luni, 18 februarie 2013

Cum obţii date dintr-un smartphone parolat? Îl pui în congelator


Se pare că frigul este un aliat al celor ce vor să obţină date dintr-un smartphone cu Android parolat. Procedeul nu este o noutate, însă a fost folosit cu succes de curând de către o echipă de cercetători de la o universitate din Germania. Ei au reuşit să salveze datele din memoria RAM a unui Samsung Galaxy Nexus prin procedeul pe care l-au numit FROST (Forensic Recovery of Scrambled Telephones).
Cum funcţionează? Se ia un smartphone, blocat cu cod PIN sau desen personalizat şi se răceşte până la temperatura de -15 grade Celsius. Datorită temperaturii reduse, cipul de memorie RAM îţi păstrează datele datele în el o perioadă după ce pierde alimentarea.Pentru a le accesa, telefonul este scos repede din congelator, i se înlocuieşte bateria cu una caldă, încărcată şi este forţat să repornească. Cercetătorii germani au obţinut astfel din telefon imagini, emailuri şi lista cu ultimele pagini web accesate. În anumite cazuri se poate obţine şi cheia pentru decriptarea informaţiilor stocate în memoria smartphone-ului.
Samsung Galaxy Nexus - smartphone de top la momentul lansăriiSamsung Galaxy Nexus - smartphone de top la momentul lansării

  Se pare că singura modalitate de protejare împotriva acestui atac este ca telefonul să fie oprit atunci când ajunge pe mâna unor persoane răuvoitoare. Breşa de securitate descoperită ar putea să afecteze şi alte telefoane, deoarece exploatează o particularitate fizică a cipurilor de memorie.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu