luni, 15 octombrie 2012

Un nou virus ne sperie cu SOPA


Cu toate ca SOPA a facut valuri o perioada destul de lunga la inceputul acestui an, in urma protestelor internationale proiectul legislativ a intrat in stand by. Asta nu impedica insa crearea unui virus care sa te sperie tocmai prin enuntarea principiilor respectivului proiect.
Un nou virus agresiv afecteaza computerele utilizatorilor prin dezactivarea antivirusului si afisarea unei ferestre care nu-ti mai permite sa pornesti nici un alt program. Intregul virus se bazeaza pe frica generata la inceputul anului de catre SOPA. Iti sunt afisate ferestre precum cea de mai sus si pentru solutionarea problemei esti invitat sa achiti o taxa de 200 dolari sau 200 euro prin Western Union sau MoneyPak. Mesajul castiga credibilitate prin afisarea intr-un mod ostentativ a mai multor elemente de identificare ale guvernului american la care se mai adauga un aparent ID unic si IP-ul real al computerului afectat.
Chiar daca printre mesajele de mai sus respectiva infectie iti promite ca-ti sterge datele de pe computer, fapt care nu se intampla, infectia nu este cu nimic mai putin periculoasa. Din pacate momentan prea putini antivirusi se descurca cu indepartarea acestui program de tip malware. Cel mai bine ar fi sa va actualizati in permanenta antivirirusul si sa incercati sa fiti mai atenti la feresterele si link-urile pe care le accesati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu