luni, 19 noiembrie 2012

Faceshift, o noua aplicatie revolutionara bazata pe Microsoft Kinect


Nu cred ca se astepta cineva la o revolutie atat de mare de aplicatii si hack-uri construite in jurul Microsoft Kinect. Cu toate acestea, senzorul celor de la Microsoftpare ca se regaseste in noi scenarii de utilizare.
Faceshift este numele unui nou hack construit in jurul camerei 3D dintr-un senzor Kinect. Vorbim de un utilitar de captura a miscari faciale care face o treaba foarte buna in a reproduce cu precizie si in timp real fiecare gest facial al unui om. Pentru ca senzorul Kinect nu este foarte eficient din fabrica cu elemente atat de specifice precum nervii faciali, creatorii Faceshift au lucrat sa imbunateasca software informatiile oferite de senzor. Dupa cum veti vedea in clipul de mai jos, rezultatele sunt surprinzatoare. Pentru ca un astfel de program nu este foarte eficient daca informatiile preluate nu sunt reproduse pe un model 3D din mediul virtual, prin intermediul unui avatar foarte convingator sentimentul de uimire de pe fata voastra poate fi cu usurinta folosit intr-un joc.
Avand in vedere ca acest volum de munca nu trebuia sa se risipeasca intr-un simplu proiect al unui individ, Faceshift este disponibil si ca SDK. Acesta din urma este gandit pentru dezvoltatorii de jocuri si pentru animatorii interesati sa aiba un pic mai putin de munca in urmatorul lor proiect.
Ma uit la astfel de proiecte si imi aduc aminte de serialul Lie to Me cu Tim Roth in rolul principal. Cu un asemenea nivel de precizie ar fi placut sa vezi un joc creat in jurul micro-expresiilor faciale care tradeaza adevarul sau minciuna dintr-o afirmatie.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu