marți, 16 octombrie 2012

O companie ROMANEASCA lanseaza primul laptop FARA DISPLAY :)

AudVoci.ro: O companie ROMANEASCA lanseaza primul laptop FARA DISPLAY :)


Sa mai spuna cineva ca toate premierele tehnologice vin din Japonia sau Coreea de Sud!

O companie IT cu sediul in Calarasi a prezentat azi cea mai noua inovatie din lumea laptopurilor si anume primul calculator de acest tip fara niciun fel de ecran! Dispozitivul arata si functioneaza exact ca un notebook normal, doar ca nu are display, deci e si mult mai usor.

"E clar ca nu e facut pentru jocuri", spune unul dintre cei care l-au testat in premiera. "Procesorul pare extrem de performant, deoarece aud cooler-ul mergand la maxim, deci imi imaginez ca face ceva foarte complicat...

Compatrioţii noştri care au inventat dispozitivul spun că acesta dezvoltă foarte mult şi memoria, deoarece, în lipsa ecranului, trebuie să ţii în cap tot ceea ce faci dacă nu ai hârtie şi creion la îndemână.

Sursa : http://www.yoda.ro

FBI dă alarma, anunţând noi forme de malware pentru Android


Veştile sosite din partea FBI, prin intermediul diviziei Internet Crime Complaint Center (IC3), avertizează posesorii de telefoane inteligente bazate pe sistemul Android de apariţia unor noi forme de malware cei iau ca ţintă această categorie de dispozitive.
FBI dă alarma, anunţând noi forme de malware pentru AndroidFBI dă alarma, anunţând noi forme de malware pentru Android

Potrivit IC3 - organizaţia responsabilă de investigarea plângerilor legate de activităţi criminale în mediul online, “Loozon” şi “FinFisher” sunt cele mai recente versiuni cunoscute ale acestor forme de malware, fiecare având un mod de operare uşor diferit.
Una din strategiile folosite pentru atragerea victimelor presupune afişarea unui mesaj în care posesorul telefonului este momit cu o oferă de lucru ce presupune munca de acasă, contra unui salariu consistent, oferit în schimbul trimiterii de mesaje email. Mesajul conţine şi un link ce duce către un website infectat cu virusul Loozon, utilizatorul fiind îndrumat să dea click pe acel link pentru mai multe informaţii despre job-ul oferit. Odată ce s-a produs infectarea, aplicaţia malware sustrage toate informaţiile salvate în agenda de contacte, împreună cu numărul telefonului infectat.
FinFisher este o formă de spyware ce poate lua controlul asupra anumitor componente ale telefonului mobil, astfel că odată produsă infectarea dispozitivul poate fi controlat şi monitorizat de la distanţă, indiferent de locaţia victimei. Infectarea cu malware-ul FinFisher se poate produce atunci când utilizatorul accesează cu browser-ul web un website sau link infectat, sau deschide un mesaj text deghizat în forma unui update Android.
IC3 oferă câteva recomandări pentru protejarea telefoanelor mobile, cum ar fi activarea funcţiei de criptare a telefonului pentru protejarea datelor personale în cazul pierderii sau furtul acestuia, instalarea de software antivirus pentru smartphone, configurarea unei parole de acces şi evitarea folosirii reţelelor wireless publice cu care nu suntem bine familiarizaţi.

iLikeIT: Nu iti permiti un antrenor personal? Cum te pot ajuta anumite aplicatii sa intri in forma

iLikeIT: Nu iti permiti un antrenor personal? Cum te pot ajuta anumite aplicatii sa intri in forma


Nu aveti timp de sala sau nu va permiteti un antrenor personal? Atunci aveti la indemana patru unelte simple si eficiente pentru a reveni in forma.
Daca sunteti posesorul unui smartphone, atunci va puteti instala o aplicatie numita "Runkeeper", foarte utila si care iti arata cat timp ai depus efort fizic, cate calorii ai ars si iti salveaza datele celui mai recent exercitiu fizic. Mai mult, aceasta aplicatie iti mai si vorbeste din cand in cand in timpul exercitiului, te sustine, e un fel de antrenor personal.
"Tune in" este, de asemenea, o aplicatie care iti poate asigura si fondul muzical potrivit pentru performanta fizica.
Exista chiar si o comunitate, "Fitocracy", o retea sociala de unde poti afla tot felul de sfaturi.
La randul sau, "Jef it" este aplicatia care iti arata ce tip de exercitii trebuie sa faci pentru a intra in forma.

ASUS Padfone 2 - lansare şi hands-on


Nu a trecut prea mult timp de la apariţia pe piaţă a terminalului ASUS Padfone, însă producătorul a prezentat astăzi cea de-a doua versiune a acestui interesant hibrid modular. Urmând să ajungă pe piaţă undeva la finele acestui an, Padfone 2 nu va intra în conflict cu nu chiar atât de vechiul Padfone, cel puţin conform speranţelor producătorului. Între cele două produse există o diferenţă majoră care le va face să ţintească utilizatori diferiţi.


Această diferenţă nu este însă cea pe care ne-am fi dorit-o: dacă Padfone era un hibrid care putea fi folosit ca telefon mobil Android, tabletă şi laptop, noul Padfone 2 pierde tastatura hardware, care nu mai există nici măcar ca opţiune separată în acest moment. Producătorul a promis că va lansa un astfel de accesoriu, însă tastatura va folosi conectivitate Bluetooth, se va ataşa printr-un conector magnetic şi este promisă undeva într-un viitor neclar. Celebrul stilou Bluetooth, care oferă opţiunile de stylus şi handsfree, a fost în schimb păstrat.
Pentru cei care îşi doresc o tastatură QWERTY hardware, vechiul Padfone rămâne astfel atractiv, pentru ceilalţi însă noul Padfone 2 aduce o serie de schimbări interesante.

Terminalul mobil a făcut un salt de la diagonala de 4,3" la cea de 4,7", aducând şi un panou superior IPS+ cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi luminozitate de 550 lumeni în locul vechiului S-AMOLED cu rezoluţie qHD. Acest ecran foloseşte însă, la fel ca Google Nexus 7, un strat de protecţie Gorilla Fit, inferior celebrului Gorilla Glass. Platforma hardware este cel mai puternic chip mobil al momentului, chipset-ul Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064) aducând un procesor Krait quad-core tactat la 1,5GHz şi noul accelerator grafic Adreno 320.

Celelalte îmbunătăţiri includ saltul la o memorie RAM cu o capacitate de 2GB, o cameră foto cu diafragmă f/2.4 şi senzor BSI de 13MP, care oferă captură video 1080p la 30 de cadre pe secundă sau 720p la 60 de cadre pe secundă, dar şi captură foto în rafală la 6 fps. Alături de ele găsim conectivitate LTE tri-band (800/1800/2600MHz), GPS cu suport GLONASS, Bluetooth 4.0, NFC şi un sistem audio îmbunătăţit cu un difuzor mai mare şi tehnologia SonicMaster. Restul dotărilor cuprind un adaptor wireless dual-band 802.11 a/b/g/n, stocare internă de 32 sau 64GB şi o baterie cu o capacitate mărită la 2140mAh.
Din păcate ASUS nu ne-a permis să rulăm benchmark-uri. Pentru testele de performanţă şi calitatea foto va trebui să aşteptăm un model de test.
Mărirea ecranului a determinat şi creşterea dimensiunilor, Padfone 2 fiind vizibil mai mare decât predecesorul său cu cei 137,9 x 68,9 mm ai săi. Greutatea a crescut cu doar 6 g, ajungând acum la 135 g, iar terminalul a devenit mai subţire: între 9 şi 3 milimetri.

După cum se observă din imagini, terminalul a păstrat liniile generale ale vechiului model, având acelaşi profil de tip pană şi folosind aceeaşi combinaţie de aluminiu pentru rama laterală şi plastic cu un model radial pentru capacul posterior. Impresia lăsată de construcţie este una pozitivă, însă cu această ocazie am remarcat o serie de aspecte mai puţin plăcute: bateria nu poate fi detaşată, slotul MicroSD a dispărut, iar conectorii microUSB şi HDMI au fost înlocuiţi de un conector cu format proprietar cu 13 pini. Pentru el există un cablu adaptor pentru microUSB şi MHL.
Prin mai multe schimbări a trecut însă tableta. Vechiul ansamblu era un produs greu şi gros, având 13,5 mm grosime şi 853 de grame, însă tableta noului Padfone 2 este mai subţire şi mult mai uşoară, având acum 12 mm şi 649 g, dintre care 135 g sunt reprezentate de terminalul mobil. Dimensiunea ecranului, tipul panoului şi rezoluţia au rămas aceleaşi, adică un ecran IPS de 10.1" cu 1280 x 800 pixeli.

Pentru a obţine această reducere a parametrilor fizici, ASUS a modificat sistemul de andocare a terminalului, după cum v-am adus la cunoştinţă acum ceva vreme. dar a redus şi capacitatea bateriei interne de la 6600 mAh la 5000 mAh. Sistemul de prindere este unul de tip culisant cu şină şi acoperit cu teflon, terminalul nemaifiind însă protejat de un capac suplimentar.

Producătorul afirmă că cei 2140 mAh ai terminalului vor oferi 16 ore de convorbiri 3G, 13 ore de navigaţie WiFi şi 9 ore de redare video, în timp ce întregul ansamblu telefon şi tabletă va oferi 36 de ore de convorbiri 3G, 39 de ore de browsing wireless şi 27 de ore de redare video. Aceste cifre vor putea fi obţinute însă doar prin utilizarea modului Power Saving din profilurile de management a eficienţei energetice.
Hibridul va deveni disponibil în Taiwan începând de astăzi şi va rula la lansare Android 4.0. Acesta va ajunge în Europa (inclusiv România) abia la sfârşitul lunii decembrie, până atunci ASUS promiţând o actualizare la Jelly Bean, ce va fi lansată undeva în noiembrie.
Preţurile vor fi de 799€ pentru modelul de 32GB şi 899€ pentru cel de 64GB, Padfone 2 urmând să fie disponibil atât în versiune neagră cât şi albă.

Retelele sociale, cele mai periculoase site-uri pentru copii

Retelele sociale, cele mai periculoase site-uri pentru copii


Un studiu facut de compania romaneasca de securitate Bitdefender trage un mare semnal de alarma.
Retelele sociale si site-urile cu continut porno sunt cele mai importante amenintari pentru copii, arata un studiu realizat de compania romaneasca de securitate Bitfedender pe o perioada de 3 luni. Acestea reprezinta 58% din totalul continutului blocat prin intermediul softului de control parental.
Liderul pietei locale antivirus sustine ca baietii sunt mai monitorizati decat fetele in activitatea lor pe Facebook. Concret, baietii cu varsta intre 13 si 17 ani sunt cu 50% mai predispusi decat fetele la a fi supravegheati de parinti in privinta activitatii desfasurate pe Facebook.
’’Poate parea ciudat, dar cercetarea noastra arata ca parintii sunt mai protectori in mediul online fata de baieti decat fata de fete. Poate fi vorba de perceptia potrivit careia baietii au un comportament online mai riscant decat fetele. Cyber-bullying – umilirea persoanelor din anturaj pe Internet - si cyber-baiting - fenomen nou care vizeaza profesorii si se refera la fabricarea si postarea de continut online compromitator despre ei - sunt de asemenea comportamente asociate baietilor. In acelasi timp, datele arata ca fetele si femeile sunt mai precaute in a comunica cu persoane necunoscute online, castigand astfel increderea parintilor’’, spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.
O alta concluzie la care au ajuns cei de la Bitdefender este ca frecventa verificarilor creste o data cu inceperea scolii.
Bitdefender Total Security 2013 si Bitdefender Internet Security 2013 includ un modul de Control Parental care le permite parintilor sa-si protejeze copiii, monitorizand utilizarea dispozitivelor conectate la internet. Monitorizarea pe Facebook ajuta parintii sa verifice conturile copiilor cu acordul acestora, dar fara sa fie nevoie sa fie in lista lor de prieteni. Modulul Bitdefender le permite, de asemenea, sa primeasca rapoarte detaliate referitoare la comentarii, postari, fotografii si principalele interese ale copiilor.
Studiu a fost realizat in perioada 15 iunie - 30 septembrie 2012 pe 1605 de voluntari. 

Cum să descarci albumele cu poze ale prietenilor de pe Facebook


Vrei să ai toate pozele din albumele prietenilor de pe Facebook cu un singur download? Procedeul este mai simplu decât crezi, funcţionează pentru orice persoană din lista de contacte şi nu necesită decât câteva minute pentru a fi pus în practică.

1. Instalarea aplicaţiei F4cebook2Zip

Vizitează website-ul Facebook2zip.com şi dă click pe butonul ‘Login with Facebook’.

Introdu datele de utilizator pentru contul tău Facebook şi dă click pe butonul Autentifică-te.
Acordă aplicaţiei F4cebook2Zip permisiunile necesare pentru accesarea contului de utilizator, dând click pe butonul Go to App.

2. Selectarea contului de Facebook ales pentru download

Odată asociată contului de Facebook, aplicaţia F4cebook2Zip ne îndrumă către un ecran de unde alegem contul de utilizator din care dorim să descărcăm albume cu poze.

Putem selecta propriul cont de utilizator, dând click pe numele acestuia, sau tasta numele uneia din persoanele aflate în lista de prieteni. Pe măsură ce tastăm, aplicaţia va oferii sugestii de auto-completare cu nume ce se potrivesc criteriilor noastre. Selectăm din lista apărută numele care ne interesează şi dăm click pe butonul Next.

3. Selectarea albumelor de fotografii

Odată ales contul de utilizator, suntem prezentaţi cu lista de albume foto încărcate de posesorul acestuia. Selectăm unul sau mai multe albume foto, ţinând apăsat tasta CTRL.

Alternativ putem folosi opţiunea ‘Select all the albums’ pentru a descărca întreaga colecţie de poze încărcate în contul de Facebook. Pentru a continua apăsăm butonul Download.

4. Colectarea pozelor din albume şi download-ul arhivei ZIP

În funcţie de numărul albumelor selectate şi volumul de poze conţinute, descărcarea acestora şi alcătuirea arhivei Zip poate dura între câteva secunde şi câteva minute.

Odată terminată această etapă, dăm click pe butonul Download iar opţional, tastăm numele sub care va fi descărcată colecţia de poze pe hard disk. Atenţie: numele de fişier trebuie să aibă forma nume.zip.
Conţinutul arhivei salvate pe hard disk poate fi accesat cu orice arhivator de fişiere, ex: WinRAR7-Zip.

Pentru a descărca şi mai multe albume cu fotografii repetăm paşii 2-3-4, tastând numele altei persoane din lista de prieteni Facebook.

Logitech lanseaza o tastatura pe care o conectezi simultan la calculator, tableta si smartphone

Logitech lanseaza o tastatura pe care o conectezi simultan la calculator, tableta si smartphone


Noua tastatura Bluetooth Logitech functioneaza cu dispozitivele cu Windows, iOS si Android
Logitech Bluetooth Illuminated Keyboard K810 este o tastatura compatibila cu dispozitivele Windows, iOS si Android, care are un layout conceput pentru Windows 8.
Tastutura reincarcabila se conecteaza prin Bluetooth la pana la 3 dispozitive simultan. Ea poate interactiona cu PC-ul, tableta sau smartphone-ul si poti comuta usor intre acestea, prin apasarea unui buton.
Mike Culver, vicepresedinte de brand development Logitech, spune ca “tastatura combina functionalitatea si design-ul de care utilizatorii se bucura atunci cand conecteaza mai multe dispozitive simultan”
Tastatura este subtire si a fost realizata din aluminiu. Pentru a spori uzabilitatea ei in condiții de iluminare slaba sau de noapte, iluminarea ce se ajustează automat asigura ca tastele gravate cu laser sunt mereu luminoase si lizibile. Gadgetul detecteaza miscarea pentru a se lumina atunci cand mainile se apropie de taste.
Tastatura se incarca prin USB si are o autonomie de 10 zile cu bateria incarcata complet. In perioada in care ea este pusa la incarcat, poate fi in continuare folosita. Exista si un buton On/Off, iar indicatorul luminos arata nivelul de descarcare al bateriei.
Logitech Bluetooth Illuminated Keyboard K810 are taste specifice pentru navigarea uaoara pentru utilizatorii de Windows 8. De exemplu, tasta de start a Windows 8 ofera o modalitate usoara pentru a te intoarce la ecranul de start. Acesteia i se adauga o tasta care iti permite sa comuti rapid intre aplicatiile deschise.
Logitech Bluetooth Illuminated Keyboard K810 va fi disponibilă in noiembrie la un pret recomandat de 99,99 euro.

REVIEW Allview Alldro 2 Speed Duo











Tableta romaneasca Allview Alldro 2 Speed Duo este de cateva saptamani in magazine, iar pretul recomandat de producator, 850 RON, pare un chilipir avand in vedere dotarile sale tehnice. In schimbul acestor bani, cumparatorul primeste o tableta performanta cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ecran de 8 inch si procesor rapid.


INTRA IN CONCURSUL ALLVIEW ALLDRO 2 SPEED DUO!


CASTIGA 3 SUPER-TABLETE PE SAPTAMANA!
Design


La capitolul design si finisaje, tableta Allview Alldro 2 Speed Duo este peste tot ce am vazut pana acum de la producatorul roman. Spatele metalic, din aluminiu, o face sa fie rezistenta si iti da senzatia ca tii in mana un produs bine inchegat, care nu se va face praf la primul contact cu podeaua.


Gadgetul vine in doua culori, alb si negru, si este UltraSlim, avand o grosime de numai 10 mm. Lungimea tabletei este de 215 mm, iar latimea ei este de 158 mm.


Tableta are un ecran capacitiv Multitouch de 8 inch, in format 4:3, cu rezolutia 1024x768 px, suficient de mare pentru a-ti permite sa navighezi lejer pe Internet, dar suficient de mic pentru o face usor de trasportat in concedii.


Ea are in partea de jos un buton de Home, in partea de sus un buton On-Off, unul de volum si un altul special, care permite blocarea pozitiei ecranului, ca sa poti citi comod in orice pozitie.


Tableta are in cutie un Alimentator 220V, un cablu de date USB si un manual de utilizare.


Singurul dezavantaj care tine de design este ca va trebui sa protejezi tableta intr-o husa atunci cand o vei transporta, intrucat sticla nu este Gorilla Glass.


Performanta si putere


Tableta Alldro 2 Speed Duo de la Allview este echipata cu un procesor Cortex A9 Dual-Core, la 1,5 GHz, procesor intalnit si pe unele dintre produsele Apple. In testele yoda.ro, tableta s-a miscat bine, fara sa existe suparatorii timpi de asteptare pe care ai fi tentat sa spui ca ii gasesti la o tableta ieftina.


Viteza mare de procesare este fara doar si poate un important plus al Alldro 2 Speed Duo. Procesorul grafic cu care este dotata este un dual-core Mali 400 TM, gratie caruia te poti bucura de jocuri 3D.


Produsul brasovenilor a primit 1 GB de memorie DDR3, si ofera un spatiu generos de stocare de 8 GB. Acesta poate fi, insa extins foarte simplu cu inca 32 GB, printr-un card microSD, ca sa ai loc suficient pentru poze, melodii si filme.


Cat despre autonomie, producatorul promite un timp de asteptare de 400 de ore (16 zile si 6 ore) si unul de utilizare de pana la 5,5 ore. Bateria Li-Po a tabletei are o capacitate de 4400 mAh / 3,7 V.




Camere foto & experienta multimedia


Ecranul Capacitiv Multitouch de 8 inch, in format 4:3, iti ofera o experienta grafica placuta, fie ca vorbim de filme, jocuri sau videoclipuri de pe Internet. Tableta reda imagini videouri FullHD la 1080p in cazul in care este conectata la un televizor prin HDMI.


Camerele foto cu care este dotata tableta de la Allview nu stralucesc, insa isi fac treaba. Poti sa initiezi apeluri video fara probleme programele de mesagerie instant pentru Skype sau Yahoo! Messenger, dar nu te lasa sa fii acel penibil care filmeaza pe strada cu tableta si atrage privirile tuturor.


Allview Alldro 2 Speed Duo are o camera principala de 2 MP cu mod panoramic si una frontala VGA de 0,3 MP.


Difuzoarele stereo din spate completeaza experienta multimedia.




Software


Tableta are instalat Android 4.0 Ice Cream Sandwich, prin urmare ai acces la toate aplicatiile din Google Play. Pe langa acestea, poti folosi si magazinul celor de la Allview, AplyStore.


Cei care doresc sa foloseasca tableta pentru a studia, pot descarca si carti din magazinul brasovenilor, carti pe care le pot ordina usor dupa titlu, autor si gen. Exista, de asemenea, optiunea de a crea bookmark-uri, pentru a gasi usor pasajele importante. Tableta citeste formatele TXT, PDF, EPUB si altele.


AllDro 2 Speed DUO vine cu o licenta Bitdefender pentru 90 de zile si aplicatia Office Suite Viewer, ce ofera posibilitatea vizualizarii fisierelor Word, Excel si PowerPoint.




Conectivitate


In partea de jos a tabletei, gasim mufa de alimentare si cateva porturi: miniUSB, microSD, miniHDMI, jack de 3,5 mm. Ne-ar fi placut ca tableta sa vina in cutie si cu un adaptor USB OTG si un cablu HDMI, ca sa o putem conecta la televizor pentru a vedea filmele pe un ecran mai mare.


Allview Alldro 2 Speed Duo are Wi-Fi (802.11 b/g/n), dar si 3G, optional prin modem 3G: E180, E169, E261, MF190, MF662, MF637.


Este, asadar, ideala pentru luat cu tine in calatorii, daca doresti sa poti cauta informatii despre locurile pe care le vizitezi. Din pacate nu gasim si GPS, dotare care lipseste insa si la Amazon Kindle Fire sau la alte tablete de altfel mult mai scumpe decat cea romaneasca.


Sursa : http://www.yoda.ro

Samsung Series 5 Ultra Touch - ultrabook-ul pregătit pentru Windows 8


Deşi arată foarte bine, ultrabook-ul Samsung Series 5 Ultra Touch este considerat un model accesibil, ceva rula Windows 8. Denumirea ne dă de înţeles că ecranul este sensibil la atingere. Cu o diagonală de 13.3” şi o rezoluţie de 1366x768 pixeli, el vine cu sticlă de protecţie ce poate recunoaşte 10 atingeri simultane. Configuraţia cea mai ieftină costă 810 $ peste ocean şi include un procesor Intel Core i3, 4 GB RAM şi un HDD de 500 GB. Cu 50 $ în plus se poate achiziţiona versiunea cu procesor Intel Core i5. Pe placa de bază sunt integraţi 24 GB de memorie ExpressCache, ce vor spori viteza cu care se încarcă sistemul de operare şi anumite aplicaţii.
Samsung Seria 5 Ultra Touch, cu diagonala de 13.3"Samsung Seria 5 Ultra Touch, cu diagonala de 13.3"

Ultrabook-ul Samsung Series 5 Ultra Touch cântăreşte 1,73 kg şi vine cu o carcasă metalică. Producătorul nu a anunţat capacitatea bateriei sau autonomia oferită de portabil. Cei care sunt interesaţi de acest laptop trebuie să ia în considerare faptul că ecranul este foarte lucios, nu aşa cum îl vedem în imaginea de mai sus. Dacă vreţi să lucraţi cu ultrabook-ul în aer liber sau într-un mediu puternic iluminat, aceasta va fi o problemă. Samsung Series 5 Ultra Touch va fi disponibil la finalul lunii octombrie, după ce Windows 8 va fi anunţat oficial.

Acesta ar putea fi viitorul Sony Nexus X


Odată cu zvonurile despre viitorul telefon Nexus de la LGam aflat că el nu va fi singurul terminal de acest fel. Se pare că Sony are un telefon pe ţeavă şi aici avem două imagini cu un prototip. Din punct de vedere al designului, el se potriveşte cu alte modele ale producătorului, deşi lipsesc butoanele fizice de la baza ecranului. Google ar putea fi impus acest aspect.
Butoanele virtuale de pe ecran sunt specifice noilor modele NexusButoanele virtuale de pe ecran sunt specifice noilor modele Nexus

Telefonul pare să fie ceva mai gros în partea de jos, iar pe latura stângă vedem un conector pentru dock. Este posibil ca butonul de deblocare să fie poziţionat pe latura dreaptă în partea de sus. Alături de el ar putea să fie prezent şi un buton dedicat pentru camera foto.
Designul nu este departe de liniile actualei game SonyDesignul nu este departe de liniile actualei game Sony

Numărul mare de terminale Nexus aşteptate anul viitor ar putea fi răspunsul Google la strategia celor de la Microsoft. Producătorul sistemului de operare Windows Phone a lucrat intens cu Nokia pentru lansarea noilor modele Lumia şi apoi le-a dat voie celor de la HTC să folosească numele sistemului de operare chiar în denumirea telefonului. Telefoanele Nexus au marele avantaj că primesc update-urile de sistem foarte repede de la Google. Un exemplu în această privinţă este chiar primul model Nexus, care tocmai a primit update la Jelly Bean.

Arestata din cauza Facebook. Cea mai penibila postare din istoria retelei

Arestata din cauza Facebook. Cea mai penibila postare din istoria retelei


Niciun om cu capul pe umeri n-ar face asta.
O femeie din Statele Unite ale Americii a fost arestata din cauza unei postari pe Facebook. Melissa Walthall din Mesquite, Texas, si amicul ei George Pickens au incurcat-o dupa ce ea a pus pe reteaua de socializare o fotografie cu un ofiter de politie care lucra sub acoperire, scrie Gizmodo.
Femeia era suparata ca agentul respectiv a depus marturie impotriva prietenului ei, George Pickens, intr-un caz care implica droguri. 
Schema a fost destul de simpla. Dupa ce politistul a depus marturie, Pickens a cautat pe Internet o poza cu respectivul agent. Pe urma i-a fost foarte simplu sa il dea de gol. A tiparit la imprimanta numerosi fluturasi cu politistul.
Potrivit presei americane, femeia a pozat unul dintre fluturasi si l-a pus pe profilul ei de Facebook cu mesajul: "Il stie cineva pe acest (injuratura) ?"
Politia a considerat ca femeia respectiva a pus in pericol viata agentului sub acoperire.

Pad Mini, pregătit în 8 versiuni diferite. Vezi preţurile


iPad Mini este un produs forte aşteptat, nu neapărat datorită inovaţiilor pe care le-ar putea aduce, cat datorită preţului accesibil, care după ultimele zvonuri coboară până la nivelul tabletei Nexus 7: 249 euro.
iPad mini, produs în 8 versiuni diferite?iPad mini, produs în 8 versiuni diferite?

Chiar dacă are grijă să acopere cât mai multe segmente de preţuri, unele extrem de piperate, Apple pare să ţintească şi către piaţa tabletelor entry level, unde jucători ca Google şi Amazon se bucură deocamdată de foarte mult succes. Astfel, dintre cele 8 versiuni diferite ale tabletei iPad Mini, cea mai ieftină, echipată doar cu 8 GB memorie internă ne-expandabilă şi suport pentru conexiuni WiFi, ar putea avea un preţ de numai 249 euro - identic versiunii cu 16 GB memorie a tabletei Nexus 7. Având preţuri identice, decizia achiziţionării uneia dintre cele două tablete este decisă de afinitatea utilizatorilor faţă de platforma Android sau iOS, respectiv prioritatea pe care o are ecranul de 7.8 inch al tabletei Apple sau cantitatea dublă de memorie internă oferită de tableta Google.
Conform aceleiaşi surse, nevoia pentru mai mult spaţiu de stocare este taxată scump de către Apple, compania cerând încă 100 euro pentru dublarea cantităţii de memorie la 16 GB, păstrând restul specificaţiilor neschimbate. Pentru acelaşi preţ de 349 euro putem opta pentru o tabletă iPad Mini cu 16GB memorie, ce permite conectare la reţele de telefonie pentru conexiuni de internet mobil.
iPad Mini, gata de lansare în această lunăiPad Mini, gata de lansare în această lună

Povestea se repetă după aceleaşi tipar şi pentru domeniul de preţ 449 euro, numai că aici alegem între 16 GB memorie internă şi conectivitate 3G, respectiv 32 GB memorie şi suport WiFi. Cu 549 euro putem avea un exemplar iPad Mini cu 64 GB memorie internă, iar pentru 649 euro obţinem şi conectivitatea 3G.
Potrivit ofertei de preţuri încă neoficiale, iPad Mini poate fi o tabletă accesibilă în versiunea cea mai puţin dotată, însă dacă dorim un model mai bine dotat ajungem rapid în domeniul de preţuri rezervat tabletelor iPad de mărime normală. In timp ce tableta iPad Mini de 249 euro ar putea fi concurată cu succes de o tabletă Nexus 7 având de două ori mai multă memorie internă, variantele mai scumpe ar putea fi canibalizate chiar de propriile tablete Apple, oferite la preţuri similare şi echipate cu ecrane mai mari.
O vedere mai clară asupra situaţiei şi lista oficială de preţuri am putea avea după data de 23 octombrie, când este aşteptată prezentarea oficială a tabletei Apple iPad Mini.