marți, 21 august 2012

FUNNY


Ca sa mai radem un pic.







BenQ lansează o nouă generaţie de monitoare cu ecran VA+LED



BenQ îşi extinde gama de monitoare LED cu noi modele de 21.5, 24 şi 27 inch, ce folosesc ecrane cu panouri VA.

Noua generaţie de monitoare VA LED BenQ include seriile GW, EW, VW şi BL, ce acoperă de la modelele entry-level până la cele premium.


zoom inBenQ GW2250HM VA LED



Monitoarele BenQ GW, primele din această gamă, reprezintă seria de monitoare „all-purpose”, adresată utilizatorilor care îşi doresc un raport foarte bun între preţ şi calitatea imaginilor afişate. Seria GW promite imagini de mai bună calitate decât este posibil cu monitoarele bazate pe tehnologie TN, unghiuri de vizibilitate de până la 178° şi rată de contrast nativ 5000:1. Noile panouri VA pe 8 biţi, cu sursă de lumină LED, pot reda o paletă de 16.7 milioane de culori, pentru tranziţii line şi stabile între nuanţele fine de culoare. Alături de unghiuri de vizibilitate superioare, monitoarele BenQ cu ecran VA redau un negru intens şi minimizează dispersia luminii, sporind astfel performanţele contrastului.


zoom inBenQ GW2250HM VA LED



Noile monitoare sunt disponibile în România prin partenerii oficiali BenQ, la preţuri care încep de la599 lei.

Perfomanţele financiare Apple ating un nou vârf, recordul Microsoft este încă neînvins










Utilizatorii Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional si Ultimate se pot inregistra pentru Windows 8 Pro



Microsoft anunta disponibilitatea inregistrarii pentru actualizarea sistemului de operare la versiunea Windows 8 Pro. Upgrade-ul va putea fi facut de toti utilizatorii care si-au achizitionat un calculator cu Windows 7 incepand cu data de 2 iunie sau isi vor cumpara pana pe 31 ianuarie 2013.

Upgrade-ul Windows 8 Pro va fi disponibil pentru 14,99 euro incepand cu data de 26 octombrie 2012. Actualizarea se va putea face pentru una dintre versiunile: Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional sau Windows 7 Ultimate.

Oferta este valabila doar pentru un singur calculator achizionat, iar ultima zi pentru inregistrarea si comandarea upgrade-ului Windows 8 este 28 februarie 2013. Pentru utilizatorii din Romania, inregistrarea poate fi facute pe:

http://windowsupgradeoffer.com/ro-RO





Sursa:  http://www.yoda.ro

Perfomanţele financiare Apple ating un nou vârf, recordul Microsoft este încă neînvins



Cotaţiile bursiere Apple au cunoscut ieri o creştere importantă de 2,63 de procente, ceea ce a propulsat valoarea unei acţiuni la 665,15 dolari, maximul atins de companie în întreaga sa istorie. Datorită acestui salt, valoarea capitalizării Apple a atins maximul istoric înregistrat nu doar de către companie, ci şi de întregul sistem bursier, valoarea de 623,52 miliarde de dolari depăşind recordul anterior de 618,9 miliarde de dolari, stabilit de Microsoft în 1999.

Performanţa Apple este una impresionantă, oricine îşi aruncă privirile pe graficul evoluţiei sale bursiere putând remarca ascensiunea fulminantă care a început în 2005. Însă, chiar dacă valoarea bursieră Apple a depăşit în cifre absolute recordul stabilit de Microsoft, acest lucru nu înseamnă că şi performanţa celor din urmă a fost depăşită.



Din 1999 până acum, dolarul american s-a devalorizat cu 37,5%, valoarea performanţei Microsoft trebuind să fie ajustată pentru a putea fi corelată cu valoarea Apple de astăzi. În aceste condiţii, recordul Microsoft din 1999 s-ar ridica, la valoarea de astăzi a monedei de tranzacţionare de pe Wall Street, la nu mai puţin de 851 miliarde de dolari, o performanţă impresionantă pentru a cărei detronare Apple va trebui să mai lupte. Copilul celebru al industriei ultimului deceniu al secolului trecut, Microsoft însă nu mai poate pune nici o problemă rivalului Apple, tendinţele de evoluţie ale celor două fiind diametral opuse.



Indiferent cum vrem să privim aceste cifre, cel mai remarcabil lucru care se poate observa este faptul că topul recordurilor Wall Street sunt conduse în acest moment de două companii IT.

Sursa :  http://www.go4it.ro

Detalii şi preţuri pentru două telefoane Samsung cu Windows Phone 8



Pentru lansarea Windows Phone 8, Samsung are pregătite cel puţin două terminale. Zvonurile vorbesc despre Samsung I8370, cu numele de cod Macro şi de Samsung I8750, cunoscut şi sub numele de Odissey. Am mai scris de curând despre ele, iar acum avem nişte estimări legate de preţul cu care vor intra pe piaţă. Samsung I8750 ar trebui să fie echivalentul lui Galaxy S III, dar cu sistemul de operare de la Microsoft. Specificaţiile sunt similare cu ale modelului S3 din Statele Unite. Ecranul de 4.8” de tip Super AMOLED HD are rezoluţia de 720x1280 pixeli, iar sistemul de operare Windows Phone 8 este rulat de un procesor Krait dual core tactat la 1,5 GHz.


Capturi de ecran din Windows Phone 8



Cu nume de cod Macro, Samsung I8370 va oferi un ecran de 4” Super AMOLED cu rezoluţie de 480x800 pixeli. Procesorul dual core va rula tot la 1,5 GHz, iar memoria internă de 8 GB va putea fi expandată cu ajutorului unui card microSD. Camera foto a terminalului are un senzor de 5 MP. Pentru comparaţie, Odissey oferă o cameră foto de 8 MP şi memorie internă de 16 GB sau 32 GB. Cele două telefoane din seria Omnia vor fi disponibile pe piaţă în Q4 2012. Preţul lui Samsung I8750 este estimat la 500-600 €. Pentru Samsung Macro, preţul la liber va fi de aproximativ 400 €.

Liquid Gallant, Acer anunţă două terminale Android accesibile



Cu o săptămână înaintea deschiderii expoziţiei IFA Berlin 2012, Acer a anunţat două noi terminale Android care vor ajunge pe piaţă începând cu luna septembrie şi vor viza segmentul cu cost scăzut al pieţei.

Bazate pe acelaşi procesor MediaTek MT6575, o soluţie hardware cu preţ redus care oferă un nucleu single-core ARM Cortex-A9 tactat la frecvenţa de 1GHz şi un procesor grafic PowerVR SGX531T, cele două terminale denumite Liquid Gallant sunt identice din punct al specificaţiilor, singura diferenţă fiind suportul dual SIM oferit de versiunea Duo.

Terminalele Liquid Gallant şi Liquid Gallant Duo oferă un ecran cu diagonală de 4,3" şi rezoluţie qHD, o memorie cu o capacitate de 1GB şi o stocare internă de 4GB care poate fi extinsă cu un card MicroSD, o cameră foto cu senzor de 5MP şi modul wireless 802.11 b/g/n.

Ambele modele vor fi disponibile în versiunile coloristice "gentle black" şi "ceramic white" şi, ţinând de costul redus al platformei hardware, pe care MediaTek o promovează ca o soluţie compatibilă cu Ice Cream Sandwich pentru terminalele ieftine, ne aşteptăm ca Acer să afişeze un preţ corespunzător.


Acer Liquid Gallant

Rockstar prezintă noi imagini din GTA V



GTA V, cel mai nou joc din seria Grand Theft Auto începe să prindă contur, iar după cum arată cele mai recente imagini de prezentare fanii seriei vor avea de ce să se bucure.

Grand Theft Auto 5 vine cu cel mai mare mediu de joc open world realizat vreodată, ce va putea fi explorat alergând pe asfaltul încins, din apă şi din aer, pilotând cele mai spectaculoase maşini de zbor, cum ar fi avionul de vânătoare din imaginea de mai jos.


zoom inGTA V - F16



Cunoscut deja pentru oferta generoasă de vehicule pe două şi patru roţi, gata oricând de a fi deturnate spre deliciul jucătorilor, GTA V ridică ştafeta şi în ceea ce priveşte acurateţea modelelor din joc. Maşinile, cum este şi exoticul CHEETA din imaginea de mai jos, arată mai bine decât oricând şi promit să incite adrenalina pasionaţilor de viteză, dornici să străbată la viteze ameţitoare străzile aglomerate din centrul oraşului.


zoom inGTA V - CHEETA



Motorul grafic rezervat pentru GTA V a primit şi el numeroase îmbunătăţiri, redând efecte ce aduc un plus de savoare noului joc. În imaginea de mai jos putem observa introducerea unui efect Depth-of-Field ce scoate în evidenţă obiectele din prim plan, dar şi un sistem de particule folosit pentru a reprezenta praful ridicat la înaintarea pe ţărmul nisipos.


zoom inGTA V



Potrivit Rockstar, acestea sunt doar primele dintr-un calup mai mare de imagini din GTA V, ce vor ieşi la iveală pe parcursul acestei săptămâni.

Bancuri

Astazi voi posta cateva bancuri si glume ca sa mai destindem atmosfera si sa mai facem romanii sa rada si sa uite de toate problemele politice.

  • Profesorul se straduieste sa lamureasca elevilor proverbul"Drumul cel mai scurt e si cel mai bun".
    -Tata zice ca nu-i asa ! spune un elev.
    -Zau? Si ce meserie are tatal tau?
    -Sofer de taxi.


  • Doi scotieni intr-un cort:
    -John dormi ?
    -Nu.Ce vrei?
    -Da-mi 50 de penny.
    -Dorm, dorm......


  • Intrebare la Radio Erevan:
    -Exista puntul G si ce este ?
    -Nu stim daca exista , dar stim ca este recomandabil sa-l cauti.


  • -Si ce probe aveti ca inculpatul era beat cand l-ati oprit si i-ati cerut permisul de conducere?
    -Pai, domnule judecator, s-a aplecat si a incercat sa faca sul linia alba continua din mijlocul strazii.


  • Intr-un minister:
    -Sa stii ca noul ministru devine, din zi in zi , mai prietenos.
    -De unde stii?
    -De cateva zile a inceput si el sa caste la sedinte la fel ca noi.


  • -Azi n-am pescuit nimic!
    -Stiam,draga,ai uitat banii acasa?


  • In mijlocul apei unui lac,o femeie se ineaca.Un barbat, pe mal, incepe sa strige dupa ajutor. Un pescar aflat in apropiere vine in goana si-l intreaba ce sa intamplat.
    Barbatul ii spune:
    -Omule bun, iti dau 100 de euro, numai s-o salvezi pe nevasta-mea , ca se ineaca!
    Pescarul accepta , se arunca in apa si scoate femeia teafara pe mal.
    -Acum da-mi suta de euro , spune pescarul.
    -Pai cum sa-ti spun , am crezut ca-i nevasta-mea , dar m-am inselat , iar tu ai salvat-o pe .....soacra-mea!
    -Asta mi-e norocul , spuse pescarul scotand portofelul.
    Spune-mi cat naiba iti datorez....


  •  Bill Gates e judecat pentru bigamie.El spune:
    -Daca traiesti cu doua femei nu inseamna bigamie , ci multitasking..


  •  De ce numai 10% din creierul uman contine cod executabil?
    -S-a descoperit ca restu sunt comentarii.


  •  Culmea mistoului : sa intrebi un mecanic negru daca lucreaza.....la negru.


  •  Culmea zgarceniei: in testament sa-ti lasi toata averea tie insuti.


  •  Culmea urateniei unui copil : sa i se lege un os la gat, macar cainele sa se joace cu el. 

LG Optimus Vu ajunge în Europa din septembrie



Optimus Vu, combinaţia dintre un terminal mobil şi o tabletă a celor de la LG, a fost lansat pe pieţele din Coreea de Sud şi Japonia în primăvara acestui an şi, după şase luni, acesta va deveni disponibil în Europa începând cu luna septembrie.

Faţă de versiunea pentru Orientul Îndepărtat, terminalele LG Optimus Vu care vor ajunge la noi vor fi bazate pe o soluţie NVIDIA Tegra 3 în locul procesorului original Qualcomm MSM8660, aducând astfel un spor de performanţă dar pierzând conectivitatea LTE.

Dincolo de aceste modificări de platformă hardware şi actualizarea sistemului de operare la Ice Cream Sandwich, nu va exista nici o altă diferenţă faţă de modelul original. LG Optimus Vu oferă astfel un ecran cu diagonală de 5", rezoluţie de 768x1024 pixeli şi panou HD-IPS, 1GB memorie RAM şi 32GB stocare internă, cameră foto cu senzor de 8MP care este dublată de o cameră frontală de 1,3MP, conexiune wireless 802.11 a/b/g/n şi o baterie cu o capacitate de 2080mAh.

LG nu a oferit momentan nici o informaţie privitoare la preţul recomandat pentru acest model.


LG Optimus Vu, un ecran cu un raport atipic al ecranului

LG 55LM960V, alegerea supremă pentru cinematograful de acasă



LG 55LM960V este un televizor LED din categoria Smart TV, cu ecran 3D Full HD de 55 inch şi un bagaj impresionant de facilităţi.
Descriere

Noul vârf de gamă pentru linia LG Cinema 3D Smart TV vine într-o superbă carcasă din aluminiu şlefuit, cu numai 4 cm grosime şi ecranul încadrat de o ramă cu lăţime 5mm, atât de îngustă încât imaginea pare să se contopească cu fundalul peretelui din spate. Ecranul suplu dar cu diagonală apreciabilă este sprijinit de un suport metalic cu finisaj cromat, compus din două braţe ce coboară discret din spatele televizorului.


zoom inLG 55LM960V



Ecranul cu finisaj lucios şi tratament anti-reflexie beneficiază de sistem LED Local Dimming pentru redarea convingătoare a scenelor întunecoase din filme şi primeşte index Motion Clarity de 1000 Hz. Acest număr face referire la abilităţile ecranului pentru redarea scenelor în mişcare şi este obţinut prin aplicarea în paralel a mai multor tehnici de procesare. Avem pe de o parte utilizarea procesorului de imagine pentru creşterea numărului de cadre pe secundă afişate, tehnică ce presupune compunerea de imagini intermediare ce sunt intercalate cu fluxul video original. Un procedeu mai puţin costisitor, dar cu dezavantajul reducerii luminozităţii percepute, este sincronizarea sursei de lumină LED cu operaţia de împrospătare a ecranului. Cu acest procedeu, denumit Clear Plus în sistemul de meniuri, este posibilă reducerea efectului de blur prin oprirea selectivă a sursei de lumină LED, exact în momentul în care se face actualizarea conţinutului ecranului. În cazul de faţă, LG utilizează ambele procedee, dar ne lasă să alegem nivelul de intensitate şi să-l dezactivăm pe cel care reduce luminozitatea imagini.

Fiind vorba te un televizor cu tehnologie Cinema 3D (pasivă, FPR), LG 55LM960V vine la pachet cu un set de 4 perechi ochelari cu lentile polarizate - suplii, uşori şi confortabili de purtat pe perioade îndelungate. Spre deosebire de tehnologia Active 3D, folosită încă pentru unele modele de monitoare 3D şi televizoare, implementarea LG Cinema 3D are de partea sa avantajul unor ochelari ieftini şi confortabili, mai multă luminozitate şi contrast superior la vizionarea de conţinut 3D, unghiuri de vizibilitate largi şi mai puţine efecte adverse (fără dureri de cap, ameţeli) la vizionarea prelungită de conţinut 3D. Alături de cei 4 ochelari 3D, LG a mai inclus şi un set cu doi ochelari Dual Play, compatibili cu anumite jocuri listate în meniul Smart TV şi titluri pentru consola PlayStation 3, capabili să ofere fiecărui participant o vedere unică asupra ecranului.


zoom inLG 55LM960V - vedere spate



LG 55LM960V permite recepţia transmisiunilor analogice şi digitale în sistem DVB-T/C, respectivDVB-S pentru programele transmise prin satelit în mod free-to-air.
Accesorii incluse

Pachetul include două telecomenzi: una principală pentru folosirea de zi cu zi şi telecomanda Magic Motion, special adaptată pentru funcţia Smart TV. Cu un design complet refăcut faţă de ediţia livrată cu seria 2011 de televizoare Smart TV, noua telecomandă LG Magic Motion include rotiţă de scroll, mai multe butoane şi accelerometru ce emulează rolul unui mouse.


Telecomanda LG Magic Motion


Opţiuni de conectivitate

La capitolul conectivitate avem 4 intrări HDMI 1.4, 3 conectori USB 2.0, respectiv conectori AV In, SCART, Component şi D-SUB. Pentru sunet avem o intrare Line-in , iar pentru conectarea sistemului audio extern avem la dispoziţie două ieşiri digitale (conexiune optică şi coaxială). Accesul la internet este permis prin conexiune LAN, sau folosind placa de reţea WiFi integrată. LG 55LM960V este compatibil DLNA şi WiFi Direct, permiţând iniţierea de conexiuni directe cu dispozitive aflate în apropiere, fără fi necesară prezenţa unui router de reţea.
Servicii Smart TV şi sistemul de meniuri

Sistemul de meniuri este centrat în jurul unei pagini de start în care sunt prezente toate funcţiile importante ale televizorului. Pagina de start poate fi răsfoită cu ambele telecomenzi, însă cel mai comod este cu telecomanda Magic Motion, folosind mişcări ce animă cursorul reprezentat pe ecran. Avem de ales între patru secţiuni principale de conţinut: Premium, 3D World, LG Smart World şi Smart Share. Sunt oferite servicii de tip video-on-demand (ex. YouTube şi DailyMotion), radio online, ghid TV, photo sharing (Picasa), precum şi acces la reţele de socializare (Facebook, Twitter). Avem şi câteva adiţii româneşti în lista de aplicaţii Premium, cum ar fi ghid-ul TV Port.ro şi aplicaţia Cinemagia, cu acces la cele mai noi trailere de filme.


zoom inLG 55LM960V - meniul Smart TV



Meniul Settings este în mare parte neschimbat faţă de televizoarele din seria anului 2011. Aici găsim reglaje avansate pentru calibrarea imaginii, alături de profiluri pentru cele mai comune scenarii de vizionare: Vivid pentru transmisiuni sportive, Game pentru jocuri pe consolă sau PC, Cinemapentru vizionarea de filme, respectiv două profiluri personalizabile ce permit ajustarea reglajelor în cele mai mici detalii. Cei care preferă reglarea automată a calităţii imaginii au la dispoziţie opţiuneaIntelligent Sensor, ce ajustează în mod automat parametrii pentru luminozitate şi culoare în funcţie de condiţiile de iluminare din încăpere.
Performanţe - Smart TV

LG 55LM960V se poate lăuda cu performanţe bune în modul Smart TV. Aplicaţiile se deschid destul de repede, iar răsfoirea meniurilor nu pune probleme. Controlul cu telecomanda Magic Motion este suficient de precis pentru introducerea de text în casetele de căutare, iar derularea cu ajutorul rotiţei de scroll este naturală şi comodă.

Navigarea pe internet cu web browser-ul integrat este o activitate surprinzător de plăcută şi confortabilă. Cu 5 -10 secunde timpi de aşteptate, paginile nu se încarcă chiar repede, dar odată afişate pot fi derulate fără probleme iar conţinutul este redat corect. LG 55LM960V oferă suport HTML 5 şi Adobe Flash, redând fără probleme animaţii complexe sau chiar filmuleţe în versiunea pentru desktop a portalului YouTube. Sunt redate cursiv şi filmuleţe la rezoluţie 1080p, dar din păcate modul Full Screen nu este disponibil, impunând comutarea la aplicaţia YouTube dedicată pentru vizionarea în cele mai bune condiţii. Din păcate web browser-ul livrat cu versiunea actuală de firmware (04.02.42) are unele probleme de stabilitate la redarea de conţinut video, ce duc uneori la blocarea aplicaţiei.


zoom inLG 55LM960V



În afara aplicaţiilor listate în categoria Premium, cele disponibile pentru instalare în magazinul LG Apps sunt mai puţin interesante, deşi colecţia oferită este numeroasă. Ceva mai bine stăm la capitolul jocuri, cu menţiunea că simplitatea acestora le recomandă mai degrabă copiilor şi nu celor adulţi.

Per total, funcţia Smart TV este utilă pentru web browsing ocazional şi activităţi multimedia ce au legătură cu redarea de conţinut video şi audio. Trebuie ştiut că indiferent de activitatea desfăşurată, vom avea nevoie de mai mult timp şi răbdare decât dacă am folosi PC-ul sau sistemul laptop. Spun asta gândindu-mă la tastatura virtuală ce acceptă introducerea de text numai din cursorul ghidat cu telecomanda Magic Motion sau tastele direcţionale ale telecomenzii standard, ambele fiind mult mai dificil de utilizat decât o tastatură QWERTY complet utilată. Nici interfaţa aplicaţiei YouTube nu este foarte practică, găsirea informaţiilor dorite fiind în general mai greoaie decât din faţa unui PC.
Calitatea imaginii

Echipat cu un panou LCD de calitate premium şi ajutat de cele mai noi tehnologii de afişare ale momentului, LG 55LM960V oferă bazele unei experienţe multimedia desăvârşite, ce poate concura oricând un studio de cinema, mai ales dacă alăturăm televizorului şi un sistem audio cu performanţe pe măsură. În timp ce construcţia suplă îi asigură o prezenţă discretă atunci când este oprit, ecranul strălucitor şi capabil să reproducă cu naturaleţe scene dinamice din sport, filme sau natură, este garantat să capteze privirile celor din încăpere - preferabil o sufragerie spaţioasă.


zoom inLG 55LM960V - calitatea imaginii



Reglată la valori maxime, luminozitatea ecranului este adecvată chiar şi pentru încăperi însorite, iar contrastul nativ al televizorului suficient de ridicat pentru nu impune activarea funcţiei de contrast dinamic, fapt ce ar compromite aspectul natural al imaginii. Unghiurile de vizibilitate sunt generoase, iar tratamentul antireflexie suficient de eficace pentru a reduce la minimum reflexiile obiectelor din încăpere. Singurul neajuns vizibil este iluminarea uşor neuniformă a ecranului, ce face ca marginile şi colţurile imaginii să pară un pic mai întunecate decât porţiunile centrale. Efectul nu este însă deranjant şi trece cu uşurinţă neobservat la o utilizare normală.

Experienţa la vizionarea de conţinut non-HD pe ecranul cu diagonală 55 inch este mulţumitoare dar nu perfectă, funcţia de scalare a televizorului nereuşind să pună prea mult în valoare detaliile din transmisiunile SD, rezultatul fiind imagini cu aspect spălăcit, mult mai puţin plăcut de vizionat decât transmisiunile Full HD.
Performanţe audio

LG 55LM960V vine echipat cu două difuzoare stereo (2x 10 W), respectiv subwoofer încorporat!

Cu o putere de 10 W, subwoofer-ul adăpostit în carcasa de 3.84 cm grosime a televizorului se descurcă surprinzător de bine, redând fără probleme efectele speciale din filme, chiar dacă nu la un volum sonor foarte ridicat.

Pentru filme şi voce, calitatea audiţiei este foarte bună. Pasionaţii de muzică vor prefera însă un sistem audio dedicat.
Redare video

Conectat la un hard disk extern sau sistem PC ce are instalată aplicaţia SmartShare, LG 55LM960V se transformă într-un veritabil media player, putând reda o gamă variată de formate audio/video şi imagine.

Putem viziona fără probleme filme Full HD cu format MP4 sau MKV, însoţite de sunet Dolby Digital AC3 sau DTS. Sunt acceptate fişiere cu mai multe coloane sonore şi subtitrări, iar reglajele disponibile pentru ajustarea calităţii imaginii sunt la fel de numeroase ca în modul TV. Din păcate printre modurile de afişare avem doar Full Screen şi Original, fără opţiuni avansate pentru ajustarea ratei de aspect. Este permisă redarea de filme 3D înregistrate în mod side-by-side şi up-down, iar pentru cele 2D avem la dispoziţie modul de conversie 2D-3D. La capitolul subtitrări este permisă alegerea setului de caractere folosit, culoarea şi dimensiunea scrisului, respectiv poziţia subtitrării pe ecran.


zoom inLG 55LM960V



Suplimentar, funcţia DVR permite înregistrarea transmisiunilor TV recepţionate în sistem digital, cu posibilitatea de programa dinainte înregistrarea emisiunilor favorite. Cei care detestă pauzele publicitare din timpul filmelor au la dispoziţie funcţia Timeshift, pentru derularea înainte/înapoi a transmisiuni TV aflate în desfăşurare.
Vizionare 3D

Echipat cu un ecran 3D pasiv, LG 55LM960V poate reda simultan ambele imagini necesare obţinerii unei perspective stereoscopice, fără a induce nedoritul efect de pâlpâire, responsabil pentru o bună parte din disconfortul resimţit la folosirea sistemelor 3D Active. Pentru asta, ecranul este prevăzut cu un filtru polarizat alternant, ce permite fiecărui ochi să observe doar jumătate dintre pixelii afişaţi pe ecran. Mai exact, dintre cele 1080 coloane orizontale de pixeli, fiecare ochi poate viziona doar jumătate, pentru o rezoluţie efectivă de 1920x540 pixeli. Dar asta nu înseamnă în mod neapărat că imaginile 3D observate au claritatea redusă din pricina rezoluţiei micşorate pe orizontală.

Nu trebuie să uităm că fiecare dintre cele două imagini cu rezoluţie 1920x540 pixeli observate de spectator redau o perspectivă uşor diferită a scenei. Ajutat de modul în care funcţionează creierul uman, cele două imagini stereoscopice sunt recompuse într-o scenă 3D a cărei claritate este foarte apropiată de rezoluţia Full HD a imaginii originale. Pentru ca acest efect să fie posibil este necesară respectarea unei distanţe minime faţă de ecran, de la care ochii umani să nu poată distinge coloanele individuale de pixeli şi spaţiile dintre acestea, percepute prin lentilele ochelarilor sub forma unor benzi negre alternante. În cazul de faţă, distanţa optimă pentru vizionarea de conţinut 3D pe ecranul de 55 inch porneşte de la aproximativ 2 - 2.5 metri.


zoom inSetul de ochelari 3D



Proiectaţi cu lentile destul de mari şi un cadru din plastic cu greutate redusă, ochelarii 3D sunt confortabil de purtat iar experienţa 3D nu este afectată de felul în care înclinăm capul faţă de ecran. Unghiurile de vizibilitate sunt foarte permisive pe orizontală, dar pe verticală trebuie să păstrăm o poziţie aproximativ la acelaşi nivel cu ecranul, în caz contrar efectul 3D având de suferit. Deşi puţin redusă după aplicarea ochelarilor 3D, luminozitatea imaginii rămâne la un nivel confortabil, iar fidelitatea culorilor nu are prea mult de suferit. Cât despre oboseala şi ameţelile apărute la o utilizare prelungită, aceasta încă îşi mai fac simţită prezenţa dar pot fi reduse la minimum ajustând reglajul pentru spaţializare 3D la o valoare puţin mai conservatoare, dar care să nu compromită percepţia de adâncime în filmele sau jocuri 3D.


zoom inFiltrarea imaginii prin ochelarii 3D cu tehnologie pasivă



Per total, implementarea LG Cinema 3D este una dintre cele mai reuşite de pe piaţă şi capabilă să asigure o experienţă convingătoare la vizionarea colecţiei de filme 3D, sau sesiuni de jocuri.

Din păcate jucătorii pretenţioşi, pasionaţi de genul first-person-shooter (FPS), ar putea fi incomodaţi de latenţa destul de mare a ecranului, ce se apropie de 100 ms în cazul modelului de faţă.

Folosiţi pentru sesiuni de jocuri în doi, ochelarii Dual Play fac pereche bună cu consola PS3, permiţând fiecărui jucător să se bucure de întreaga suprafaţă a ecranului fără privi şi perspectiva adversarului. În acest caz fiecare participant obţine doar o imagine 2D cu rezoluţie redusă (1920x540 pixeli) a câmpului de bătălie.


Ochelarii 3D


Concluzie

LG 55LM960V prezintă cam tot ce poate fi mai bun la un televizor LCD: design suplu şi modern, ecran spaţios şi performant, difuzoare integrate de bună calitate, opţiuni variate de conectivitate şi un set convingător de facilităţi.

Ce poate sta în calea achiziţionării unui astfel de televizor? Spaţiul din sufragerie şi preţul de aproximativ 12000 Lei, suficient de mare cât să poată fi comparat celui unui autoturism second-hand nu foarte uzat. Pentru preţul plătit ne alegem însă cu televizor ce va face să roşească de invidie orice pasionat de fotbal, filme sau amator de documentare.

Google Nexus 7 în teste



Deşi nu este nici cea mai puternică, nici cea mai mare şi nici cea mai dotată tabletă a momentului, Google Nexus 7, prima tabletă de referinţă a platformei Android, este unul dintre cele mai dorite gadget-uri ale momentului. Combinaţia puterii, ecranului cu rezoluţie mare şi a preţului fac din acest model, fabricat de ASUS pentru Google, un produs care se va bucura de o buna priză la public, aşa cum anul trecut a făcut-o Amazon Kindle Fire.

Nexus 7 a ajuns în redacţia Go4it şi deja ne-am îndrăgostit de el - uşor, rapid şi cu un ecran bun, acesta pare deja o opţiune extrem de interesantă pentru cei care doresc o tabletă de 7", nu doresc să plătească prea mult pentru ea şi, în plus, vor să se bucure de confortul unor actualizări Android rapide. Concluziile însă le păstrăm pentru review.


Google Nexus 7, ecran de 7" cu rezoluţie HD




Google Nexus 7, un spate cauciucat cu priză bună

Galaxy S Duos S7562 anunţat oficial, Europa va fi prima piaţă de desfacere



Galaxy S Duos S7562, terminalul dual SIM de la Samsung de a cărui existenţă am aflat înainte ca producătorul să-şi dorească asta, a fost anunţat oficial şi are acum şi o dată de lansare: luna septembrie. Mai mult, europenii sunt răsfăţaţi, vechiul continent fiind prima piaţa pe care acest model va ajunge.

Oferind o carcasă din material plastic alb a cărei design aminteşte izbitorul de vârful de gamă Galaxy S III, noul terminal Samsung vine echipat cu un ecran TFT capacitiv de 4" cu rezoluţie WVGA, procesor Qualcomm MSM7227A tactat la 1Ghz, stocare internă de 4GB şi o cantitate de 512 MB memorie RAM. Sistemul de operare livrat este Android 4.0 iar modul de lucru, denumit de către Samsung Dual SIM Always On, permite redirecţionarea apelurilor între cartelele SIM din mers şi stabilirea unor politici pentru apelurile recepţionate în timpul utilizării conexiunii Internet.

Dotările terminalului mai includ un modem radio quad-band dual cu suport dual band HSDPA, o cameră foto cu senzor de 5MP şi bliţ, secondată de o cameră frontală VGA, Wi-Fi 802.11 b/g/n şi o baterie cu o capacitate de 1500mAh.

Terminalul are o greutate de 120 de grame şi dimensiuni de 121.5 x 63.1 x 10.5 mm. Din păcate, preţul recomandat pentru desfacere este momentan necunoscut, dar acest lucru se va clarifica în cursul lunii următoare.


Samsung Galaxy S Duos S7562