Apple a prezentat, marti, iPad mini, o varianta mai mica a tabletei iPad. Multe dintre zvonurile legate de specificatiile produselor s-au adeverit. Pretul, insa, este ceva mai mare decat se credea. Cel mai ieftin iPad mini costa 329 dolari. Vorbim despre modelul de 16GB. 
Apple a introdus pe piata si a 4-a generatie a iPad standard, care incepe de la 499 de dolari, potrivit CNBC.
Dupa lansare, actiunile giganului au luat-o in jos pe bursa din SUA, semn ca noile produse nu i-au multumit pe investitori. Concret, actiunile au coborat cu pana la 2,86%, la un minim de 615,91 dolari, in urma prezentarii noilor produse, dar au revenit ulterior la un declin de "numai" 1,8%, potrivitMediafax.
Jurnalistii de la The Verge prezinta iPad mini si celelalte produse lansate aseara:

Apple a prezentat, tot aseara, si o noua generatie de iPad-uri, a patra, la numai sase luni de la lansarea ultimului model. A fost ocazia perfecta pentru ca Apple sa se laude ca a depasit pragul de 100 de milioane de tablete vandute.
Tot marti seara, directortul general Apple, Tim Cook, a prezentat si alte dispozitive, incluzand versiuni imbunatatite ale MacBook Pro, iMac si Mac Mini
Cele doua tablete sunt lansate acum pentru a profita de vanzarile masive inregistrate in perioada sarbatorilor de iarna, scrie CNBC.
iPad generatia a patra, care a reprezentat in buna masura o surpriza, va avea un cip A6X si capacitati grafice de doua ori mai mari. Tableta va avea o baterie cu durata de viata similara cu versiunea anterioara, de 10 ore, conexiune WiFi de doua ori mai rapida decat iPad 3 si noul conector Lightning al Apple.
Atentia s-a concentrat, insa, pe iPad Mini. Acesta va avea o grosime de 7,2 milimetri si o greutate de 309 grame. Ecranul noii tablete, de 7,9 inci (20 cm) va avea insa aceeasi rezolutie ca iPad 2.
Mini va avea o autonomie de 10 ore, dar aceasta va fi cea mai mica baterie produsa vreodata, potrivit Apple.
Apple a prezentat si o noua generatie iMac, desktop-ul Apple, si MacBook, cel mai bine vandut laptop al sau.
Noul MacBook Pro va avea o grosime mai mica de un inch, cu o greutate de aproape 1,6 kilograme, fiind cu 20% mai usor ca actuala versiune.
Intre timp, ultimul iMac este cu 45% mai subtire si va include un ecran complet laminat.