Traditionalul Zeitgeist, adica seria de topuri realizate de echipa Google, arata tendintele bazate pe cautari efectuate in Romania in ultimul an.
Salamul de biscuiti ocupa locul 1 in topul celor mai cautate mancaruri pe internet in 2012. Urmeaza ciorba de perisoare si pizza. Printre preferintele romanilor regasim si clatitele, prajitura cu mere si tiramisu.

 
La categoria emisiuni, podiumul e ocupat de show-rile difuzate de ProTV: ''Romanii au talent'', urmat de ''Vocea Romaniei'' si ''Happy Hour''.
Clasamentul indica o crestere a interesului pentru divertisment, presonalitati, fotbal, dar si pentru curiozitati legate de "cum se face?"sau "ce este?". O crestere foarte mare s-a inregistrat in vara pentru "rezultatele de la bacalaureat".
In top 10 al celor mai populare cautari in 2012, regasim si ''creative monkeyze'' "mercador", "filme online", "euro 2012", "horoscop” si serialul "Pariu cu viata".
Nici personalitatile n-au fost neglijate in cautarile pe internet. Cristian Gog, castigatorului sezonului al 2-lea ''Romanii au talent'' ocupa locul 4 in top 10, devansandu-i pe Felix Baumgartner, cel care a sarit cu parasuta din stratosfera, pe Michel Telo si pe cantareata Adele.
In ceea ce priveste sportul, meciurile care au atras cea mai mare atentie peGoogle au fost Steaua-Dinamo, Romania-Olanda si Dinamo-Barcelona. Tot de pe Google, romanii au vrut sa afle in acest an si ''ce este iubirea”.

Sursa : http://www.yoda.ro