marți, 4 septembrie 2012

Casca revoluţionară cu ajutorul căreia putem vedea prin pereţi (VIDEO)


Casca revoluţionară cu ajutorul căreia putem vedea prin pereţi (VIDEO)
Combinând imaginile luate de camerele video cu indicaţiile unor senzori speciali şi integrându-le cu ajutorul unei tehnologii inovatoare, Casca Striker, produsă de firma britanică BAE Systems, permite piloţilor avioanelor de vânătoare să perceapă imagini din afara cabinei, indiferent de direcţia în care privesc, ca şi cum ar „vedea prin pereţi”.
Casca interacţionează cu numeroasele camere video montate pe avion, iar senzorii din ea sunt capabili să "spună" în ce direcţie se uită pilotul. Sistemul suprapune imaginea de afară - transmisă de o cameră video situată pe direcţia spre care priveşte pilotul (chiar şi în jos) - peste imaginea de pe ecranul integrat în cască, rezultând impresia că pilotul priveşte prin podeaua sau pereţii cabinei, putând vedea în afară.
Piloţii de vânătoare pot vedea prin pereţii avionului, cu ajutorul unei căşti revoluţionare
Când pilotul vede un obiect la sol, pur şi simplu poate întoarce capul într-acolo, pune un semn pe imagine în dreptul obiectului de interes, iar sistemul calculează imediat coordonatele obiectului respectiv.
Datorită acestui sistem, piloţii umani ar putea fi scutiţi de a bombarda ei înşişi ţintele: tehnologia permite transmiterea informaţiei către un alt sistem dotat cu armament, precum o dronă fără pilot, astfel încât piloţii ar urma doar să survoleze zona, să marcheze ţintele pe ecran, să transmită informaţia şi apoi să verifice modul în care drona a executat misiunea.
Casca Striker poate fi dotată şi cu "vedere de noapte", iar firma BAE a declarat că lucrează şi la dezvoltarea unui sistem audio 3D, pentru a permite piloţilor să perceapă informaţiile auditive din jurul lor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu