luni, 28 ianuarie 2013

Deblocarea telefoanelor a devenit ilegala in SUA


Astazi a intrat in vigoare o noua lege in SUA prin care devine ilegala deblocarea telefoanelor fara acordul operatorului de la care a fost cumparat.
Deblocare smartphone
Noua lege nu se aplica pentru smartphone-urile achizitionate inainte de 26 ianuarie, dar toate telefoanele achizitionate ulterior vor putea fi deblocate oficial doar de catre operatori.
Carrier unlocking a smartphone is now illegal in the US under a new law passed in October 2012 by the Librarian of Congress and going in effect today. Exact ca si in Romania, exista operatori care aleg sa isi blocheze inclusiv terminalele achizitionate fara contract si aici incep probleme celor care isi doresc un telefon deblocat.
Practic toti cei care vindeau servicii de deblocare prin coduri sau interventii asupra softului sau hardware-ului telefoanelor vor trebui sa isi reorienteze afacerile. Pe de alta parte deblocarea de catre utilizatori prin rootare sau accesarea bootloaderului nu sunt vizate de aceasta noua lege.
In prezent americanii incearca sa combata efectele acestei legi prin semnarea unei petitii online. Au nevoie de 100.000 de semtaturi pana pe 23 februarie, dar momentan au strans sub 10.000. Indiferent de rezultat, mai mult ca sigur destul de multi oameni vor avea de suferit din pricina acestei legi buclucase, lucru deloc de laudat pentru “tara tuturor posibilitatilor”.

Sursa :  http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu