Un tribunal din Delaware SUA a ajuns la concluzia ca iPhone-ul creat de Apple incalca 3 patente ale unei companii specializata pe procese – MobileMedia.
Cu aproximativ 300 de patente legate de tehnologii aferente smartphone-urilor si altor dispozitive computationale, MobileMedia are un trecut litigios. Inca din 2010 aceasta companie isi construia un caz impotriva Apple incercand sa arunce o plasa cat mai mare, in speranta sa prinda ceva. In acest caz particular, plasa a fost formata din 14 patente, multe dintre ele legate de lucruri foarte simple precum rotirea ecranului, respingerea de apeluri sau transmiterea coordonatelor GPS pentru aflarea traseelor de navigatie. In final procesul s-a rezumat la 3 patente, restul de 11 fiind respinse.
Dupa un proces cu juriu, in urma caruia CEO-ul Larry Horn al MobileMedia s-a aratat foarte incantat, Apple a pierdut.
Cele 3 patente detinute de MobileMedia inca din anii 90 care au facut subiectul procesului sunt US 6,070,068, US 6,253,075 si US 6,427,078. Primul patent face referire la afisarea functiilor aferente unui apel pe ecran. Aici sunt incluse functii precum apel in asteptare, revenire la apel si interactiunea cu mai multe apeluri simultan. Cel de-al doilea patent face referire la situatia in care un telefon primeste un apel pe care destinatarul doreste sa il respinga. Mai precis, acest patent se refera la sistemul de notificari al telefonului care afiseaza pe ecran numele apelantului, oferindu-i in acelasi timp receptorului posibilitatea de a refuza sa raspunda. Cel de-al treilea patent se refera la un telefon mobil cu camera, display, procesor, o metoda de input de la utilizator, un sistem optic pentru obtinerea de informatii legate de o imagine si un sistem de transmitere a respectivelor informatii in alta parte prin intermediul undelor radio.
Chiar daca vorbim de niste patente generaliste care sunt detinute de o companie care nu produce nimic, astfel de procese demonstreaza un lucru. Sistemul patentelor este defectuos, cel putin in America. Patente care acum 20 de ani erau poate speciale, acum au devenit standard in industrie. Ar trebui sa se faca eforturi mai mari in micsorarea acestui tip de procese.
Sursa : http://playtech.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu