duminică, 14 octombrie 2012

Ce NU ştiai despre GOOGLE şi contul tău de GMAIL

Gigantul Google se judecă în Instanţă cu un grup de utilizatori de Gmail, care cer explicaţii despre modul în care spaţiul privat al clienţilor este încălcat în mod ilegal. Compania refuză ideea că ar exista dovezi care să arate monitorizarea ilicită a mail-urilor utilizatorilor. Fenomenul reclamat s-ar petrece în toate ţările în care servicul Gmail, inclusiv în România
.


Ce NU ştiai despre GOOGLE şi contul tău de GMAILCe NU ştiai despre GOOGLE şi contul tău de GMAIL / FOTO: lifehack.org
Principalii reclamanţi ai Google sunt Brad Scott şi Todd Harrington, care spun că gigandul a încălcat legea şi viaţa privată a utilizatorilor. Aceştia susţin că Google face scanări secrete ale e-mail-urilor, după cuvinte cheie sau conţinut, interceptând corespondenţa fără să aibă acceptul utilizatorilor, scrie Rusia Today.

În acelaşi timp, reprezentanţii companiei spun că scanarea respectivă este făcută strict de computere şi că nu există interacţiune cu angajaţii companiei. Google mai susţine că cei doi acuzatori nu au nicio dovadă care să le susţină acuzaţiile.
Poziţia Google va fi ascultată de către judecătorul de caz pe 21 martie 2013. Între timp, reprezentanţii republicanilor în Congresul Statelor Unite au scris Casei Albe pentru a ataca un proiect de lege privind securitatea cibernetică, proiect care ar permite unor companii terţe precum Google să împartă datele strânse de la clienţi cu guvernul federal. Scrisoarea a fost semnată de 11 congresmeni.


Sursa : http://www.realitatea.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu