duminică, 2 decembrie 2012

Siria iese la lumina, cel putin online


In urma cu doua zile anuntam taierea internetului la nivel national in Siria, o tara lovita agresiv de un razboi civil care dureaza din martie 2011. Perioada de ,,bezna online” s-a incheiat.
Siria online acces internet
Aproape toata Siria a revenit online pe parcursul ultimelor 24 de ore dupa o perioada de aproximativ 2 zile fara internet. Aceasta revenire are loc dupa mai multe declaratii contradictorii din partea guvernului sirian si din partea reprezentantilor Armatei pentru Eliberarea Siriei. In practica, desi perceptia generala a fost ca partidul aflat la putere, Ba’ath, este in spatele deconectarii, guvernul a dat vina pentru aceasta problema pe fortele armate rebele. Cu toate ca  nu vom afla probabil niciodata adevarul, un lucru este sigur, o astfel de privare a accesului la informatie reprezinta una dintre cele mai radicale forme de cenzura.
Ca un mic detaliu, daca fortele armate rebele ar fi fost in spatele deconectarii, un studiu realizat de CloudFlare confirma ca ar fi fost necesara taierea simultana a 4 grupuri de cabluri aflate in zone diferite.
La mijlocul anului trecut anuntam ca Internetul a devenit un drept fundamental al omului. Ar fi si pacat ca din cauza unor deconectari ulterioare ale internetului sa ajunga in Siria armate ONU sau Nato.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu