Vazuti de la departare si fara a avea informatiile necesare, voluntarii statiei de cercetare din desertul american Utah par a fi niste actori care lucreaza la un nou succes de box-office, numai ca ceea ce fac este cu mult, mult mai serios. Toate oamenii de stiinta care poarta grelele costume de astronaut prin desert, un desert care recreaza conditiile de pe Marte, se "antreneaza" pentru o noua cucerire, cea a Planetei Rosie.
"Desertul din Utah recreaza solul de pe Marte, chiar si caldura de aici ne face sa ne gandim la Planeta Rosie. Avand in vedere ca este cea mai apropiata planeta de Terra, ne gandim sa ne-o facem mai prietenoasa", spune unul dintre cercetatorii care lucreaza la statia operata de The Mars Society, o organizatie non-profit care sustine calatoria in spatiu si colonizarea altor planete.
Organizatia mai are o statie de lucru in zona canadiana a Polului Nord si planuieste deschiderea a inca doua, una in Australia, cealalta in Islanda. Toate locurile au fost indelung cercetate pentru a se ajunge la concluzia ca se apropie de conditiile pe care le ofera planeta Marte, deocamdata cercetata doar de cateva module spatiale.