Exista sau nu forme de viata pe alte planete? Raspunsul va veni mai repede decat ne imaginam, potrivit declaratiilor Martin Rees, un cunoscut astronom din Marea Britanie. Acesta a declarat ca in urmatorii 40 de ani vom sti daca exista sau nu extraterestri, scrie un cotidian britanic.
Imagini ale planetelor din afara sistemului nostru solar vor putea fi obtinute pana in anul 2025, ceea ce va permite cercetatorilor sa descopere daca pe acestea exista sau nu forme de viata.
"Intr-un termen de 10 sau 20 de ani, vom fi capabili sa descoperim planete similare cu Pamantul ce orbiteaza in jurul altor stele", a declarat Martin Rees (foto). "Acesta va fi un subiect cu adevarat interesant pentru a vedea daca exista dovezi pentru existenta vietii extraterestre sau nu", a mai adaugat astronomul.
In varsta de 70 de ani, lordul Martin Rees este un reputat astronom, in perioada 2005 si 2010 fiind presedinte al Royal Society, cea mai veche societate stiintifica din lume. In prezent, Rees este astronomul reginei Marii Britanii.
"S-ar putea sa existe intrebari pe care creierul nostru sa nu le inteleaga, in acelasi mod in care cimpanzeii nu pot intelege teoria cuantica", a mai declarat Martin Rees, citat de cotidianul The Daily Mail.