duminică, 4 noiembrie 2012

Care sunt noutăţile pe care le aduce Windows 8. Ce speră Microsoft România de la noul sistem

Microsoft a lansat recent pe piaţa românească sistemul de operare Windows8. Dar cu ce vine nou cel mai aşteptat sistem de operare al acestui an? Am stat de vorbă cu Tudor Galoş, consumer marketing manager al Microsoft, care ne-a dat mai multe detalii.  

Windows 8
Windows 8
 Cu ce vine nou Windows 8?
Tudor Galoş  - Windows 8 este un sistem reproiectat care aduce ceea ce e mai bun din doua lumi, distracţia unei tablete şi productivitatea unui PC. Vorbim de un ecran nou de Start care îţi aduce în faţă ceea ce contează pentru tine ca utilizator. Noul sistem vine cu aplicaţii  preinstalate  care lucrează împreună între ele.  Poţi să partajezi conţinut dintr-o aplicaţie printr-o altă aplicaţie. Dacă eşti în Internet Explorer poţi să share-uieşti conţinut din el fără să mai deschizi un alt tab, poţi face asta prin simpla apăsare a butonului de share.
Noul sistem este conectat la Cloud care îţi permite să îţi păstrezi setările, conturile şi parolele  oriunde ai intra prin intermediul contului Microsoft. Ţi se migrează absolut tot de la fişiere personale până la istoricul browserului, desktiopul tău vine practic cu tine.
Nu în ultimul rând Windows 8 este mult mai productiv, aduce apicaţiile care funcţionau pe Windows 7, iar tabletele care funcţionează cu acest sistem au porturi USB la care poţi instala orice periferic.

Care este principalul punct forte al noului sistem?
Tudor Galoş - Principala inovaţie este aceasta nouă interfaţă care te transportă efetciv în viitor, iar viitorul reperezintă interfeţe intuitive pentru utilizator care să interacţioneze cu informaţiile de care el are nevoie. Faţă de vechile sisteme de operare, Windows 8 îţi afişează în desktop doar ce ai tu nevoie să vezi.

 Este Windows 8 un vehicul spre o nouă era a PC-urilor?
Tudor Galoş - Windows 8 este vehiculul spre o nouă eră, sistemul lucrează la fel de bine şi de uşor atât cu mouse-ul cât şi cu tastatura, iar orice gest de touch are o replică în aceste două device-uri.

 Care este rata de adopţie a noului sistem pe care o estimaţi?
Tudor Galoş - Noi toţi sperăm să fie adoptat la o scară foarte largă. Windows 8 este al doilea sistem de operare după Windows Vista care respectă aceleaşi cerinţe ceea ce insemnă că funcţionează şi pe calculatoare mai vechi. Dacă ai un computer pe care rulează un XP mai vechi, poţi că cumperi Windows 8 Pro Upgrade şi să funcţioneze foarte bine.


Sursa : http://www.economica.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu