miercuri, 5 septembrie 2012

Nokia Lumia 820, un Windows Phone 8 dual-core cu ecran de 4,3" şi LTE


Odată cu vârful de gamă Lumia 920, Nokia a dezvăluit şi cel de-al doilea model din gama superioară: Lumia 820. După cum am menţionat în cursul dimineţii, modelele din gamele intermediare şi inferioare vor apărea abia în prima parte a anului viitor, Nokia urmând să deţină în portofoliul său Windows Phone 8 doar produse din gama de vârf.
Bazat pe aceeaşi platformă hardware puternică Qualcomm MSM8960 care rulează la 1,5GHz ca şi fratele sau mai mare, Lumia 820 este un terminal cu dimensiuni ceva mai modeste, 123.8 x 68.5 x 9.9 mm, şi o greutate de 160 de grame. Similitudinile dintre cele două modele continuă cu modulele radio 2G/3G/4G pentaband, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, NFC, memoria RAM cu o capacitate de 1GB şi suportul pentru controlul touch cu mănuşi "Super Sensitive Touch" de la Synaptics.
Nokia Lumia 820Nokia Lumia 820

Lumia 820 foloseşte un design diferit de cel al terminalelor de vârf Lumia de până acum, oferind colţuri rotunjite şi posibilitatea de schimbare a capacului. Terminalul va fi disponibil într-o paletă coloristică largă: negru, alb, gri, roşu, galben, violet şi albastru.
Lumia 820 oferă un ecran cu o diagonală de 4,3" care foloseşte un panou AMOLED cu tehnologia proprietară ClearBlack, rezoluţia acestuia fiind însă doar de 800x480 pixeli. Spre deosebire de Lumia 920, modelul de faţă oferă şi un slot MicroSDHC, completând astfel stocarea internă care are o capacitate de 8GB.
Camera foto foloseşte un senzor de 8MP şi un sistem optic Carl Zeiss cu diafragmă f/2.2 şi iluminare duală LED. Ca şi în cazul Lumia 920, preţul şi disponibilitatea în România sunt momentan necunoscute.

Nokia a lansat Lumia 920: ecran de 4,5", LTE, NFC, Qi şi Windows Phone 8


Nokia a anunţat astăzi primul său terminal bazat pe platforma Windows Phone 8, Lumia 920, înlăturând misterul care a învăluit până acum o parte din specificatiile acestui model.
Vârful de gamă al familiei Lumia, noul terminal Nokia este bazat pe o platformă Qualcomm Snapdragon S4 Plus, mai exact un MSM8960 tactat la 1,5Ghz, şi oferă un ecran de 4,5" cu o rezoluţie de 1280 x 768 pixeli. Ecranul, denumit de către producător PureMotion HD+, promite cel mai ridicat nivel de luminozitate şi cea mai bună rată de împrospătare disponibile pe piaţă, vizibilitatea în puternica lumină diurnă fiind îmbunătăţită atât prin ajustarea luminozităţii cât şi a tonurilor de culoare. O adiţie tehnologică interesantă este posibilitatea de operare a suprafeţei capacitive a ecranului cu mănuşi.
Carcasa este una deja cunoscută, Lumia 920 având un design care aminteşte suficient de mult de precedentul vârf de gamă Lumia 900, pentru construcţie folosindu-se însă acum policarbon cu o suprafaţă lucioasă. Terminalul va fi disponibil în versiunile coloristice galben, roşu, gri, alb şi negru. Dimensiune terminalului sunt de 130.3 x 10.7 x 10.7 mm, greutatea fiind neaşteptat de mare: nu mai puţin de 185 de grame.
Nokia Lumia 920Nokia Lumia 920

Terminalul oferă o memorie RAM cu o capacitate de 1GB şi o stocare internă cu o capacitate de 32GB, iar lista specificaţiilor mai include suport LTE pentaband, modul wireless 802.11 a/b/g/n dual-band, cameră frontală de 1MP, NFC şi o baterie cu o capacitate de 2000mAh.
Tehnologia PureView, văzută în acţiune odată cu lansarea modelului 808, a fost una dintre specificaţiile speculate şi, chiar dacă numele acesteia figurează pe carcasa terminalului, adevărul este altul. Lumia 920 oferă un senzor cu o rezoluţie de 8,7MP iar noutăţile aduse de producător sunt sistemul optic cu stabilizare hardware, diafragmă f/2.0 şi performanţe mai bune în lumină scăzută, un senzor mai rapid şi cu dinamică mai bună, o interfaţă mai bună pentru cameră şi suport pentru captura 1080p.
Conform explicaţiilor oficiale, termenul PureView va fi folosit pentru toate terminalele Nokia cu performanţe foto îmbunătăţite, fie că este vorba de un senzor de mari dimensiuni precum în cazul modelului 808 sau un sistem optic superior precum în cazul de faţă.
O altă noutate pentru Nokia este încărcarea wireless, Lumia 920 fiind compatibil cu standardul Qi al Wireless Power Consortium, ceea ce-l face capabil să folosească toate adaptoarele lansate până acum.
Preţul şi disponibilitatea în România sunt necunoscute în acest moment.
Un ecran de 4,5" cu un ecran promiţătorUn ecran de 4,5" cu un ecran promiţător


O planeta unica poate schimba tot ce stim despre viata extraterestra. "E desprinsa parca din filme"

Astronomii au anuntat descoperirea unei planete unice, care seamana izbitor de mult cu un corp ceresc descris in celebra serie de filme Star Wars.
Planeta a fost botezata Kepler-47c, pentru ca a fost observata cu ajutorul telescopului Kepler. Ea se afla la 5.000 de ani lumina distanta, in constelatia Lebedei.
Seamana mult cu planeta Tatooine, din Star Wars, pentru ca orbiteaza in jurul a doua stele binare, adica are doi sori.
Spre deosebire de aceasta, planeta descoperita nu poate gazdui viata, pentru ca este vorba de uriasa gazoasa.
Insa astronomii spun ca pe o alta planeta din acest sistem solar sau pe una din lunile acestei planete ar putea fi viata, daca s-ar afla la distanta ideala de cei doi sori.
Kepler-47c este putin mai mare ca Uranus si executa o orbita completa in 303 zile. In apropiere se afla planeta Kepler 47-b, care este mai mica, dar se afla foarte aproape de cei doi sori si prin urmare este prea fiebinte pentru ca viata sa poata exista aici.
Astronomnul Jerome Orosz,de la Universitatea din San Diego, cel care a condus cercetarea, spune ca jumatate dintre stelele din galaxia noastra sunt binare, adica doua stele care orbiteaza una in jurul celeilalte.
Prin urmare, telescopul Kepler va putea descoperi multe planete similare celei imaginate de George Lucas.
Din pacate, in prezent observarea unei planete mici, de dimensiunea Terrei, va fi foarte dificiala, avand in vedere distantele foarte mari pe care le cerceteaza acest telescop.

FOTO: Prototip Nokia cu design "Lumia" si tastatura QWERTY

FOTO: Prototip Nokia cu design Lumia si tastatura QWERTY


Imaginile ilustreaza un smartphone cu designul si culorile specifice modelelor Lumia 800, Lumia 900 si N9. GALERIE FOTO
Acesta ar fi urmat sa fie succesorul Nokia N9 cu tastatura fizica glisanta QWERTY. Desi prezentarea era programata pentru sfarsitul anului trecut, producatorul finlandez a anulat acest proiect.
Prototipul, intitulat Nokia "Lauta" (RM-742), are sistem de operare MeeGo si caracteristici tehnice similare cu Nokia N9. Imaginile, publicate pe un blog, ilustreaza un smartphone cu tastatura fizica glisanta QWERTY cu designul si culorile specifice modelelor Lumia 800, Lumia 900 si N9.
Nokia va lansa in aceasta seara noua gama de modele Lumia cu Windows Phone 8. Cu aceeasi versiune de sistem de operare, coreenii au lansat deja Samsung ATIV S, prezentat la IFA Berlin.

FUNNY


Cel mai îndrăzneţ proiect din istoria omenirii, 100 YSS, capătă sprijinul unui fost preşedinte american


Cel mai îndrăzneţ proiect din istoria omenirii, 100 YSS, capătă sprijinul unui fost preşedinte american
Proiectul „100 Year Starship” (100YSS), lansat la începutul acestui an, are un scop grandios: transformarea călătoriilor interstelare din vis în realitate de-a lungul următorului secol. Mae Jemison, prima femeie de culoare care a ajuns în spaţiu şi totodată liderul acestui proiect, afirmă că „100 Year Starship va reuşi în următorii 100 de ani să permită omenirii să călătorească în afara sistemului nostru solar. Dacă vorbele mele sunt îndrăzneţe, este pentru că proiectul nostru este unul cu adevărat monumental”.
Proiectul beneficiază de o finanţare iniţială de 1 milion de dolari din partea DARPA, agenţia guvernamentală americană ce a asistat la crearea Internetului, şi de 100.000 de dolari din partea NASA. De asemenea, mai multe organizaţii private şi-au anunţat participarea la proiect, urmând să contribuie la dezvoltarea structurilor tehnice, culturale, legale şi financiare ce vor sta la baza unei călătorii umane interstelare.
Săptămâna viitoare, proiectul 100YSS va organiza primul simpozion public, ce va avea loc în Houston, SUA, pentru a marca începutul unui secol de muncă, efort ce va culmina într-o călătorie în afara Sistemului Solar. 
Cu această ocazie, fostul preşedinte american Bill Clinton va participa la simpozion, urmând să fie preşedinte onorific al acestei întruniri. Fostul preşedinte al SUA a declarat că „acest efort important ajută la dezvoltarea tehnologiei şi a cunoaşterii necesare pentru a explora spaţiul, ajutând totodată la conceperea unor instrumente necesare ce vor permite îmbunătăţirea vieţii pe Terra”.
Membrii proiectului recunosc că ideea ce stă la baza iniţiativei – călătoria interstelară – ar putea părea fantastică, însă subliniază că şi călătoria omului spre Lună părea la fel de implauzibilă cu 100 de ani înainte de realizarea sa. „Acest concept poate părea fantastic, dar aşa era percepută şi călătoria spre Lună cu un secol înainte să aibă loc acest eveniment important. Cartea lui H.G. Wells, «Primii oameni pe Lună», a fost publicată în 1901, cu mult mai puţin de 100 de ani înainte ca acest lucru să se întâmple, în 1969, iar progresele ştiinţifice şi tehnologice nu se petreceau într-un ritm la fel de alert ca astăzi”, explică cercetătorii pe site-ul oficial al proiectului. Primul om care a lansat ideea călătoriei spre Lună, Jules Verne, a publicat romanul „De la Pământ la Lună” în 1865, cu 104 ani înainte ca fantezia sa să devină realitate.
Cea mai rapidă invenţie a omenirii, naveta Voyager 1, se deplasează cu o viteză de peste 57.000 de kilometri de oră. Dacă s-ar îndrepta spre Alpha Centauri, Voyager 1 ar avea nevoie de 70.000 de ani pentru a ajunge la destinaţie, astfel că proiectul 100 YSS trebuie să descopere o metodă mult mai rapidă de deplasare prin spaţiu.
O propunere lansată în anii '70 de cercetătorii din cadrul British Interplanetary Society sugera propulsarea cu ajutorul unor mici explozii termonucleare, ce urmau să aibă loc atunci când granule de deuteriu şi de heliu-3 ar fi fost comprimate cu ajutorul unui laser. Estimările cercetătorilor britanici arătau că o sondă de 500 de tone ar fi ajuns în 50 de ani la steaua Barnard, aflată la 5,9 ani-lumină de Terra, atingând pe drum aproximativ 12% din viteza luminii. „Acela a fost primul studiu care a demonstrat că o călătorie spre o altă stea este posibilă folosind ceea ce cunoaştem în ziua de astăzi”, a explicat Andreas Tzolias, profesor la Universitatea Alaska şi membru al Icarus Interstellar, organizaţie care participă la proiectul 100 YSS.
David Neyland, directorul departamentului de tehnologie tactică din cadrul DARPA, afirmă că nimeni nu poate prezice modul în care va culmina acest proiect în 100 de ani. „Dacă i-am fi cerut lui Einstein sau lui Marconi în 1910 să conceapă un sistem global de telecomunicaţii care poată fi folosit de către oricine, s-ar fi gândit la un iPhone?”, explică Neyland. 
În ciuda tuturor provocărilor, membrii proiectului sunt optimişti. Kelvin Long, membru al Icarus Interstellar, spune că „mulţi dintre noi suntem tineri şi am crescut auzind despre programul Apollo. Vrem să fim parte a unei călătorii importante, vrem să simţim că avem o contribuţie la ceva important - călătoria omului spre stele”. Long se ghidează după un dicton enunţat de Arthur C. Clarke, celebrul scriitor de romane SF ce a inventat ideea unor sateliţi de comunicaţie: „Atunci când crezi că un lucru este posibil, atunci îl poţi transforma în realitate”. Spiritul optimist se regăseşte şi pe site-ul proiectului 100 YSS, al cărui motto este un citat din autorii americani Will şi Ariel Durant: „viitorul nu s-a petrecut, ci a fost creat”.
Rămâne de văzut în 2112 dacă eforturile proiectului 100 YSS vor fi încununate de succes.


Fotografii "scapate" pe internet cu noul iPad Mini. Cum va arata si cand ar putea aparea in 2012

Cate firme te vaneaza azi atunci cand downloadezi un film de pe BitTorrent. Ce ti se poate intampla




Daca ACTA nu a intrat in vigoare, nu inseamna ca pirateria este legala. Iar un studiu efectuat de Universitatea din Birmingham arata ca utilizatorii de BitTorrent sunt monitorizati cu o atentie mai sporita ca niciodata.



Conform studiului efectuat de Universitatea din Birmingham si preluat de BBC, "scara la care aceasta monitorizare este efectuata a ajuns la dimensiuni surprinzator de mari."

In interval de cateva ore de la un download realizat de pe BitTorrent, userul care a efectual descarcarea ilegala este identificat, iar datele pot fi trimise mai departe catre detinatorii de drepturi pentru a-si recupera pierderile.

"Nici nu trebuie sa downloadezi in masa. Si un film e de ajuns." a declarat, Doctorul Tom Chothia de la Universitate, pentru BBC, persoana care a condus acest studiu.

Totusi, este extrem de important si ce donwloadezi de pe torrent, pentru a putea fi gasit.

Cu cat fisierul descarcat este mai anonim, cu atat mai bine pentru "pirat", insa nu acelasi lucru poate fi spus si despre un film care se afla in TOP 100 cele mai cautate obiecte pe internet in ultima perioada.

Acestea sunt tintele mari si pentru cei care vor sa opreasca pirateria.

Studiul arata ca sunt 10 firme diferite in prezent care se ocupa cu monitorizarea pirateriei si combaterea ei.

"Unele firme doar colecteaza informatii, fara sa le publice sau sa le dea mai departe, sperand ca in viitor acestea sa devina intr-un fel valoroase.", a declarat profesorul Universitatii Birmingham.

Sursa :

http://stirileprotv.ro


FBI, tinta unui atac informatic. Hackerii anunta ca au pus mana pe 12 milioane conturi Apple

FBI, tinta unui atac informatic. Hackerii anunta ca au pus mana pe 12 milioane conturi Apple


FBI tocmai ar fi fost tinta unui atac informatic, iar hackerii au anuntat ca au descoperit informatii pretioase intr-un laptop al Biroului.
FBI se confrunta cu o reala problema de securitate, dupa ce o grupare de hackeri a anuntat ca a obtinut din laptopul unui angajat al Biroului aproximativ 12 milioane de conturi de la Apple.
"Dar ce facea FBI cu 12 milioane de conturi ale utilizatorilor de produse Apple?", este una dintre intrebarile pe care mai multe publicatii, printre care si Daily Mail, le-au pus imediat dupa anuntul facut de AntiSec.
Dupa ce ar fi obtinut aceste date, cei de la AntiSec au publicat pe internet, pentru a intari credibilitatea informatiei, un milion de conturi.
Reactia FBI nu a intarziat sa apara. Biroul de presa al Biroului a publicat un raspuns pe contul oficial de Twitter, preluat de revista IT Wired, in care a negat, asa cum era de asteptat, orice existenta a acelor conturi Apple intr-un laptop detinut de un angajat FBI.
"Nu am avut niciodata acele informatii. Asadar, este un fals.", a publicat FBI pe contul de Twitter.

Toshiba Satellite U920t, ultrabook hibrid Windows 8


 Pe măsură ce lansarea sistemului de operare Windows 8 se aproprie şi Intel apasă mai puternic pedala promovării Ultrabook, imaginaţia designerilor de laptopuri începe să devină mai bogată iar colecţie prezentată de gigantul procesoarelor la IFA Berlin semăna izbitor cu un parc autonord-american din anii '60.
 Una dintre aceste curiozităţi este noul Toshiba Satellite U920t, un Ultrabook bazat pe Windows 8 care a tras cu ochiul către lumea tabletelor pentru a oferi o construcţie flexibilă care poate fi folosită atât ca un laptop standard, cu bonificaţia touchscreen, cât şi ca tabletă.


 Bazat pe familia Intel Core din generaţia a treia, Satellite U920t oferă 8GB de memorie RAM, stocare internă SSD cu capacităţi până la 256GB, două porturi USB 3.0 şi unul USB 2.0, interfeţe Ethernet şi Wi-Fi, suport Intel WiDi şi card reader.

 Lucrurile încep să devină interesante atunci când remarcăm ecranul touchscreen cu diagonală de 12,5", panou IPS, rezoluţie de 1366 x 768 pixeli şi suprafaţă protectoare Gorilla Glass care culisează pe un mecanism cu şine şi permite transformarea portabilului într-o tabletă Windows 8. Pe lista dotărilor se mai regăsesc două camere foto de 1 şi 3MP, set complet de senzori (accelerometru, giroscop şi magnetometru) şi GPS.



 Dimensiunile portabilului Toshiba sunt de 32,5 x 21,3 x 1,99 cm iar greutatea acestuia începe, în funcţie de configuraţie, de la 1,45kg. Satellite U920t este aşteptat pe piaţă la sfârşitul lunii octombrie, împreună cu Windows 8, iar preţul, nedivulgat încă în mod oficial, va fi de aproximativ 950 de euro.