase care pot avea roluri importante. 
Mai mult, invenţia lui Olson pare să fie benefică şi pentru evidenţierea altor tipuri de cancere, iar specialiştii spun că dacă ea va trece cu succes de testele clinice, care nu au început încă, atunci „Tumor Paint” va revoluţiona domeniul oncologic. 
Scurt metrajul a fost regizat de Bert Klasey, Chris Baron şi James Allen Smith, fiind inclus în competiţia numită „Short Films, Big Ideas” (filme scurte, idei mari). Dintre cele 30 de filme înscrise, primele cinci cele mai votate vor fi difuzate la Sundance 2013, urmând ca cel mai bun să primească marele premiu de 100.000 de dolari. 

Descoperire îngrijorătoare: nivelul oceanului planetar creşte cu 60% mai repede decât au prevăzut cercetătorii


Nivelul oceanului planetar creşte cu 60% mai repede decât au estimat experţii climatologi ai ONU în cel mai recent raport, au anunţat oamenii de ştiinţă.

În prezent, nivelul mărilor creşte, în medie, cu 3,2 milimetri pe an, se arată în cel mai recent număr al jurnalului ştiinţific Environmental Research Letters. În schimb, cea mai bună estimare din raportul IPCC (Comitetul Interguvernamental privind Schimbarea Climei) elaborat în 2007 prognostica o creştere la nivelului anului 2012 de doar 2 milimetri pe an.
Cea mai recentă estimare reprezintă un nou argument în favoarea ipotezei care anunţă că până la sfârşitul secolului nivelul oceanului planetar va creşte cu aproximativ un metru.
„Dacă veţi întreba majoritatea experţilor din acest domeniu, aceştia vor spune la rândul lor că estimează o creştere de un metru”, a explicat Grant Foster, unul dintre co-autorii noului studiu.
„În zonele joase în care trăiesc foarte mulţi oameni, precum Bangladesh, acest lucru înseamnă că pământul care este esenţial pentru viaţa lor va dispărea, ceea ce va duce la sute de milioane de refugiaţi din cauza schimbărilor climatice. Acest lucru ar putea conduce la războaie pentru resurse şi la numeroase alte conflicte”, a explicat cercetătorul.
„Pentru oraşele mari aflate pe coaste, precum New York, principalul efect va fi ceea ce am văzut în urma uraganului Sandy. De fiecare dată când va avea loc o furtună de mari dimensiuni, vor urma inundaţii, deoarece furtuna va duce temporar la creşterea nivelului oceanului. Pentru New York şi New Jersey creşterea nivelului oceanului cu un metru va fi devastator, aşa cum vă puteţi închipui”, a mai spus Foster.
Noua cercetare a fost coordonată de Stefan Rahmstorf de la Institutul Potsdam pentru Cercetări asupra Impactului Climei din Germania. Oamenii de ştiinţă au analizat acurateţea simulărilor computerizate folosite de IPCC pentru raportul din 2007. Acest raport a făcut ca guvernele din întreaga lume să ia în serios problema schimbărilor climatice, IPCC obţinând Premiul Nobel pentru Pace.
Noul studiu a concluzionat că raportul IPCC a prezis cu acurateţe schimbările de temperatură, înregistrându-se o creştere medie de 0,16 grade Celsius într-un deceniu. În schimb, predicţiile IPCC referitoare la nivelul oceanului planetar s-au dovedit a fi prea mici în raport cu realitatea din 2012.
„De aceea, predicţiile IPCC pentru anul 2100 – o creştere cu 59 de centimetri a nivelului oceanului planetar – ar putea fi de asemenea prea scăzute”, au anunţat cercetătorii.
Foster afirmă că unul din motivele pentru care oceanele au crescut mai mult decât se aşteptau cercetătorii este apa rezultată din topirea mai rapidă a gheţarilor. 
Următorul raport al IPCC va fi publicat în trei volume, în septembrie 2013, martie 2014 şi aprilie 2014.

Sursa : http://www.descopera.ro

Doi astronauţi se pregătesc pentru cel mai lung „sejur” la bordul ISS


NASA şi agenţia spaţială a Rusiei plănuiesc să lanseze o misiune ce presupune ca doi astronauţi să stea la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale timp de un an, o perioadă record.

Scott Kelly, un veteran al NASA, care a petrecut mai mult de 180 de zile în spaţiu şi astronautul rus, Mikhail Kornienko, vor pleca în 2015 către ISS, unde vor rămâne timp de un an. Ţelul principal al acestei misiuni este acela de a determina efectele unei şederi de lungă durată, în spaţiu, asupra corpului uman. 
Până acum, de-a lungul a 12 ani, oamenii de ştiinţă au monitorizat staţionările de scurtă durată, de la bordul ISS şi au observat că acestea pot avea repercusiuni la nivelul masei musculare şi a densităţii osoase. În prezent, recordul de zile petrecute în spaţiu, fără întrerupere, este de 215 zile. Cu toate acestea, acum, când agenţiile spaţiale se gândesc să trimită astronauţi mai departe de orbita joasă a Pământului, specialiştii vor să cunoască modul în care microgravitaţia afectează oamenii pe termen lung. 
Cercetări anterioare au inclus, printre efecte, şi probleme de vedere sau redistribuirea lichidelor din organism. De asemenea, răul de mişcare poate fi atât de server încât întreaga misiune să aibă de suferit. 

Sursa : http://www.descopera.ro

Bolile dispărute încep să reapară în Europa


Combinaţia temperaturilor ridicate, a imigranţilor din zone tropicale şi a bugetelor reduse ale departamentelor medicale alimentează reapariţia unor boli transmise de ţânţari ce dispăruseră din Europa, anunţă publicaţia New Scientist.

Mai multe ţări au fost afectate de criza financiară ce a lovit Europa şi de afecţiunile aduse de oamenii şi insectele din ţările tropicale. În insula portugheză Madeira se înregistrează prima epidemie de febră dengue ce are loc în Europa din 1920 încoace. Doctorii au descoperit până acum peste 1.600 de cazuri.
De asemenea, reducerile bugetare ce au avut loc în sistemul medical din Grecia au redus capacitatea de a ţine sub control malaria. În 2011 au fost înregistrate 20 de cazuri, iar în acest an 8 cazuri. Agenţiile medicale anunţă că este necesar ca bugetele medicale să fie menţinute intacte, altfel existând riscul ca malaria să devină o prezenţă constantă în insulele greceşti.
Malaria era o boală endemică în Grecia în trecut, fiind eliminată oficial în 1974.

Sursa : http://www.descopera.ro

Yahoo Mail, vulnerabil la un atac XSS disponibil pe piaţa neagră a breşelor de securitate


Comercializarea breşelor de securitate este un domeniu care a crescut foarte mult în ultimii doi – trei ani, piaţa acestui nou tip de marfă punând faţă în faţă vânzători, care pot fi de la simpli hackeri la companii specializate, şi cumpărători al căror spectru variază de la agenţii naţionale de securitate sau corporaţii la reţele criminale cibernetice.
Unele breşe de securitate rămân necunoscute pentru cei mai mulţi dintre noi, acestea fiind cumpărate pe bani grei pentru dezvoltarea unor forme de atac bine direcţionate, însă altele ne pot afecta direct deoarece vizează servicii banale. În cazul de faţă, este vorba de Yahoo Mail, des utilizat de utilizatorii români datorită omniprezenţei soluţiei de mesagerie Yahoo Messenger,  pentru care un hacker egiptean pretinde că a descoperit o breşă de securitate care permite furtul de date.
Conform anunţului de vânzare, este vorba de un atac cross-site scripting (XSS) care permite interceptarea şi înlocuirea fişierelor cookies şi/sau redirecţionarea utilizatorului către alte pagini cu care acesta poate fi păcălit. Mai grav, această breşă permite iniţierea unui atac persistent, în care datele manipulate de către hacker sunt salvate pe server, acesta putând afecta mult mai mulţi utilizatori decât un atac standard. Compatibilă cu orice browser modern şi nedetectabilă de către filtrele XSS ale acestora tocmai din cauza caracterului său persistent, breşa de securitate este oferită contra sumei de 700 de dolari oricărui atacator interesat.
Conform declaraţiei făcută de oficialii Yahoo, astuparea acestei breşe de securitate poate fi făcută în câteva ore, dar mai întâi trebuie cunoscut locul unde această breşă poate fi găsită. Ceea ce şi hackerul egiptean ştie foarte bine, acestea anunţând că va accepta doar clienţii „serioşi” pentru a nu-şi vedea compromisă descoperirea în timp prea scurt.

Sursa : http://www.go4it.ro

General Motors - primul producător auto ce implementează Siri, asistentul personal de la Apple


Era doar o chestiune de timp până când Siri urma să fie implementat în sistemele multimedia ale unor maşini.Asistentul personal de la Apple se va dovedi acum foarte util în preluarea comenzilor şoferului.General Motors este prima companie care va introduce suportul pentru Siri, iar primele vehicule ce se vor lăuda cu el sunt Chevrolet Spark şi Chevrolet Sonic. Asistentul personal de la Apple va putea funcţiona prin intermediul sistemului Chevrolet MyLink.
Chevrolet SonicChevrolet Sonic

La început, telefoanele suportate vor fi iPhone 4S şi iPhone 5. Şoferii vor putea interacţiona cu ele fără să-şi ia privirea de la drum sau mâinile de pe volan. Conexiunea între smartphone şi sistemul Chevrolet MyLink se va realiza prin intermediul protocolului Bluetooth. Şoferii vor putea cere telefonului să redea anumite melodii, să iniţializeze apeluri şi să compună mesaje. Sarcinile mai complexe, cum ar fi încărcarea unei pagini web, vor fi blocate din motive lesne de înţeles. Aşa cum am văzut şi cu altă ocazie, producătorii auto au grijă ca şoferii să fie în primul rând atenţi la drum.
Chevrolet SparkChevrolet Spark

Alături de General Motors, mulţi alţi producători au promis că vor oferi suport pentru Siri. BMW, Toyota, Mercedes-Benz, Honda şi Audi au confirmat că vor lăsa asistentul personal de la Apple să comunice cu sistemul multimedia al maşinii. De aici până la întrebarea „Unde doriţi să vă duc astăzi?” nu mai este mult.

Sursa : http://www.go4it.ro

Samsung Galaxy Note 10.1, actualizat la Android 4.1 şi Premium Suite


Atunci când a lansat tableta Galaxy Note 10.1, cel de-al doilea produs Samsung care a pus accentul pe stylus şi creativitate, producătorul a implementat o serie de aplicaţii interesante care însă nu au funcţionat întotdeauna perfect şi care au devenit inferioare celor oferite de noul terminalGalaxy Note II.
Samsung a anunţat astăzi disponibilitatea actualizării Premium Suite pentru Galaxy Note 10.1, aceasta actualizând sistemul de operare Android la versiunea 4.1 şi aducând şi aplicaţiile îmbnătăţite disponibile până acum doar pe Galaxy Note II.
Astfel, pachetul software aduce Multi Windows, acesta permiţând rularea aplicaţiilor Samsung compatibile în ferestre separate suprapuse, un mod de lucru mai comod decât cel full screen cu care utilizatorii tabletelor s-au obişnuit. Quick Command, scurtăturile comandate din stylus, şi Air View, modul de previzualizate a anumitor tipuri de conţinut, sunt două facilităţi noi care au fost deja implementate pe Galaxy Note II.
Facilitatea de captură a ecranului primeşte şi opţiunea de Easy Clip, adică decuparea după un contur arbitrar şi inserarea în S Note, iar butonul S-Pen va putea fi folosit pentru comutarea între modurile de lucru.
Conform Samsung, actualizarea ar trebui să fie disponibilă începând de astăzi şi în România.

Sursa : http://www.go4it.ro

70% din eMAG, vandut cu 83 de milioane de dolari

70% din eMAG, vandut cu 83 de milioane de dolari


Au aparut cifrele oficiale legate de vanzarea unei parti importante a celui mai mare magazin online din Romania.
Grupul Naspers, unul dintre cei mai mari jucatori globali din online, a platit 80 de milioane de dolari, in octombrie, pentru a cumpara 70% din actiunile magazinului online romanesc eMAG, arata datele rapoartelor financiare ale companiei, facute publice de recent si informatiile publicate de presa internationala, scrie Ziarul Financiar.
Naspers a cumparat 70% din eMAG datorita cotei pe care magazinul o detine in Romania. Doi dintre actionarii vechi isi vor pastra partile detinute. Iulian Stanciu va detine 21,6%, iar Radu Apostolescu, 8,4%. Iulian Stanciu va asigura si managementul companiei in calitate de director general eMAG, in vreme ce Radu Apostolescu va ocupa pozitia de director de dezvoltare.
Ca urmare a acestei tranzactii, eMAG se va extinde si in alte tari din estul Europei, un prim pas fiind facut anul acesta prin intrarea in Bulgaria, urmand ca in scurt timp sa se demareze noi operatiuni pe alte piete mari din regiune.
Grupul Naspers este unul dintre cei mai mari jucatori online din Asia, America de Sud, Africa, Rusia si Europa Centrala, cu o cifra de afaceri de 5,3 miliarde de dolari in ultimul an financiar, fiind evaluata la Johannesburg Stock Exchange la 21,6 miliarde de dolari.
In Romania, Naspers mai detine PayU Romania, platformele online autovit.ro, mercador.ro, compari.ro si este unul dintre actionarii Fashion Days.
eMAG a avut in 2011 o cifra de afaceri de 145 milioane de euro, echipa companiei numarand in prezent peste 450 de membri. Retailer-ul detine un portofoliu de peste 60.000 produse, dezvoltate de 400 de branduri internationale.

Sursa : http://www.yoda.ro

Sfarsitul lumii vine pe 21 decembrie, cand se termina calendarul mayas? Ce spune biserica

Sfarsitul lumii vine pe 21 decembrie, cand se termina calendarul mayas? Ce spune biserica


Daca e sa dam crezare prezicerii, am mai avea de trait doar cateva saptamani.
Se termina lumea pe 21 decembrie 2012? Cercetatorii, inclusiv cei de la NASA, au infirmat aceasta profetie de cate ori au avut ocazia. Acum, si cativa expertin in religie de la Southern Methodist University din Dallas, Texas, Statele Unite ale Americii, au venit cu o parere similara, dupa ce au studiat in profunzime problema Apocalipsei.
Expertii sustin ca predictiile privind sfarsitul lumii nu pot fi facute numai pe baza acestui calendar. Si asta pentru ca, la un moment dat, mayasii au schimbat felul in care au masurat timpul si, implicit, calendarul. Tocmai aceasta modificare a dus la aparitia unor discrepante privind data in care ar urma sa se petreaca Apocalipsa.
"Pentru cei care cred in Apocalipsa, faptul ca pe 21 decembrie nu se va sfarsi lumea, nu va insemna ca Apocalipsa nu se va intampla", spune profesorul Brigitte Kovacevich.
Chiar daca predictiile bazate pe calendarul mayasilor dau ca ultim an 2012, acesta apare foarte rar in calendar. El e vazut pe un anumit monument care comemoreaza date specifice. Dar e utilizat, in acest caz, intr-o maniera retorica, ce nu are nicio legatura cu sfarsitul lumii.
O alta problema care apare este asocierea care se face intre culturile mayasa si azteca. Aceasta din urma era bazata pe previziuni fataliste, si nu cultura maya.
"Cultura Maya si cultura azteca sunt total diferite, dar foarte mult din cultura azteca e incorporata in acest mit, pe care il atribuim mayasilor", spune Kristen Carreno de la Southern Methodist University, scrie smudailycampus

Sursa : http://www.yoda.ro

Windows Phone 8, primele bug-uri. Ce problema au telefoanele cu WP8

Windows Phone 8, primele bug-uri. Ce problema au telefoanele cu WP8


Telefoanele cu Windows Phone 8 au probleme. Microsoft promite un update pentru luna decembrie
Microsoft a identificat problema restartarii fara nicio avertizare ce apare pe unele telefoane cu noua versiune Windows Phone 8. Compania va veni cu un update in luna decembrie.
"Continuam sa investigam mai multe rapoarte despre restartarea telefoanelor si am identificat o cauza impreuna cu partenerii nostri", au declarat ieri reprezentantii Microsoft. "Lucram la un update ce va fi disponibil in decembrie." Compania a refuizat sa dea detalii despre cauza problemelor.
Nokia, HTC si Samsung au anuntat/lansat primele telefoane cu Windows Phone 8. Cele mai performante smartphone-uri cu WP8 sunt Nokia Lumia 920, HTC Windows Phone 8x si Samsung Ativ S.

Sursa : http://www.yoda.ro

Windows 8 reprezintă un succes mai mare decât Windows 7, potrivit Microsoft


Microsoft a publicat primele informaţii statistice despreWindows 8, din care reies cifre de vânzări foarte bune, ce oglindeasc o rată de adopţie chiar mai rapidă decât s-a înregistrat cu Windows 7.
Windows 8 - 40 milioane de licenţe vândute într-o singură lunăWindows 8 - 40 milioane de licenţe vândute într-o singură lună

Conform informaţiilor furnizate de Tami Reller, ofiţer financiar şi lider a diviziei de marketing Windows, cel mai recent sistem de operare pentru PC şi tablete a fost vândut în peste 4 milioane de exemplare doar în primele zile de la lansare, iar după o lună a ajuns deja la pragul de 40 milioane licenţe.
Potrivit Microsoft, Windows 8 depăşeşte deja Windows 7 în privinţa ratei de upgrade. Totuşi, alte rapoarte sugerează că vânzările de PC-uri noi, echipate cu sistem de operare Windows 8, sunt încă mult sub estimările iniţiale formulate de Microsoft, astfel că vânzările cele mai mari nu au cum să fie înregistrate aici. Chiar şi cu acest handicap, promoţiile oferite celor dispuşi să facă upgrade la Windows 8 contează mult pentru impulsionarea vânzărilor, mai ales că şi preţurile oferite sunt atractive.
Totuşi, nu pot sa nu mă întreb dacă nu cumva Microsoft a trişat puţin pentru obţinerea acestor statistici, lăsând să continue nestingherită o campanie de upgrade cel puţin dubioasă, în care sub pretextul unei oferte de upgrade gratuit la Windows 8 Media Center Edition, gigantul software a lăsat o portiţă pentru activarea clandestină a copiilor Windows 8 piratate, cu adăugarea la numărătoarea finală a licenţelor trimise gratuit prin email.
Spre comparaţie, vânzările de licenţe Windows 7 au atins 60 milioane de exemplare după două luni de la lansare, în condiţiile unei primiri foarte călduroase din partea publicului şi presa de specialitate. Lăsând la o parte succesul răsunător de care pare să se bucure Windows 8 prin sprijinul campaniilor de upgrade, Windows RT pare să fie o adevărată ruşine pentru Microsoft, din moment ce compania a refuzat orice fel de discuţii legate de statistici sau cifre de vânzări pentru recent lansatele tableteSurface RT.

Sursa : http://www.go4it.ro

Fujitsu ARROWS V F-04E ataca piata smartphone-urilor high end

Fujitsu ataca piata smartphone-urilor high end prin lansarea unui nou model ARROWS V F-04E. Acesta a fost anuntat astazi in Japonia si este destinat clientilor retelei NTT DOCOMO.In urma cu ceva timp analizam aparitia conceptului ARROWS in cadrul CES 2012, unde a fost prezentat la nivelul de prototip. Intre timp se pare ca smartphone-ul va fi disponibil pe piata din Japonia incepand de maine, 28 noiembrie, in trei variante de culoare: alb, rosu si negru.

Daca traiti cu impresia ca cei de la Fujitsu s-au miscat cam greu cu lansarea din ianuarie si pana acum, trebuie sa aflati ca noua jucarie dispune de o fisa de specificatii de-a dreptul impresionanta. ARROWS F-04E se lauda cu un procesor quad-core NVIDIA Tegra 3, un procesor grafic GeForce cu 12 core-uri, display de 4,7 inci HD la 1280×720 pixeli, camera foto de 13,1 megapixeli, memorie interna de 64GB, 1GB RAM si un acumulator de 2,420mAh. Nu lipsesc nici obisnuitele standarde de conectivitate: Wi-Fi cu DLNA, Bluetooth 4.0 si NFC.

Smartphone-ul ARROWS F-04E puncteaza si la capitolul dotari mai putin obisnuite prin prezenta unui cititor de amprente, port infrarosu, antena pentru receptia si inregistrarea programelor HD transmise terestru in sistemul 1-seg si nu in ultimul rand carcasa este rezistenta la apa si la praf.Cu alte cuvinte, cei de la Fujistsu au aruncat pe piata un adevarat monstru in materie de specificatii, care daca va primi un display Full HD si ceva mai multa memorie RAM ar putea sa stearga pe jos cu orice model al concurentei, asta in eventualitatea ca va reusi sa depaseasca granitele Japoniei.

Pentru moment nu sunt cunoscute detaliile cu privire la pret si varianta sistemului de operare folosit.

Sursa : playtech.ro

Galaxy S IV, un telefon cu specificatii SF si Android 5.0. Ultimele informatiiSmartphone-ul ar urma sa fie pe piata anul viitor.


A inceput deja sa lucreze bursa zvonurilor in legatura cu viitorul varf de lance de la Samsung. Galaxy S IV va fi un telefon pur si simplu SF, daca dam crezare informatiilor aparute in presa.

Daca initial se spunea ca Galaxy S IV va avea procesor quad-core Cortex-A15 la frecventa de 2 GHz, ecran Super AMOLED de 4,99 inch si camera de 13 MP, acum au aparut site-urile de tehnologie supraliciteaza.

YouMobile.org anunta chiar ca noul Galaxy S IV va avea Android 5.0 Key Lime Pie, care se va lansa in aceeasi perioada cu telefonul. Procesorul ar fi unul cu 6 nuclee, la 1.8 GHz. Ecranul ar putea fi unul HD cu o rezolutie de 720x1280, iar procesorul graphic ar putea fi unul Mali 400 MP.

Numele de cod ar putea fi GT-I9525 si inca nu se stie exact daca va fi Galaxy S IV sau urmatorul Nexus, deoarece au mai aparut si zvonuri legate de un GT-I4000.

Sursa : www.yoda.ro