miercuri, 5 septembrie 2012

Cate firme te vaneaza azi atunci cand downloadezi un film de pe BitTorrent. Ce ti se poate intampla




Daca ACTA nu a intrat in vigoare, nu inseamna ca pirateria este legala. Iar un studiu efectuat de Universitatea din Birmingham arata ca utilizatorii de BitTorrent sunt monitorizati cu o atentie mai sporita ca niciodata.



Conform studiului efectuat de Universitatea din Birmingham si preluat de BBC, "scara la care aceasta monitorizare este efectuata a ajuns la dimensiuni surprinzator de mari."

In interval de cateva ore de la un download realizat de pe BitTorrent, userul care a efectual descarcarea ilegala este identificat, iar datele pot fi trimise mai departe catre detinatorii de drepturi pentru a-si recupera pierderile.

"Nici nu trebuie sa downloadezi in masa. Si un film e de ajuns." a declarat, Doctorul Tom Chothia de la Universitate, pentru BBC, persoana care a condus acest studiu.

Totusi, este extrem de important si ce donwloadezi de pe torrent, pentru a putea fi gasit.

Cu cat fisierul descarcat este mai anonim, cu atat mai bine pentru "pirat", insa nu acelasi lucru poate fi spus si despre un film care se afla in TOP 100 cele mai cautate obiecte pe internet in ultima perioada.

Acestea sunt tintele mari si pentru cei care vor sa opreasca pirateria.

Studiul arata ca sunt 10 firme diferite in prezent care se ocupa cu monitorizarea pirateriei si combaterea ei.

"Unele firme doar colecteaza informatii, fara sa le publice sau sa le dea mai departe, sperand ca in viitor acestea sa devina intr-un fel valoroase.", a declarat profesorul Universitatii Birmingham.

Sursa :

http://stirileprotv.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu