miercuri, 28 noiembrie 2012

Tumor Paint, descoperirea medicală revoluţionară demnă de un film documentar (VIDEO)


Bringing Light este unul din filmele care a reuşit să se claseze printre semifinalistele din cadrul competiţiei de film Focus Forward. Deşi are numai trei minute, documentarul reuşeşte să spună povestea unei cercetări medicale revoluţionare.

Filul prezintă cercetarea „Tumor Paint” realizată de doctorul James Olson, cercetător în cadrul Centrul Oncologic de Cercetare Fred Hutchinson şi medic pediatru la un spital din Seattle. De curând, Olson a dezvoltat „Tumor Paint” (vopsea pentru tumoare), prin modificarea veninului provenit de la scorpioni. Substanţa găseşte tumorile canceroase din creier, determinându-le să îşi schimbe culoarea astfel încât medicii să poată distinge ţesutul sănătos de cel avariat. Scopul acestei cercetări a fost acela de a dezvolta un produs cu ajutorul căruia chirurgii să poată înlătura cancerul din creier fără a atinge ţesuturile sănătoase care pot avea roluri importante. 
Mai mult, invenţia lui Olson pare să fie benefică şi pentru evidenţierea altor tipuri de cancere, iar specialiştii spun că dacă ea va trece cu succes de testele clinice, care nu au început încă, atunci „Tumor Paint” va revoluţiona domeniul oncologic. 
Scurt metrajul a fost regizat de Bert Klasey, Chris Baron şi James Allen Smith, fiind inclus în competiţia numită „Short Films, Big Ideas” (filme scurte, idei mari). Dintre cele 30 de filme înscrise, primele cinci cele mai votate vor fi difuzate la Sundance 2013, urmând ca cel mai bun să primească marele premiu de 100.000 de dolari. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu