vineri, 14 decembrie 2012

Un nou material elastic va revoluţiona industria electronicelor



Oamenii de ştiinţă din Elveţia au creat un material care mimează modul în care tendoanele se conectează cu oasele. Invenţia are potenţialul de a grăbi dezvoltarea unor dispozitive electronice portabile elastice.

Industria electronicelor elastice este abia la început de drum, dar mecanismele care se flexează fără a se strica ar putea revoluţiona dispozitivele electronice de la smarphone-uri până la implanturile medicale. 
Futuriştii au prezis de mult crearea articolelor de îmbrăcăminte dotate cu senzori pentru monitorizarea semnelor vitale ale purtătorului, sau telefoane mobile şi ecrane încorporate în tricouri. 
Cu toate acestea, implementarea unor astfel de proiect a fost destul de dificilă din cauza circuitelor care necesită un suport dur pe care să fie montate pentru a nu se strica. Acum, oamenii de ştiinţă din Zurich au creat un material pe bază de spumă poliuretanică ce conţine „insule” suficient de rigide pentru a adăposti şi proteja circuitele delicate. În timp ce părţile moi ale materialului se pot întinde până la 350%, părţile rigide, create prin imprimarea materialului cu mici particule de oxid de aluminiu şi un clei sintetic, nu se deformează, protejând astfel circuitele. 
Un nou material elastic va revoluţiona industria electronicelor
Acum, tehnologia este utilizată de mai multe companii printre care şi MI10 Inc care plănuieşte să lanseze o cască flexibilă dotată cu mulţi senzori. Invenţia va putea fi utilizată pentru a monitoriza loviturile receptate la cap în timpul sportului. 

Sursa : http://www.descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu