Ne asteapta surprize nenumarate la targul de tehnologie Mobile World Congress de la Barcelona, programat sa inceapa pe 25 februarie. Primele produse vor fi prezentate inca de pe 23 februarie, cand incep conferintele de presa si lansarile. 
In domeniul smartphone-urilor, se prespune ca vom vedea primul telefon cu procesor octo-core, dar si alte lansari spectaculoase de la Samsung, Nokia, LG sau HTC.
Targul este dedicat, insa, si tabletelor, nu doar doar telefoanelor. Samsung, ASUS si Sony vor sa impresioneze cu cateva tablete performante, iar japonezii de la NEC aduc in Europa cea mai usoara tableta de 7 inch din lume, care intamplator are un nume care seamana cu al unui oras romanesc.
Daca ar fi sa ne bazam pe lucrurile care se cunosc sau se zvonesc, iata lista celor mai tari gadgeturi:

Samsung

Jurnalistii au primit deja invitatiile de a trece pe la standul sud-coreenilor de la Samsung. Cel mai probabil producatorul nu va aduce la Barcelona smartphone-ul Galaxy S IV, care se spune ca va aparea in martie. Dar asta nu inseamna ca participarea companiei la Mobile World Congress nu va impresionanta.
Pe partea de tablete, este foarte posibil sa vedem Galaxy Note 8.0, cu ecran de 8 inch si sistem de operare Android Jelly Bean. Aceasta ar urma sa aiba un display cu rezolutia 1280x800 pixeli si sa primeasca doua camere, una de 5 MP si o alta de 1,3 MP. Se mai vorbeste de un procesor quad-core la 1,6 GHz si de un S-Pen.
Alte zvonuri spun ca Samsung ar putea aduce doua tablete, una de 7 inch si o alta de 10 inch, ambele cu cuvantul "Tab" in denumire. Ar mai apararea si o a treia tableta, extrem de performanta.

Nokia

S-a zis ca Nokia va aduce la Mobile World Congress de la Barcelona prima sa tableta din istorie, care sa foloseasca Windows 8 RT. Din pacate, se pare ca acesta n-a fost decat un zvon, iar compania finlandeza se va concentra pe telefoane mobile unde asteptam cateva lansari spectaculoase. La editia de anul trecut a Mobile World Congress, Nokia a facut impresie, asa ca ne asteptam ca istoria sa se repete in anul acesta.

Sony

La standul Sony s-ar putea sa vedem noua Xperia Tablet Z, o tableta de 10 inch cu procesor quad-core la 1,5 GHz si sistem de operare Android Jelly Bean 4.1. Gadgetul a fost deja anuntat, asa ca mai mult ca sigur vom avea sansa sa primim specificatiile complete si cateva informatii suplimentare despre produs.

NEC

Japonezii de la NEC, care nu sunt deocamdata foarte prezenti pe piata din Romania, se pregatesc sa faca spectacol la Mobile World Congress de la Barcelona.
Ei au anuntat deja vor aduce cea mai usoara tableta de 7 inch, numeroase smartphone-uri, dar si alte gadgeturi inteligente.
Tableta pe care o vor prezenta cantareste numai 249 grame si are o grosime de 7,9 mm. Pare, asadar, un gadget perfect pentru a fi luat in bagaje. Numele tabletei esteMEDIAS TAB UL N-08D si ea exista deja in Asia. Vom fi cu ochii pe tableta si revenim cu amanunte dupa lansare!
Ce putem sa spunem, deocamdata, este ca arata foarte bine:

ASUS

Si ASUS promite sa aiba un factor "wow" la editia din acest an a Mobile World Congress de la Barcelona. Asteptam cu mare nerabdare sa vedem ASUS FonePad, de 7 inch, despre care se spune ca isi va face debutul la targul de tehnologie din Spania.
Tableta taiwanezilor are procesor Intel, sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean si ecran IPS. Ea va fi echipata cu procesorul Atom Z2420 (Lexington) la 1,2 GHz si tehnologie Hyper-Threading. Memoria RAM va fi de 1 GB.
Cei de la ASUS au scris pe invitatia trimisa jurnalistilor "In search of incredible". Conferinta de presa ce va avea loc pe 25 februarie, in prima zi a MWC 2013. 

HP

Zvonurile spun ca si cei de la HP ar urma sa vina la Mobile World Congress de la Barcelona cu cateva tablete Android care sa aiba Tegra 4 de la NVIDIA.
Ce se stie clar este ca cei de la HP vor sa intre puternic pe piata tabletelor, in acest an. Insa faptul ca primele astfel de lansari se vor petrece la Barcelona, ramane la stadiul de zvon.

Sursa : http://www.yoda.ro