vineri, 22 martie 2013

Steam da startul serviciului Early Access


Valve a anuntat un nou serviciu pentru platforma de distributie software Steam. Early Access este o noua metoda prin care dezvoltatorii independenti pot sa puna la vanzare jocuri care inca nu sunt complete, pentru a primi feedback din partea fanilor.
Steam Early Access
Acest model de vanzare nu este deloc nou si a fost popularizat gratie Minecraft si jocurilor free-to-play. Practic, oricine doreste sa joace un anumit joc inainte de lansare, poate sa il cumpere in avans. Astfel va vedea cum jocul evolueaza, iar la final va ramane si cu o copie a variantei finale. Jucatorii pot in acest caz sa interactioneze direct cu studioul dezvoltator, iar anumite elemente problematice pot fi reparate imediat, fara a fi nevoie de un patch dupa lansare.
Early Access este un nou mod in care Valve doreste sa implice fanii si clientii mai mult in platforma Steam. Aceasta initiativa vine dupa ce sisteme precum Steam Workshop, Steam Greenlight, Steam Guides si Steam Community au oferit posibilitatea de a publica mod-uri, de a vota pentru jocuri care sa fie publicate pe Steam, de a crea diverse ghiduri care sa ajute alti jucatori sau sa tina legatura cu persoane interesate de aceleasi titluri.
Exista deja doisprezece jocuri care beneficiaza de suport pentru noul serviciu printre care se afla si ArmA III, Prison Architect si Under the Ocean. Lista completa a jocurilor poate fi gasita pe site-ul oficial, alaturi de mai multe informatii despre acest serviciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu