vineri, 8 februarie 2013

Galaxy S III, cel mai popular terminal Android, Samsung, cel mai popular producător


Compania Samsung este cel mai mare producător de terminale mobile atât în topul telefoanelor cât şi cel al smartphone-urilor, însă dacă aveţi impresia că numele şi produsele sale domină sunt repetate prea des ori de câte ori este vorba de platforma Android, acest aspect este doar o consecinţă a dominaţiei pe care compania o are asupra ecosistemului.
Conform datelor centralizate la nivel global de către compania Localytics, care oferă dezvoltatorilor software diverse analize ale pieţei aplicaţiilor pentru platformele mobile, produsele Samsung domină categoric topul 10 ale celor mai populare terminale.
În luna ianuarie a acestui an, din cele 10 locuri fruntaşe, doar două au fost revendicate de alţi producători. Cel mai popular terminal Android este modelul Galaxy S III, care are o cotă de piaţă de 9,2%, acesta fiind secondat de părintele său, Galaxy S II, şi de micul Galaxy S. Trebuie subliniat că nu este vorba de vânzări într-o anumită perioadă de timp, ci de numărul terminalelor pe care utilizatorii le-au folosit în această perioadă de timp.
Singurele modele care nu poată sigla Samsung sunt tableta Amazon Kindle Fire şi terminalul Motorola RAZR. Cea mai bine vândută tabletă Android, Kindle Fire este urmat de o tabletă Samsung, Galaxy Tab 2 7”, acestea fiind singurele produse de acest tip care au reuşit sa intre în Top 10.
În caz că nu este totuşi evident, trebuie subliniat totuşi că cota de piaţă cumulată a tuturor produselor din acest top este de 32,6%, ceea ce înseamnă că restul de două treimi de piaţa sunt ocupate de alte terminale. Această statistică ar trebui să fie îngrijorătoare pentru ceilalţi producători majori de terminale mobile precum HTC, Sony, LG sau Huawei, absenţa lor din acest top spunând multe despre imaginea produselor lor şi eficienţa campaniilor de promovare. 


Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu