sâmbătă, 8 septembrie 2012

Un cunoscut astronom sustine ca in cel mult 40 de ani vom afla daca exista sau nu extraterestri




Lord Martin Rees, presedintele Societatii Regale din Londra, a declarat ca in cel mult 40 de ani vom descoperi forme de viata extraterestra, dincolo de sistemul nostru solar.




Conform lui Rees, ultimele progrese din domeniul astronomiei le vor permite astrofizicienilor, incepand cu 2025, sa poata analiza planete care se afla in afara sistemului nostru solar si sa descopere daca pe acestea se afla forme de viata extraterestra.

Oamenii de stiinta se chinuie de secole sa afle raspunsul la intrebarea "Este Pamantul singura planeta pe care poate exista viata". Astronomul britanic sustine ca in curand vom stii sigur daca da sau nu.

"In ultimul deceniu am descoperit ca stelele sunt orbitate de grupuri de planete. In cel mult 10-20 de ani vom putea analiza alte planete, asemenatoare Pamantului, care orbiteaza in jurul altor stele. Atunci vom vedea daca exista alte forme de viata extraterestra sau nu", precizeaza Rees.

Astronomul a mai facut o declaratie interesant anul trecut, atunci cand a afirmat ca este posibil ca extraterestrii sa fie chiar in fata noastra, in forme pe care noi nu suntem capabili sa le recunoastem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu