marți, 26 martie 2013

eMachines propune PC-ul de 99 dolari, destinat copiilor


eMashines MiiPC este un mini-PC numai bun pentru dormitorul copiilor.
  Acesta poate fi folosit pentru navigare pe internet, vizionarea de filmuleţe şi jocuri, dar şi activităţi serioase cum sunt temele pentru şcoală.
eMachines propune PC-ul de 99 dolari, destinat copiiloreMachines propune PC-ul de 99 dolari, destinat copiilor

Pentru a se încadra bugetul propus, de numai 99 dolari, cei de la eMachines au realizat sistemul MiiPC folosind hardware împrumutat din sfera tabletelor. Mai exact, avem de-a face cu un dispozitiv pe care rulează sistemul de operare Android 4.2, într-o versiune optimizată pentru ecrane mari şi control folosind mouse şi tastatură.
eMashines MiiPC - interfaţa Android optimizată pentru mouse şi tastaturăeMashines MiiPC - interfaţa Android optimizată pentru mouse şi tastatură

În carcasa de forma unui cub cu latura de aproximativ 10 cm se ascunde o configuraţie cu  procesordual-core la 1.2 GHz , asistată de 1 GB memorie RAM şi 4 GB spaţiu de stocare intern, care poate fi extins prin ataşarea unui card de memorie.
eMashines MiiPC - opţiunile de conectivitateeMashines MiiPC - opţiunile de conectivitate

Accesul la internet este asigurat prin conexiune WiFi, iar suportul Bluetooth 4.0  permite conectarea wireless a unui set de tastatură şi mouse. Ecranul ales pentru vizionare poate fi televizorul din cameră, sau orice monitor Full HD prevăzut cu interfaţă HDMI.
eMashines MiiPC - aplicaţia de control parentaleMashines MiiPC - aplicaţia de control parental

eMashines MiiPC suportă configurarea mai multor conturi de utilizator, câte unul pentru fiecare membru al familiei. Suplimentar, producătorul oferă şi o aplicaţie compatibilă cu telefoane Android şi iOS, prin care părinţii  pot verifica în orice moment activităţile desfăşurate de cei mici, cu posibilitatea de a bloca accesarea anumitor website-uri sau aplicaţii.
Înainte de a fi pus în practică, proiectul MiiPC va trece mai întâi printr-o campanie ce are ca scop strângerea de fonduri în valoare de 50.000 dolari, rezultate în urma pre-comenzilor primite din partea cumpărătorilor interesaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu