sâmbătă, 9 martie 2013

Phill Schiller de la Apple face glume pe seama securitatii Android


Nu e nici o surpriza ca  sunt pe Android. Se pare insa ca acest subiect a devenit motiv de gluma printre directorii Apple.
Phill Schiller Apple imprimat
Phill Schiller, unul dintre vicepresedintii Apple, a postat ieri pe Twitter o afirmatie simpla si la obiect, ,,Be safe out there:” (Aveti grija acolo), urmata de un link. Desi afirmatia in sine nu emana sub nici o forma rea vointa, problema vine din asocierea respectivelor cuvinte cu un link . Acesta din urma va redirectioneaza catre cel mai nou raport despre malware pe mobile al celor de la F-Secure.
Avand in vedere ca vedeta raportului respectiv este  cu 96 de familii si variatii noi de aplicatii malware descoperitate doar in trimestrul patru al anului trecut, nu mai exista nici un dubiu legat de tinta afirmatiei lui Schiller: „Aveti grija!” … utilizatorilor de Android.
In comparatie cu anii trecuti, nivelul amenintarilor la care este vulnerabila platforma Android a crescut semnificativ in 2012 pana la 79% din piata. Referindu-ne aici la Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry si Symbian, procentul de aproximativ 80% de care este responsabil sistemul de operare creat de Google este ingrijorator.
Android-ul este practic echivalentul Windows-ului cand vine vorba de numarul infectiilor la care este vulnerabil printre platforme mobile. Exista insa o solutie alternativa. Aplicati regula bunului simt. Nu mai instalati aplicatii din surse necunoscute si pe cat posibil incercati sa va limitati la la aplicatii din Google Play sau Amazon Appstore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu