sâmbătă, 9 martie 2013

Asus Transformer AiO - Windows 8 şi Android pe un all-in-one/tabletă


La MWC 2013, Asus a lansat noul smartphone Padfone Infinity. În timpul prezentării, a fost folosit pe scenă un dispozitiv special. Este vorba despre Asus Transformer AiO.La prima vedere, avem de-a face cu un PC clasic de tip all-in-one, cu un ecran full HD de doar 18.4”. Un mâner de pe spatele ecranului permite detaşarea acestuia, iar dispozitivul se transformă într-o tabletă. În cele două moduri de funcţionare, Transformer AiO rulează două sisteme de operare diferite.
Asus Transformer AiO - all-in-one care se transformă în tabletăAsus Transformer AiO - all-in-one care se transformă în tabletă

Atunci când este în configuraţie all-in-one, dispozitivul rulează Windows 8 cu ajutorul unui procesor Intel Core i3, i5 sau i7. Pe lista de specificaţii mai găsim o placă video dedicată Nvidia GeForce GT 730M, 4-8 GB RAM şi un HDD cu capacitate de până la 2 TB. După ce a fost detaşată, tableta Transformer AiO rulează sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean cu ajutorul unui chipset Nvidia Tegra 3 cu procesor quad core. Ceea ce va surprinde pe mulţi va fi faptul că interfaţa Windows 8 nu va dispărea de pe ecran atunci când este detaşat. Cum se poate acest lucru?
Asus Transformer AiO - tabletă cu Android de 18.4”Asus Transformer AiO - tabletă cu Android de 18.4”

În modul tabletă, Asus Transformer AiO rulează o aplicaţie de tip Remote Desktop. Ea îi permite utilizatorului să lucreze astfel în sistemul de operare pentru PC dintr-o altă locaţie din casă. Legătura între tabletă şi baza all-in-one se realizează prin intermediul conexiunii wireless. Asus Transformer AiO va intra pe piaţă la preţul de 1.300 $ în Q2 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu