duminică, 2 decembrie 2012

A fost ordonata cea mai lunga sentinta pentru piraterie


Dupa cea mai mare amenda ordonata intr-un proces de piraterie, zilele trecute s-a stabilit si cea mai lunga perioada de inchisoare data ca pedeapsa intr-un caz similar.
Torrent piraterie imagine
Nu mai putin de 3 ani si 4 luni in inchisoare este sentinta pe care a primit-o un individ pe nume Gregory Cherwonik intr-un caz de piraterie. Aceasta perioada, cel putin momentan, intra in istorie ca fiind cea mai grea sentinta ordonata de un judecator intr-un caz care implica descarcari ilegale de continut protejat prin copyright.
Gregory a fost liderul grupului de ripping de filme iMAGINE. Acesta din urma este un grup responsabil de 41% din toate filmele filmate in cinema si postate online in perioada septembrie 2009 – septembrie 2011. Mai precis, condamnatul supraveghea o echipa de indivizi care mergeau intr-un cinematograf, filmau filmul care rula, dupa care mergeau in alt cinematograf si inregistrau la calitate inalta coloana sonora a aceluiasi film. Procesul se incheia dupa ore de editare si sincronizare a sunetului cu imaginea pentru ca rezultatul final sa ajunga pe site-urile de torrente marcate ca TS sau Tele-screener. In ceea ce priveste echipa mentionata mai sus, 2 membri au fost condamnati cu sentinte intre 23 si 30 de luni, in timp ce alti doi membri urmeaza sa-si primeasca sentintele in 2013.
Trebuie mentionat faptul ca Gregory Cherwonik a pledat vinovat in fata tribunalului si ca, pe langa cele 40 de luni de inchisoare, a mai primit si o amenda usturatoare de 15.000$ pe care trebuie sa o plateasca celor de la MPAA.

Sursa : http://playtech.ro

Un comentariu:

  1. Vreau sa vad si eu cand o sa se bage si asta.
    Ei tot ameninta si nu o sa intre niciodata official, tot scot cate unul din afaceri si isi baga pe oamenii lor, trebe sa castige si ei umpic nu?

    RăspundețiȘtergere