Dacă nu sunteţi mulţumiţi de soft-urile de editare fotopreinstalate pe smartphone-ul (sau tableta) dumneavoastră, puteţi încerca una dintre zecile de alternative disponibile în magazinele de aplicaţii Google Play Store, App Store sau Windows Marketplace. Noi am selectat cinci dintre cele mai reuşite.
Când vine vorba de prelucrare foto, Adobe este fără îndoială un nume cu rezonanţă deosebită, chiar şi pentru cei care nu sunt împătimiţi ai editărilor. În urmă cu doi ani, puţini se gândeau că vom ajunge să folosim Photoshop pe telefon.
Deşi nu se poate compara absolut deloc cu Photoshop-ul pentru PC-uri la complexitate, aplicaţia Adobe Photoshop Express reprezintă o alternativă decentă la aplicaţiile preinstalate pe majoritatea smartphone-urilor.
Oferă funcţii de bază care permit decuparea imaginilor (crop), rotirea lor, reglarea contrastului, modificarea luminozităţii şi aplicarea a diverse efecte. Este cam puţin, însă chiar denumirea "Adobe Photoshop Express" sugerează faptul că nu trebuie să avem aşteptări prea mari ci să ne rezumăm la editări simple şi rapide utilizând dispozitivul mobil.
În cadrul aplicaţiei, pozele editate pot fi împărtăşite direct prietenilor de pe Facebook.
Adobe Photoshop Express poate fi instalată şi rulată gratuit pe dispozitive Android 1.5 sau mai noi.
Instagram a fost încă de la început una dintre aplicaţiile cu mare priză la public, motiv pentru careFacebook, în luna aprilie a acestui an, a decis să o achiziţioneze contra unei sume colosale – aproximativ 1 miliard $ (aş spune cu mult peste valoarea reală a software-ului).
Prin prisma cifrelor, achiziţionarea Instagram de către Facebook este considerată tranzacţia anului în online şi una dintre cele mai mari din istoria online-ului, după Google – YouTube (1,65 miliarde dolari).
Dar ce face de fapt Instagram? Probabil că ştiţi deja. Permite aplicarea unor filtre speciale care dau o notă artistică chiar şi fotografiilor mediocre. Poate că tocmai din acest motiv a ajuns să fie atât de bine văzută.
Instagram se poate descărca gratuit din Google Play Store (pentru dispozitive Android), respectiv din App Store (pentru iPhone, iPad şi iPod Touch). În Windows Marketplace nu este momentan disponibilă.
PicsPlayPro se adresează, prin prisma instrumentelor oferite, utilizatorilor hardcore de aplicaţii de editare foto. Este de ajuns să spunem că ne pune la dispoziţie peste 200 de presetări cu efecte de tot felul, inclusiv HDR-uri (High Dynamic Range).
O funcţie specială este Time Matrix. Aceasta face ca imaginea să pară că a fost realizată într-o perioadă specificată de utilizator (dacă încercaţi anul 1950 de pildă, efectul o să fie ceva de genul "retro'').
PicsPlay Pro nu se limitează însă doar la această joacă de copii ci integrează şi unelte avansateprecum reglarea balansului de alb, vizualizarea histogramelor sau a curbelor de culoare.
Aplicaţia costă aproximativ 13 Lei în magazinul Google Play, dar dacă doriţi versiunea gratuită (fără instrumentele avansate) alegeţi simplu PicsPlay.
Dezvoltatorii acestei aplicaţii sunt nimeni alţii decât cei de la Autodesk, recunoscuţi pentru soft-ul profesional de proiectare grafică (AutoCAD).
În cazul de faţă, nu avem de a face cu aşa ceva (ar fi şi culmea, deşi nu se ştie ce va mai urma peste câţiva ani). Pixlr-O-Matic intră în categoria aplicaţiilor de editare foto de tip "express" sau, cu alte cuvinte, aplicarea efectului dorit dintr-o singură comandă.
Efectele predefinite depăşeşte numărul de 100, deci aveţi de unde alege. Ce să mai spunem de cele peste 200 de overlay-uri care amplifică sau dau o notă discretă imaginii selectate.
Pentru a putea utiliza Pixlr-O-Matic, aveţi nevoie de un smartphone cu Android 2.1 sau o versiune mai nouă, ori un iPhone sau iPad cu iOS 5. Aplicaţia este gratuită.
Pe cât de uşor este de utilizat, pe atât de multe efecte ne pune la dispoziţie. Versiunea gratuită ne oferă188 de efecte deosebite, în vreme ce versiunea "Full" ne şochează cu un număr impresionant de presetări foto: aproape 1000!
Interfaţa simplistă ne provoacă să alegem locul de unde vrem să încărcăm poza (din galeria deja existentă, de pe Facebook sau o poză nouă pe care să o realizăm în acel moment) şi modul în care să se aplice efectul (asupra întregii imagini sau "split" – un efect asupra subiectului principal, un altul pe fundal).
Super Photo necesită un dispozitiv care rulează sistemul de operare Android 2.2 sau o versiune mai nouă. Ca şi restul aplicaţiilor prezentate (exceptând PicsPlay Pro – pentru care există alternativa gratuită - PicsPlay), nu costă nimic. Menţionăm că există şi versiunea "Full" ce poate fi cumpărată cu aproximativ 14 Lei.
O demonstraţie video în care ni se arată cât de simplu este de utilizat puteţi urmări în cele ce urmează.
Sursa : http://www.go4it.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu