luni, 19 noiembrie 2012

Cele mai tari telefoane mobile sub 1.000 de lei

The PhoneGeeks, cel mai mare retailer al operatorului de telefonie mobilă Orange România, a prezentat azi o serie de telefoane mobile atrăgătoare şi accesibile pentru tineri, disponibile la preţuri mai mici de 1.000 de lei.

Adolescent cu smartphone
Adolescent cu smartphone
Foto: iStock
Pe piaţa locală de telefonie mobilă sunt disponibile o serie de dispozitive cu preţuri reduse, însă câteva dintre acestea se disting prin funcţionalităţile şi design-ul inovativ.

Printre aceste telefoane se numără modele precum Motorola Motoluxe, Samsung Galaxy Ace 2, Nokia Lumia 610, Samsung Galaxy Xcover, LG Optimus L7, BlackBerry 9320, Sony Xperia U, dar şi două modele dual sim pentru cei care vor să fie mult mai practici şi să renunţe la utilizarea a două dispozitive diferite, şi anume Allview Alldro P5 Dual Sim şi Sony Xperia Tipo Dual Sim.
Motorola Motoluxe este un telefon robust, cu spatele carcasei din metal şi cu un ecran de 4 inch, iar procesorul de 800 Mhz şi cei 512 Mb de RAM fac ca telefonul să funcţioneze foarte rapid. Având disponibilă o cameră foto/video de 8 Mpx şi slot pentru cardul de memorie de până la 32 Gb, telefonul poate realiza o mulţime de fotografii şi video-uri.
Samsung Galaxy Ace 2 aduce numeroase îmbunătăţiri faţă de versiunea precedentă, chiar dacă utilizează acelaşi procesor de 800 Mhz. Noua baterie de 1.500 mAh asigură o durată de funcţionare mai mare, în plus fiind extinsă şi capacitatea de memorie internă la 4 Gb.
„Ca şi performanţe, modelul Samsung Galaxy Xcover este unul cu funcţionalităţi medii, însă este cel mai rezistent telefon pe care l-am văzut până acum. De exemplu, poate rezista sub apă până la 15 minute", a adăugat Ionuț Mnerie de la EuroGSM.
Modelul LG Optimus L7 vine preinstalat cu sistemul Android 4.0.3, cu un procesor de 1 Ghz şi 512 Mb RAM, având cele mai performante capacităţi de operare dintre toate telefoanele prezentate în acest top. Cu o memorie internă de 4 Gb, o cameră foto de 5 Mpx şi o baterie de 1.700 mAh, telefonul este recomandat şi pentru realizarea de fotografii şi video, deoarece are o durată mare de funcţionare.
  Cele mai bune calităţi pentru înregistrare video se întâlnesc la modelul BlackBerry 9320, în timp ce modelul Sony Xperia U are cea mai mare calitate a sunetului, fiind recomandat pentru vizionarea de filme şi videoclipuri pe platforme online precum YouTube.
Nokia 610 Lumia, care are instalat sistemul de operare Windows Phone 7.8, are o interfaţă uşor de înţeles şi folosit, iar procesorul puternic ajută la funcţionarea rapidă a telefonului. În plus, modelul este dotat cu aplicaţia Office 365, care înseamnă un acces simplu de pe telefon direct la email, calendar, contacte şi alte documente partajate", a explicat Radu Boanca – The PhoneGeeks.
Ambele modele de telefoane dual sim, Allview Alldro P5 Dual Sim şi Sony Xperia Tipo Dual Sim, care au instalată ultima versiune a sistemului de operare Android 4.0, prezintă un design atractiv şi, de asemenea, calitatea sunetului şi imaginii sunt ridicate.
Aplicaţiile mobile, cea mai ieftină metodă pentru personalizarea telefonului
Aproape orice smartphone, indiferent de sistemul de operare, permite instalarea de aplicaţii mobile, prin care utilizatorii îşi pot personaliza cel mai uşor şi de cele mai multe ori gratis telefonul mobil.
„Utilizatorii au la dispoziție în magazinele virtuale o mulţime de aplicaţii pe care le pot instala pentru personalizarea telefonului. Spre exemplu, cele din seria Go, precum Go Launcher Ex, Go Locker, Go Contacts Ex, Go SMS Pro, care prezintă o serie întreagă de teme, pentru toate preferințele. Mai există seria de aplicaţii Launcher, ca Nova Launcher, Apex Launcher, ADW Launcher, prin care utilizatorii pot schimba temele telefoanelor sau icon-urile acestora", a completat Radu Boanca.
Printre cele mai utilizate aplicaţii pe plan local pentru personalizarea telefoanelor mobile se numără Beautiful Widgets, pentru modificarea icon-urilor de vreme, ceas, calendar sau inserarea de toggle buttons pentru funcţiile cele mai folosite, dar şi platforma Zedge, de unde utilizatorii îşi pot descărca gratuit sonerii şi wallpaper-e pentru personalizarea telefonului. De asemenea, şi Flikie Wallpapers HD este o aplicaţie mobilă foarte populară pe plan local.

Sursa : http://www.economica.net

Facebook-Yahoo, alianta care ar putea opri dominatia Google

Facebook-Yahoo, alianta care ar putea opri dominatia Google


Cele doua companii si-ar putea uni fortele impotriva celui mai popular motor de cautare
Yahoo si Facebook ar putea forma o alianta pentru a se opune suprematiei Google in topul motoarelor de cautare, potrivit The Sunday Telegraph. 
Doi reprezentanti de varf: Marissa Mayer (foto), CEO Yahoo si Sheryl Sandberg, COO Facebook, deja s-au intalnit pentru a realiza un motor de cautare, conform unor surse anonime citate de publicatia britanica.
O asftel de ipoteza este respinsa de Kara Swisher de la AllThingsD, citand propriile surse, bazandu-si afirmatiile si pe actualul parteneriat dintre Yahoo si Microsoft.
Marissa si Sheryl au fost colege la Google intre ani 2001 si 2008. Sheryl Sandberg a fost vicepresedinte Google pe vanzari si operatiuni la nivel global, in timp ce Marissa Mayer a ocupat succesi12v pozitii de inginer, designer si manager.

Sursa : http://www.yoda.ro

Paul Otellini, CEO-ul Intel a anuntat ca se va retrage din functie in 2013


Miscarea va avea loc in luna Mai 2013, cand va avea loc intalnirea anuala a actionarilor companiei pentru care a depus 40 de ani de servicii. Stirea vine dintr-un comunicat de presa oficial intel si mentioneaza ca tranzitia postului se va face in mod disciplinar in urmatoarele 6 luni.
“Am avut privilegiul de a conduce una dintre cele mai mari companii din lume.” a declarat Otellini.Dupa aproape 4 decenii alaturi de companie si 8 ani in functia de CEO al acesteia, a venit vremea sa merg mai departe si sa predau “fraiele” companiei unei noi generatii de conducere. Astept cu nerabdare sa lucrez cu Andy, consiliul de administratie si echipa de management pe toata durata perioadei de tranzitie, si sa fiu apoi disponibil ca si consilier pentru management, dupa ce ma voi retrage complet din functie.”
Se pare ca, pana acum, Intel nu are in vedere imediata un succesor pentru Paul Otellini. Acesta a precizat in comunicatul de presa ca echipa de administratie se va ocupa de procesul de recrutare, si va lua in considerare atat candidatii interni cat si pe cei externi pentru acest post. Ce putem face pana acum? Ei bine putem sa ii multumim lui Paul Otellini pentru serviciul adus tehnologiei, si pentru miscarile inteligente pe care Intel le-a facut, mai ales in cei 8 ani in care a ocupat functia de CEO al companiei.

Sursa : http://playtech.ro

Authentec, companie detinuta de Apple, vinde una din solutiile de securitate


Authentec, compania detinuta de Apple isi vinde solutia de securitate catre Inside Secure pentru suma de 48 de milioane de dolari.
Probabil ca nu ati auzit prea multe despre Authentec sau despre Inside Secure, la fel cum ne-a scapat tuturor ca producatorul de software de securitate Authentec a fost achizitionat de catre Apple acum aproape 6 luni pentru suma de 365 milioane de dolari. Se pare ca divizia de securitate incepe sa isi ramburseze investitia prin noi produse, cum ar fi cel de fata. ESS – Embeded Security Solutions este numele produsul licitat la suma de 48 milioane de dolari si reprezinta atat un produs hardware cat si unul software specializat pe partea mobila.
Probabil ca va intrebati ce legatura are aceasta tranzactie cu planurile companiei mama, Apple. Ei bine Inside Secure isi va consolida pozitia pe aceasta nisa de securitate, considerand acest produs o achizitie strategica. Divizia Inside Secure a furnizat de-a lungul timpului solutii pentru Alcatel Lucent, CXisco, Fujitsu, HBO, Lenovo, HP si chiar si Motorola, Orange, Nokia sau Samsung. Ei s-au ocupat de securizarea standardului NFC care a produs ceva agitatie in ultimul timp, iar Apple a fost singurul interesat in iulie de achizitia companiei Authentec.
Aceasta vanzare demonstreaza ca producatoril de iDevice-uri se gandeste serios la o solutie proprietara de NFC, mai sigura si mai putin comerciala, pe care sa o integreze in produsele lor viitoare, obtinand astfel un avantaj major in orice domeniu ce implica o solutie de securitate criptata.
Passbook, noua functie din iOS 6, si din noul iPhone 5 este de asemenea dezvoltata in colaborare cu Authentec.

Sursa : http://playtech.ro

BBC iti aduce continut original pe YouTube prin Earth Unplugged


Earth Unplugged este numele celui mai nou canal de YouTube creat de BBC pentru iubitorii de natura.
Nu mai e de mult o surpriza ca cei de la BBC sunt buni la documentare. Unii ar zice ca in acest tip de documentare specializate pe natura nimeni nu poate sa-i ajunga. Interesant este ca, zilele trecute, cei de la BBC au profitat de puterea de productie a companiei pentru a creea un canal de YouTube incarcat de seriale cu continut original, un canal ce va primi episoade noi in fiecare saptamana.
Desi este greu de spus daca cei de la YouTube au dus o lupta de convingere cu cei de la BBC pentru acest canal, un lucru este sigur. Continutul de pe Earth Unplugged este original, gratuit si disponibil la rezolutie HD, motiv pentru care nu conteaza cine a convins pe cine pentru ca acest canal sa existe. In total vorbim de 7 seriale specializate pe subiecte foarte variate, de la puiuti de animale pana la dinozauri. Inainte sa va decideti daca veti reveni si saptamana viitoare incercati sa urmariti doua sau trei clipuri de pe Earth Unplugged. Cine stie, s-ar putea sa va placa.

Sursa : http://playtech.ro

Windows Phone 8 vine si cu probleme de stabilitate


Inginerii de la Microsoft sigur nu vor reusi sa doarma linistiti in perioada imediat urmatoare din cauza unor probleme de stabilitate sesizate de utilizatorii de Windows Phone 8.
La mai putin de o luna de la lansarea noilor dispozitive cu Windows Phone 8 utilizatorii se plang in masa pe diverse forumuri de probleme legate de noile achizitii. Daca in urma cu cateva zile anuntam probleme cu tableta Microsoft Surface, astazi din pacate atragem atentia asupra unor probleme cu smartphone-urile de varf cu WP8, HTC 8X si Nokia Lumia 920.
Pe forumul WPCentral, intr-un thread dedicat restarturilor aleatorii ale smartphone-urilor HTC 8X, la scurt timp dupa primul post au aparut 143 de raspunsuri ale unor utilizatori care au intampinat situatii similare. Acelasi fenomen a fost confirmat pe forumurile Microsoft de aproximativ 50 de utilizatori. Desi astfel de sesizari ar putea fi rezultatul unor activitati de trolling anti-Microsoft, din pacate si redactorii de la The Verge au sesizat reboot-uri fara nici un motiv aparent pe modelul HTC 8X venit la test.
Nici Lumia 920 nu este privat de critica. Daca ne luam dupa sesizarile de pe forumul de support al companiei aflam ca noul smartphone al celor de la Nokia se blocheaza, se restarteaza singur si nici nu se apropie de durata de viata specificata a bateriei. Desi primul impuls a fost resoftarea terminalelor, pe langa faptul ca aceasta solutie nu a remediat problema, multi utilizatori au ramas cu smartphone-urile blocate cu un logo Nokia pe ecran.
In concluzie, se pare ca acel “Killer Hardware” promovat mai sus de Ballmer la conferinta de lansare WP8 se pare ca nu a fost suficient pentru ca utilizatori sa fie multumiti de noile lor smartphone-uri.

Sursa : http://playtech.ro

Adultlescenţa: când a devenit 30 noul 20?


Adultlescenţa, deşi sună oarecum ca un sindrom sau o condiţie medicală, nu e altceva decât un portmantou al cuvintelor adult şi adolescent. Termenul este unul recent, apărut probabil în ultimii câţiva ani, şi defineşte o nouă fază a evoluţiei umane în societăţile dezvoltate din vest, sub presiunea instabilităţii economice care contrastează cu creşterea dramatică în longevitatea populaţiei.

În ultimii 50-80 de ani, datorită tuturor descoperirilor din medicină şi a îmbunătăţirii condiţiilor de trai, speranţa de viaţă a crescut în medie cu circa 20 de ani. Acest lucru a dus, încetul cu încetul, la întârzierea treptată a vârstei maturizării - de exemplu, dacă în secolul 19 era inevitabil ca un om să înceapă să lucreze de la 10-12 ani, astăzi vârsta de 23-24 de ani e una la care tinerii abia îşi pun primele probleme legate de un viitor loc de muncă. Acest aspect social se află într-o schimbare şi mai profundă de câţiva ani încoace, lucru care nu poate să însemne decât că nu există o vârstă standard, universală de “maturizare” şi că ea depinde foarte tare de valorile şi principiile fiecărei societăţi în parte.
La fel cum copilăria, aşa cum o înţelegem noi, era un concept inexistent în anii 1800, adolescenţa a devenit un termen acceptat de comun acord în societăţile vestice de-abia după schimbările survenite în urma celui de-al doilea Război Mondial. Înainte de acel moment, trecerea de la copilărie la maturitate se întâmpla natural în jurul vârstei de 16-17 ani. La începutul secolului 20, speranţa de viaţă în societăţile dezvoltate economic (mă refer aici la Statele Unite, Europa şi Australia, ulterior completate de Japonia şi Coreea) se învârtea în jurul vârstei de 31 de ani, iar astăzi este mai mult decât dublă. Acest lucru nu înseamnă că astăzi oamenii trăiesc mai mult, ci că din ce în ce mai mulţi oameni trăiesc mai mult, ceea ce duce inevitabil la o competiţie mult mai mare pentru resurse şi locuri de muncă. Aşa s-a format ideea că aşa-zisa “vârsta de pensionare” survine mult, mult mai târziu de circa 30 de ani încoace, mulţi dintre oameni fiind obligaţi să lucreze până la vârste foarte înaintate din lipsă de sprijin economic de la stat sau din imposibilitatea de a economisi sume suficiente de-a lungul anilor.
Partea interesantă a acestor schimbări este că din moment ce oamenii continuă să lucreze mult după 50 de ani, şi trecerea la maturitate se întâmplă mult mai încet. În mod normal, perioada dintre 20 şi 30 de ani ar trebui să vină cu cele mai semnificative schimbări în viaţa unui om. Responsabilizarea socială care se manifestă prin găsirea unui loc de muncă permanent, formarea unei familii şi eventual cumpărarea unei proprietăţi se întâmpla până astăzi pentru majoritatea lumii până în vârsta de 35 de ani. Astăzi, din ce în ce mai mulţi tineri amână toate aceste schimbări şi preferă (sau sunt nevoiţi) să petreceacă mult mai mult timp făcând activităţi independente de o carieră sau o nouă familie.
Doar în Statele Unite sunt peste 50 de milioane de tineri peste 20 şi până în 30 de ani care trăiesc cu nesiguranţa zilei de mâine, fie pentru că depind de banii părinţilor, aleg să aibă joburi temporare cu venituri mici, lucrează ca liberi-profesionişti sau pentru că nu îşi găsesc locuri stabile de muncă. În Marea Britanie, numărul tinerilor între 20 şi 35 de ani care trăiesc cu părinţii a crescut la 3 milioane, cu un milion mai mult ca în 1997, iar în Italia există deja un termen care denumeşte procentajul semnificativ de tineri italieni aflaţi în aceeaşi situaţie - bamboccioni, augmentativul substantivuluibambini. Procentajul general pentru tinerii europeni aflaţi între vârstele menţionate mai sus este următorul: 25% dintre bărbaţii europeni şi 13% dintre femei trăiesc cu părinţii şi după 29 de ani, fie că o fac din nevoie sau din comoditate.
Toţi aceşti adultlescenţi nu ştiu exact ce “vor deveni în viaţă” şi sunt departe de gândul de a întemeia o familie în viitorul apropiat. Incertitudinea şi lipsa de perspective duc la anxietate socială şi la îmbrăţişarea multor activităţi pur hedoniste ca mod de viaţă zilnic. Distracţia a devenit un opiaceu al maselor, fie că e vorba de socializare online, dependenţă de entertainment şi media sau redirecţionarea totală a energiei creative către o pasiune. Mulţi dintre aceştia din urmă, adică oamenii care investesc mult în pasiuni, ajung să îşi dezvolte propriile mici afaceri auto-sustenabile la un moment dat; aceste cazuri sunt speciale şi nesemnificative ca număr, pentru că majoritatea tinerilor vor înainta în vârsta trăind în exact în acel ritm de viaţă dezordonat pe care probabil îl cunoaştem cu toţii de la 20 de ani.
Fiecare nouă piatră de hotar - 25, 30, 35 de ani, orice aniversare şi an nou sunt momente de panică semnificativă pentru mulţi dintre noi, tinerii până în 35 de ani care trăiesc în vest. Pe măsură ce criza econonomică devine, încet dar sigur, din ce în ce mai pregnantă, cu atât mai mulţi dintre tineri devin parte din generaţia Boomerang sau, cum li s-a zis oarecum peiorativ, “babygloomers”. Pentru ei, o educaţie universitară nu mai vine de mult timp cu garanţia unui loc de muncă şi mulţi tineri, sub influenţa pesimismului generat de acest gând (şi poate şi a faptului că universităţile devin din ce în ce mai scumpe), renunţă să mai meargă la şcoală după 18 ani. Alţi tineri consideră mersul la şcoală o formă de trai în sine şi îşi continuă studiile până cât de poate de tarziu, alegând de multe ori să convieţuiască cu familia pe parcursul acestui proces.
Într-adevăr, e comod să găşeşti tot timpul mâncare în frigider şi să nu fie nevoie să plăteşti chirie în timp ce te concentrezi un timp îndelungat pe căutarea unui job, pe dezvoltarea unei pasiuni  sau pe propria ta potenţială afacere, dar acest lucru vine şi cu o formă de pasivitate şi delăsare care nu sunt deloc benefice socetăţii. Consecinţele acestei pasivităţi sunt de multe ori lipsa acumulării de experienţe personale şi sociale, probleme în formarea sau menţinerea relaţiilor de cuplu şi lipsa de motivaţie pentru a acumula acei ani de experienţă profesională care ar fi relevanţi pentru un job bun. Statul cu părinţii şi lipsa jobului vin cu tot felul de probleme legate de integrare în societate, dar au şi beneficiul că părinţii vor rămâne în compania copiilor lor pe măsură ce înaintează în vârstă.
Acest lucru e neschimbat de generaţii întregi în rândurile societăţilor conservatoare precum China sau multe ţări din America de Sud, însă este o noutate completă pentru noi. Deşi ar fi uşor să o categorisim drept o “white people problem”, acelaşi lucru se întâmplă mai nou şi în Coreea sau Japonia, cele două ţări care funcţionează pe aceleaşi principii economice şi democratice ca şi Europa sau Statele Unite.
Convenţia socială care spune că până la vârsta de 30 de ani e necesar să ne fi dezvoltat deja o carieră şi să fi stabilit o familie are din ce în ce mai puţin impact în rândurile tinerilor. Acest mit este negat zilnic de oameni care devin buni la ceva anume după vârsta de 40 de ani, după o viaţă dedicată explorării, experimentării şi acumulării de experienţe cât mai vaste. După părerea mea, acesta este cel mai bun ritm în care un om îşi găseşte (sau se lasă găsit) de “chemarea” sa, pentru că nu mulţi dintre noi ştiu cu siguranţă la vârsta de 18 ani ce vor profesa o mare parte din viaţă.
Dacă vreţi nişte exemple bune de oameni care au devenit cunoscuţi şi influenţi după vârsta de 40 de ani, pot să vi-i numesc (dintre preferaţii mei) pe comicii Ricky Gervais şi Louie C.K., pe actorii Samuel L. Jackson, Morgan Freeman sau Steve Carrell, pe scriitorii James Joyce, Mark Twain, Paul Auster sau Margaret Atwood şi, nu în ultimul rând, pe Barack Obama. Nu cred că toţi au stat cu părinţii până la 35 de ani, dar cu siguranţă nu s-au grăbit să-şi trăiască vieţile după cum le-ar fi impus-o stereotipul social.
E adevărat că devine din ce în ce mai greu să ne opunem inerţiei şi procrastinării după o serie de dezamăgiri legate de lipsa de perspetive economice, dar poate că nici nu e cazul să mai luptăm cu ele. Toate experienţele duc până la urmă undeva, şi nu cred că există timp pierdut ca atare, chit că e vorba de jocuri pe Playstation, chatting pe facebook sau tutoriale de gătit online, cât timp ele sunt duse la capăt cu succes şi folos. De obicei prin intermediul oricărui tip de socializare - în ultimul timp mai mult socilizare online - cei care se aseamană se adună şi ajung să se ajute unii pe alţii. Joburile s-au găsit şi se vor găsi tot timpul contextual, pe bază de cunoştinţe mai mult sau mai puţin îndepărtate, şi nimeni n-ar trebui să se ferească de genul acesta de asocieri într-o economie care se zbate încontinuu.
Personal nu cunosc pe cineva care să îşi asume întru totul vârsta reală - din contră, foarte mulţi oameni susţin că simt c-ar avea cu cel puţin 5, poate 10 ani mai puţin decât vârsta din actul de identitate. şi dacă până acum acest lucru era privit ca o disfuncţionalitate socială, acum avem pur şi simplu mult mai mult timp să ne cunoaştem pe noi înşine şi să ne găsim adevăratul potenţial în ceva cu adevărat semnificativ pentru noi şi societate, spre deosebire de mulţi dintre părinţii şi bunicii noştri, care au fost obligaţi să lucreze ani de zile fără voia lor doar ca să întreţină familii. Deşi fizic nu suntem exact la fel de tineri, avantajul este că putem să ne păstrăm mai mult timp entuziasmul şi energia pentru noi proiecte şi iniţiative, şi suntem şi cu câţiva ani mai înţelepţi şi plini de experienţă - doar că nu de una profesională, acumulată într-un job nesolicitant şi de rutină. Până la urmă adultlescenţa este încă o treaptă a evoluţiei noastre sociale, care vine cu avantajele şi dezavantajele ei, treaptă care probabil peste o generaţie va deveni deja o nouă normă socială.

Sursa : http://www.descopera.ro

Franţa interzice accesul la muntele „care va scăpa neatins de apocalipsa mayaşă”


Oficialii locali din apropierea unui munte din Franţa au interzis accesul în zonă, temându-se că zona va fi invadată pe 21 decembrie de oamenii care cred în apocalipsa mayaşă, de curioşi şi de jurnalişti.

Persoanele care cred că apocalipsa mayaşă va sosi pe 21 decembrie cred, totodată, că muntele Pic de Bugarach, aflat în sudul Franţei, este unul din puţinele locuri sigure de pe Terra. În acea zi, unul din ciclurile din calendarul mayaş ajunge la final. Acest calendar este împărţit în mai multe unităţi, una dintre acestea fiind intitulată b'ak'tun (care cuprinde 400 de ani). Pe 21 decembrie 2012 se încheie cel de-al 13 b'ak'tun, fiind începutul unui nou ciclu.
Experţii în cultura maya afirmă că maiaşii nu ar fi considerat încheierea acestui ciclu drept sfârşitul lumii. Cu toate acestea, în subculturile New Age şi în alte subculturi de pe Internet, unii credincioşi se aşteaptă la schimbări majore ce urmează să aibă loc în această zi. Predicţiile acestora variază de la o nouă eră a păcii şi armoniei până la o apocalipsă explozivă.
Un astfel de zvon ce s-a răspândit pe Internet anunţă că în ziua distrugerii totale, muntele Pic de Bugarach se va deschide, dezvăluind o navă extraterestră ce va salva credincioşii aflaţi în apropiere. Din acest motiv, oficialităţile locale sunt îngrijorate.
„Ne aşteptăm la câţiva vizionari, câţiva oameni care cred în acest sfârşit al lumii, dar în numere limitate”, declară Eric Freysselinard, un oficial local. „Ne aşteptăm la un număr mult mai mare de curioşi, un număr pe care nu putem să-l estimăm. De asemenea, ne aşteptăm la foarte mulţi jurnalişti”, a adăugat Freysselinard.
De aceea, oficialii vor apela la 100 de ofiţeri de poliţie şi pompieri care vor fi pregătiţi în ziua de 21 decembrie să izoleze rutele de acces spre munte.
Dacă oficialii francezi resping atenţia celor ce cred în „apocalipsa 2012”, alte zone încearcă să profită de pe urma acestora. În Belize, staţiunea Chaa Creek încearcă să atragă turiştii cu pachete all-inclusive „Maya Winter Solstice”, ce le oferă turiştilor, de-a lungul a 7 zile, ocazia de a participa la workshopuri maiaşe, în costume tradiţionale. 
În Guatemala, oficiul naţional de turism organizează mai multe festivităţi în ziua de 21 decembrie, printre care şi un summit intitulat „Un nou răsărit pentru omenire”, ce va avea loc pe Tikal, un străvechi oraş maiaş. La acesta urmează să participe Elton John, Bruce Springsteen şi U2.
Nici Mexicul nu se lasă mai prejos, lansând o campanie turistică intitulată „Lumea Maya 2012”, încurajând vizitatorii să călătorească la siturile din sudul Mexicului unde străvechii mayaşi au construit oraşe complexe. De asemenea, în Cancun a fost inaugurat "Museo Maya de Cancun", un muzeu enorm dedicat istoriei Maya.

Sursa : http://www.descopera.ro

A fost descoperită mumia unui animal de companie de acum 1.000 de ani (VIDEO)


Descoperirea unui câine mumificat în Mexic ar putea aduce noi informaţii cu privire la obiceiurile de vânătoare ale triburilor străvechi care au trăit în această zonă.

În prezent, rămăşiţele canine excavate de Isaac Aquino şi despre care se crede că datează de acum 1000 de ani, la un muzeu regional din Torreon. Exemplarul a fost descoperit în peştera Candelaria din Coahuila, o regiune semiaridă din nordul Mexicului. 
Este pentru prima dată când specialiştii excavează astfel de exemplare în Mexic, până acum, singurele mumificări canine fiind găsite doar în Peru şi Egipt. Experţii sunt de părere că acest câine a fost domesticit de un trib local şi utilizat în timpul expediţiilor de vânătoare.  
Descoperirea „întăreşte ideea conform căreia câinii erau consideraţi însoţitori în timpul ritualurilor de înmormântare. De asemenea, este posibil ca aceste animale să fi fost domesticite”, a explicat arheologul Alejandro Bautista Valdespino. 
Animalul, despre care se presupune că ar fi fost mumificat natural, datorită deşertului şi a climei uscate, a fost găsit alături de sute de rămăşiţe umane şi mii de artefacte printre care şi materiale textile, coşuri, arcuri şi săgeţi. 
Sursa: http://www.descopera.ro

Un nou studiu confirmă: Tycho Brahe a murit din cauza politeţii exagerate


Timp de 300 de ani, moartea astronomului Tycho Brahe a fost considerată de istorici a fi uneveniment tragicomic.

În 1601, astronomul se afla la masa unui banchet ţinut în Praga (Brahe era Matematician Imperial la curtea Împăratului Rudolf al II-lea). Acesta consumase cantităţi colosale de alcool şi avea nevoie să meargă la toaletă. Din nefericire, legile politeţii de la acea vreme priveau cu ochi buni aceste dorinţe, astfel că Brahe a rămas aşezat la masă timp de mai multe ore, în ciuda faptului că-i era tot mai incomod. Zile întregi după acest eveniment, Brahe a avut dureri groaznice şi probleme în a urina. La 11 zile după banchet, astronomul a murit la vâsta de 54 de ani, cauza aparentă fiind uremia provocată de faptul că vezica i-a pleznit – cu alte cuvinte, un caz fatal de politeţe.
În 1901, însă, această ipoteză a început să se clatine. Atunci când rămăşiţele lui Brahe au fost exhumate, autopsia a identificat urme de mercur în barba astronomului, ceea ce sugera că celebrul om de ştiinţă ar fi putut fi otrăvit. Istoricii au început imediat să-l suspecteze pe Johannes Kepler, care la acea vreme era asistentul lui Brahe. 
De altfel, relatările lui Kepler referitoare la ultimele zile ale lui Brahe, în care sunt descrise simptome tipice unei afecţiuni a vezicii, reprezintă principala sursă de informaţii istorice referitoare la moartea lui Brahe. Drepturile asupra eforturilor depuse de Brahe şi datele astronomului i-au revenit lui Kepler, acesta intrând în istorie după ce a reuşit ulterior să calculeze orbitele planetelor. Fără observaţiile lui Brahe, acest lucru nu ar fi fost posibil. De aceea, unii istorici au speculat că ar fi fost posibil ca Kepler să-l fi ucis pe Brahe din cauza ambiţiei sale sau ca urmare a rivalităţii profesionale. Alţi istorici l-au suspectat pe regele Danemarcei, care l-ar fi bănuit pe Brahe că a avut o aventură cu mama sa.
Un nou studiu oferă un răspuns acestor speculaţii. O echipă de cercetători danezi şi cehi au efectuat noi teste asupra hainelor lui Brahe şi asupra mostrelor de păr şi de oase obţinute în urma exhumării din noiembrie 2010. Concluzia oamenilor de ştiinţă a fost că Brahe prezenta prea puţin mercur în corp pentru ca acesta să fi putut fi cauzator de moarte.
„Avea, într-adevăr, urme de mercur în barbă, însă şi dumneavoastră veţi prezenta urme de mercur în barbă dacă aţi avea una”, explică Dr. Jens Vellev, de la Universitatea Aarhus. „Cantitatea de mercur era comparabilă cu cea întâlnită astăzi la oamenii aflaţi în viaţă”, a explicat coordonatorul cercetării.
„Este imposibil ca Tycho Brahe să fi fost omorât”, a adăugat Vellev. De asemenea, cercetătorul a eliminat ca potenţială cauză a morţii o combinaţie de toxine. „Dacă ar fi existat alte otrăvuri în barbă, le-am fi detectat în cadrul analizelor efectuate”, spune profesorul.
Brahe a avut o viaţă spectaculoasă, plină de realizări ştiinţifice. A fost ultimul mare astronom care a lucrat fără ajutorul unui telescop, a avut propria tipografie, le-a dezvăluit multor tineri tainele ştiinţei, a scris lucrări importante (precum De Nova et Nullius Aevi Memoria Prius Visa Stella) şi a pus fundamentele unor ipoteze importante, ce aveau să fie demonstrate ulterior de alţi oameni de ştiinţă (precum Kepler).
Brahe şi-a pierdut o parte din nas în urma unui duel cu săbiile din 1566, care a pornit de la o dispută pe tema unor formule matematice. De aceea, acesta a purtat o proteză de aramă pentru restul vieţii. De asemenea, Brahe era extraordinar de bogat, deţinând la un moment-dat un elan ca animal decompanie. Acesta a murit după ce s-a îmbătat cu bere şi a căzut pe scări.
Brahe a avut parte de una dintre cele mai ciudate morţi din istorie, însă în această privinţă recordul este deţinut de Eschil, celebrul autor de tragedii din Grecia antică. Legenda spune că Eschil a murit după ce un vultur a dat drumul unei ţestoase deasupra capului său chel şi lucios, pe care l-a confundat cu o piatră.

Sursa : http://www.descopera.ro

CE PREGĂTEŞTE FACEBOOK: Schimbările care i-ar putea enerva pe utilizatori

Facebook a anunţat că testează mai multe funcţii menite să îmbunătăţească modul în care funcţionează reţeaua socială, printre care şi opţiunea de a răspunde unui comentariu. Noutatea este că layout-ul va fi modificat pentru a afişa răspunsul imediat după comentariul respectiv
.


CE NE PREGĂTEŞTE FACEBOOK: Schimbările care i-ar putea enerva pe utilizatori
CE NE PREGĂTEŞTE FACEBOOK: Schimbările care i-ar putea enerva pe utilizatori / FOTO: blogspot.ro
"Testăm un nou mod de a adăuga comentarii la un post pe Facebook. Acum veţi putea să răspundeţi atât la mesajul original, cât şi unui comentariu", a declarat Meredith Chin, Facebook, potrivit libertatea.ro.
Facebook a mai anunţat că ar putea implementa şi o nouă funcţionalitate pe reţeaua socială, şi anume alerte sonore care să anunţe utilizatorii de fiecare dată când cineva le-a publicat ceva pe Wall, le-a trimis un mesaj sau i-a invitat la un eveniment.
"Testăm o nouă funcţionalitate de notificare sonoră. Testul rulează doar cu un procent mic de utilizatori, iar aceştia pot să oprească alertele sonore din pagina de setări a contului", a declarat un purtator de cuvânt al Facebook.


Sursa : 
http://www.realitatea.net

Aplicatia "Facebook Color Change" pentru Google Chrome trimite userul pe site-uri fraduloase






Aproape 40.000 de utilizatori ai Facebook se confrunta cu o problema speciala pornita dintr-o aplicatie care ar trebui sa schimbe culoarea profilului.

Facebook se confrunta de mult timp cu aplicatii false care promit culori noi precum negru, roz sau verde pentru populara retea de socializare. Aceasta noua schema este insa extrem de complexa fata de versiunile anterioare, scrie Softpedia.

Odata instalata aplicatia, aceasta incepe sa afiseze bannere mari cu reclame din Google Ads. Daca utilizatorul da click pe una dintre reclame, este dus pe site-uri frauduloase al caror singur scop este sa-ti inregistreze datele personale, inclusiv contul de gmail.

Acest cont e folosit apoi pentru a genera bloguri multiple, toate pentru a promova schema in continuare. Aplicatia Chrome incepe apoi sa publice link-uri pe pagina de Facebook a victimei, unde vor primi tag si prieteni ai acesteia.

De fiecare data e un alt link, astfel incat e mai greu ca sistemul sa fie depistat de algoritmul Facebook.

"Mesajele spam se raspandesc ca un incendiu de padure" a explicat Catalin Cosoi de la Bitdefender pentru site-ul Softpedia.ro.

Cel putin 38.000 de useri au descarcat aplicatia din Google Chrome Web Store. Cele mai afectate tari sunt Statele Unite, Marea Britanie, Romania, Spania si Germania.

Specialistii ne sfatuiesc sa ne ferim de aplicatii care promit sa schimbe culorile pe Facebook.




Sursa : http://stirileprotv.ro


Apple întoarce foaia... şi o brevetează


Ori de câte ori cineva descoperă prin dosarele United States Patent and Trademark Office un nou brevet Apple, detractorii încep să ridice vocea împotriva modului agresiv în care compania insistă să pună mâna pe anumite invenţii care de fapt nu-i aparţin. Această antipatie este cauzată demultiplele procese în care aceştia şi-au adus rivalii şi, la drept vorbind, Apple nu a făcut nici un efort să devină mai simpatică.
Uneori însă, aceste brevete sunt mai inofensive decât ar părea la prima vedere, iar cel aprobat de curând este unul dintre acestea. Depus acum un an, brevetul aprobat la finele săptămânii trecute protejează grafica şi animaţia care însoţesc gestul de întoarcere a unei pagini virtuale într-un client pentru lectura cărţilor în format digital.
La fel ca faimosul brevet de acum două săptămâni, care a înregistrat drepturile asupra colţurilor rotunjite ale unei carcase de telefon sau tabletă, acest patent nu are o natură tehnică, ci una de design, menit să protejeze anumite elemente grafice particulare. Denumit „Display screen or portion thereof with animated graphical user interface”, acest brevet înregistrează celebra animaţie folosită în aplicaţia iBooks. După cum aminteam în cadrul relatării lansării noilor tablete Apple, compania se implică din ce în ce mai mult în domeniul educaţional iar iBooks, înpreună cu iTunes U, sunt aplicaţiile software principale, meritând astfel o protectie mai bună.
Conform schiţei ataşate, acesta acoperă doar animaţia celebră care emulează mişcarea unei pagini care este apucată de colt, un producător software care foloseşte un alt tip de animaţie neavând vreo temere că Apple ar putea ridica pretenţii de orice natură. De fapt, rivalii Samsung şi Google deţin şi ei patente care le protejează anumite elemente grafice pentru animaţia folosită în cadrul unui e-book reader. Compania Microsoft a intenţionat şi ea să breveteze ceva similar pentru defuncta tabletă Courier, însă acesta a fost respins la vremea lui.

Sursa : http://www.go4it.ro

BLACK FRIDAY 2012: Altex oferă reduceri de până la 70% şi mizează pe vânzări de 5 mil. euro

Altex România, cel mai mare retailer de electronice, electrocasnice şi produse IT din România după cifra de afaceri, se aşteaptă la vânzări de 5 mil. euro pe data de 23 noiembrie când va avea loc evenimentul de shopping “Black Friday”, potrivit unui anunţ al companiei, citat de Ziarul Financiar
.


Altex oferă reduceri de până la 70% şi mizează pe vânzări de 5 mil. euro
Altex oferă reduceri de până la 70% şi mizează pe vânzări de 5 mil. euro / FOTO: wikimedia.org
Vânzările ar urma să fie cu 10% mai mari decât în anul precedent.

“Ne aşteptăm la vânzări care să depăşească 5 milioane de euro de Black Friday, pe 23 noiembrie. Am pregătit oferte de până la 50% şi chiar până la 70% reducere la unele produse care fac parte din familii de maxim interes pentru consumatori. Ştim profilul consumatorului român, ştim că este interesat de produsele high-end, şi îl asigurăm că pe 23 noiembrie pe Altex si www.altex.ro, dar şi în magazinele Media Galaxy şi pe www.mediagalaxy.ro va găsi (…) discounturi”, a declarat Dan Ostahie, preşedinte şi CEO al Altex.

Sursa : 
http://www.realitatea.net

Genele spun multe despre tine... inclusiv ora la care e cel mai probabil să mori


Gene implicate în reglarea „ceasului biologic” intern determină nu numai orele de culcare şi de trezire ale fiecărei persoane, dar şi alte aspecte ale ritmurilor organismului - chiar şi ora la care e cel mai probabil ca un om să înceteze din viaţă.

Multe procese din cadrul organismului urmează un aşa- numit ritm circadian. Există anumite momente din zi când o persoană are mai multă energie, când tensiunea arterială este mai ridicată sau când inima pompează mai eficient.
Sunt cunoscute mai multe mutaţii genetice rare care pot modifica „ceasul intern”, mutaţii care pot afecta familii întregi şi care fac ca persoanele respective să se trezească la 3 sau 4 dimineaţa şi să se culce foarte devreme, în jur de 8 seara.
Acum, însă, oamenii de ştiinţă de la Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), SUA, au identificat, pentru prima dată, o variaţie a unei gene ce afectează practic toată populaţia şi  care este responsabilă de ritmul biologic al oamenilor, putând influenţa cu până la o oră zilnic tendinţa acestora de a se scula devreme sau de a fi „păsări de noapte” - persoane care se culcă târziu seara şi se trezesc târziu dimineaţa.
Mai mult, au descoperit cercetătorii, acest polimorfism al genei nu numai că influenţează ritmul vieţii de zi cu zi a oamenilor, dar poate ajuta şi la prevederea orei la care e cel mai probabil să moară o anumită persoană.
Descoperirea are implicaţii în medicina muncii, în planificarea muncii în schimburi, dar şi în planificarea tratamentelor medicale, precum şi în monitorizarea stării pacienţilor vulnerabili.
„Ceasul biologic intern controlează multe aspecte ale biologiei şi comportamentului uman, precum orarul de somn preferat, momentele din zi când capacităţile cognitive sunt la maximum şi ritmul multor procese fiziologice. De asemenea, influenţează şi ora la care pot surveni evenimente medicale acute, precum atacuri de inimă şi atacuri vasculare cerebrale”, a explicat Andrew Lim, conducătorul studiului. ”Cercetări anterioare ce implicau gemeni şi familii au sugerat faptul că ritmul de viaţă al unei persoane poate fi moştenit, iar experimente pe animale au indicat că acest ceas biologic poate fi influenţat de anumite gene.”
Studiul a pornit de la rezultatele unei cercetări mai vechi asupra tulburărilor de somn la oamenii vârstnici, cercetări ce au implicat 1.200 de persoane; acestea s-au înscris pentru a participa la  studiu la vârsta de 65 de ani, având o stare de sănătate bună, şi au fost supuşi unor controale neurologice şi psihiatrice anuale.
Scopul acestui studiu, desfăşurat cu peste 15 ani în urmă,  fusese acela de a afla dacă există tulburări ale ritmului biologic care să prezică apariţia, mai târziu, a boliilor Alzheimer şi Parkinson.
Ca parte a cercetării, a fost analizat ritmul de somn-veghe al subiecţilor, care au purtat la încheietura mâinii un mic aparat numit actigraf, ce înregistrează modelul individual al activităţii zilnice a unei persoane. În plus, pentru a furniza mai multe informaţii, participanţii au fost de acord să îşi doneze creierele pentru cercetări, după moarte.
Cercetările au luat însă un nou curs atunci când specialiştii au aflat că aceloraşi subiecţi li se făcuseră şi analize genetice, la o altă unitate medicală, Brigham and Women's Hospital din Boston.
Unindu-şi forţele, cercetătorii de la cele două instituţii au întreprins o analiză comună, corelând ritmul somn-veghe al fiecărui participant cu genotipul său. Cercetările au fost ulterior verificate studiind aceleaşi corelaţii într-un grup de tineri voluntari.
Specialiştii au descoperit, astfel, că între două grupuri cu comportamente somn-veghe diferite o singură nucleotidă, situată în apropierea unei gene numite "Period 1", prezenta diferenţe de structură.  
În acel punct al genomului, 60% dintre indivizi aveau o nucleotidă ce conţinea baza azotată adenină (A), iar 40% aveau în nucleotidă baza azotată numită guanină (G).
Din cauza faptului că fiecare om are două seturi de cromozomi (23 de perechi), iar nucleotida respectivă se găseşte, aşadar, în două exemplare, pe doi cromozomi pereche, există o şansă de cca. 36% de a avea, în acel loc specific din genom, două baze A; 16%  şanse de a avea două G şi 48% de a avea o combinaţie de G şi A.
Particularităţile genotipului la acest nivel afectează ritmul de somn-veghe al tuturor persoanelor; cei cu genotipul A-A se trezesc cu cca. o oră mai devreme decât persoanele care au genotipul G-G, iar cei cu genotipul A-G sunt chiar la mijloc - tind să se trezească cu o jumătate de oră mai devreme decât G-G şi cu jumătate de oră mai târziu decât A-A.
Expresia genei Period 1 (manifestarea funcţiilor ei) este mai puţin intensă în creierele şi globulele albe ale persoanelor cu genotip G-G decât la cele cu A-A, dar numai în cursul zilei (această genă fiind activă, în mod normal, doar în cursul zilei).
Şi, aşa cum există un ritm circadian al vieţii, există şi unul al morţii: majoritatea oamenilor mor în cursul dimineţii, ora medie fiind în jur de 11 dimineaţa.
Studiind, dintre persoanele înrolate în studiul iniţial (cu peste 15 ani în urmă), pe cei care muriseră între timp, cercetătorii au constatat că rezultatele se verifică: genotipul era corelat cu diferenţe în ceea ce priveşte ora decesului. Cei cu A-A sau A-G muriseră în jurul orei 11 dimineaţa (ca majoritatea populaţiei), în timp ce cei cu G-G muriseră, în general, după-amiaza, cu puţin înainte de ora 6.
Specialiştii afirmă că mai sunt necesare multe cercetări pentru a clarifica mecanismele prin care genele influenţează ceasul biologic al organismului şi că rezultatele ar putea avea implicaţii importante: în afară de faptul că i-ar ajuta pe oameni să îşi optimizeze orarul activităţii zilnice, aceste cercetări ar putea duce şi la descoperirea unor noi tratamente pentru tulburări precum cele care apar în cazul călătoriilor cu avionul ce implică diferenţe mari de fus orar (jet lag) sau în cazul muncii în schimburi.
De asemenea, pe baza acestor rezultate ar putea fi ajustată programarea unor intervenţii medicale (de exemplu administrarea medicamentelor), astfel încât pacienţii să fie protejaţi în acele ore ale zilei când sunt mai vulnerabili.

Sursa : http://www.descopera.ro

Protecţie balistică, oferită de un ansamblu polimeric cu grosimea unei foi de hârtie


Echipamentele de protecţie ale soldaţilor si forţelor de ordine, dar şi alte domenii cu cerinţe ridicate pentru nivelul de protecţie şi scăzute pentru volum sau greutate, ar putea beneficia de o nouă tehnologie care a fost pusă la punct de un grup de cercetători în cadrul laboratorului pentru nanotehnologie cu aplicaţii militare (Institute for Soldier Nanotechnologies) din cadrul  Massachusetts Institute of Technology.
Conform studiului publicat de cei opt cercetători, oprirea gloanţelor sau a altor proiectile nu este doar o problemă de rezistenţă brută, iar celebrul si uşorul kevlar, folosit în prezent pentru armurile folosite de categoriile susmenţionate, ar putea fi înlocuit de un material cu caracteristici şi mai impresionante, care poate ajunge la grosimea unei foi de hârtie.
Folosind un ansamblu stratificat format din pelicule polimerice cu o grosime de numai 20 de nanometri, materialul prezentat are la bază două tipuri de structuri. Prima dintre acestea este un material cauciucat, care oferă elasticitatea, în timp ce al doilea are o structură cristalină, acesta oferind rezistenţa la rupere. Această tehnologie a fost deja testată, materialul oprind cu succes gloanţe cu calibrul de 9 milimetri, însă cercetarea nu se opreşte aici.
Unul dintre cei opt cercetători, profesorul Keith Nelson, a perfecţionat în ultimii ani o tehnologie cu impulsuri laser care permite analiza la nivel molecular al modului în care aceste materiale preiau şi disipă undele de şoc. Prin compararea comportamentelor diferitelor combinaţii ale acestor două straturi de bază, cercetătorii speră descopere metode constructive noi care să permită maximizarea protecţiei oferite.
Nu doar tehnica militară va beneficia de acest nou material, aplicaţiile putându-se extinde la pelicule de protecţie împotriva micro-meteoriţilor pentru sateliţi sau împotriva nisipului sau cenuşii vulcanice pentru palele turboreactoarelor. Cum Institute for Soldier Nanotechnologies este un departament susţinut de U.S. Army Research Office, aplicaţiile militare vor fi probabil şi primele care vor fi văzute.

Sursa  : http://www.go4it.ro

Escrocheria care a lovit 38.000 utilizatori de Facebook si de Gmail. S-au trezit ca au conturile sparte

Escrocheria care a lovit 38.000 utilizatori de Facebook si de Gmail. S-au trezit ca au conturile sparte


Aplicatia periculoasa e inca disponibila pe Internet!
Specialistii romani in securitate de la Bitdefender atrag atentia asupra unei noi amenintari, care a afectat deja 38.000 de persoane. E vorba despre o aplicatie de Google Chrome, care promite sa schimbe culoarea contului de Facebook. In schimb, acesta retine datele de autentificare ale utilizatorului si ii generează zeci de bloguri pe Blogger.com, folosindu-i adresa de Gmail.
Peste 38 de mii de utilizatori au instalat deja aplicatia periculoasa, care este si in acest moment disponibila in Google Chrome Web Store. Au fost vizati utilizatori din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Spania si Romania.
Cei de la Bitdefender sustin ca aplicatia se raspandeste folosindu-se de identitatea victimei si fiseaza o reclama Google ce directoneaza utilizatorii catre o schema frauduloasa de tipul ’’castiga bani lucrand de acasa’’. Un click pe respectiva reclama duce utilizatorii catre un site fraudulos de unde le sunt furate informatiile personale.
’’Atacatorii au dat o noua fata escrocheriei ce promitea sa schimbe culoarea paginii de Facebook si urmarea sa atraga utilizatorii pe site-uri periculoase, pentru a le fura datele de autentificare sau alte informatii personale. Prin crearea a zeci de bloguri atasate aceluiasi cont, escrocheria se raspandeste rapid printre prietenii de Facebook ai victimei’’, spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist.
Mai mult, aplicatia poate sa posteze mesaje pe pagina principala de Facebook in numele utilizatorului. Mesajele eticheteaza prietenii victimei pentru a-i atrage pe blogul creat fraudulos. Fiecare mesaj generat de aplicatie pe Facebook-ul utilizatorului contine un link catre unul dintre blogurile autogenerate pentru a evita blocarea escrocheriei.
Specialistii de la Bitdefender recomanda folosirea unei solutii antivirus si a aplicatiei gratuite Safego, ce protejeaza conturile de Facebook si de Twitter de escrocherii, spam, virusi si expunerea la furtul de date.

Sursa : http://www.yoda.ro