luni, 19 noiembrie 2012

Authentec, companie detinuta de Apple, vinde una din solutiile de securitate


Authentec, compania detinuta de Apple isi vinde solutia de securitate catre Inside Secure pentru suma de 48 de milioane de dolari.
Probabil ca nu ati auzit prea multe despre Authentec sau despre Inside Secure, la fel cum ne-a scapat tuturor ca producatorul de software de securitate Authentec a fost achizitionat de catre Apple acum aproape 6 luni pentru suma de 365 milioane de dolari. Se pare ca divizia de securitate incepe sa isi ramburseze investitia prin noi produse, cum ar fi cel de fata. ESS – Embeded Security Solutions este numele produsul licitat la suma de 48 milioane de dolari si reprezinta atat un produs hardware cat si unul software specializat pe partea mobila.
Probabil ca va intrebati ce legatura are aceasta tranzactie cu planurile companiei mama, Apple. Ei bine Inside Secure isi va consolida pozitia pe aceasta nisa de securitate, considerand acest produs o achizitie strategica. Divizia Inside Secure a furnizat de-a lungul timpului solutii pentru Alcatel Lucent, CXisco, Fujitsu, HBO, Lenovo, HP si chiar si Motorola, Orange, Nokia sau Samsung. Ei s-au ocupat de securizarea standardului NFC care a produs ceva agitatie in ultimul timp, iar Apple a fost singurul interesat in iulie de achizitia companiei Authentec.
Aceasta vanzare demonstreaza ca producatoril de iDevice-uri se gandeste serios la o solutie proprietara de NFC, mai sigura si mai putin comerciala, pe care sa o integreze in produsele lor viitoare, obtinand astfel un avantaj major in orice domeniu ce implica o solutie de securitate criptata.
Passbook, noua functie din iOS 6, si din noul iPhone 5 este de asemenea dezvoltata in colaborare cu Authentec.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu