sâmbătă, 12 ianuarie 2013

ROCCAT Kulo - căşti solide pentru gameri de cursă lungă


ROCCAT este un producător german de accesorii pentru PC, care se face remarcat printr-o ofertă bogată de produse adresate pasionaţilor de jocuri. Dintre acestea, ROCCAT Kulo se prezintă drept o alegere interesantă pentru cei aflaţi în căutarea unui set de căşti pentru gaming, afişând o construcţie solidă şi design practic, adecvat pentru folosirea de zi cu zi.
ROCCAT Kulo - căşti pentru gameri de cursă lungă

Descriere

Căştile ROCCAT Kulo vin echipate cu difuzoare de 40 mm instalate în interiorul unor cupe de dimensiuni medii, sprijinite de pavilionul urechii cu suporţi detaşabili confecţionaţi din burete moale. Pachetul include două perechi de suporţi: primul acoperit cu un material pluşat gândiţi pentru purtare confortabilă şi prevenirea transpiraţiei iar al doilea acoperit cu piele sintetică, menit să blocheze eficient zgomotele ambiante din încăpere.
Cele două cupe sunt fixate pe cadrul de susţinere cu ajutorul unui mecanism articulat, ce permite mişcarea liberă a cupelor pentru aşezarea perfectă pe urechi. Cadrul ajustabil este ranforsat cu structură din oţel şi sprijinit pe cap folosind un suport din burete capitonat cu piele sintetică.
Microfonul ataşat de cupa pentru urechea stângă este poziţionat la capătul unui braţ flexibil şi poate fi ridicat atunci când nu este utilizat. Din păcate lungimea şi forma braţului pentru microfon nu sunt ajustabile, astfel că poziţionarea acestuia cât mai aproape de gură nu este posibilă. Acest neajuns este compensat prin ridicarea sensibilităţii audio, măsură ce are dezavantajul creşterii zgomotului ambiant captat de microfon.
ROCCAT Kulo - microfonul cu braţ mobil
Cablul audio măsoară un respectabil 2.5 metri şi este destul de gros, dar suficient de flexibil pentru a nu incomoda în manevrare. Pentru ajustarea facilă a volumului sonor cablul este prevăzut cu un reglaj liniar, suficient de solid pentru a rezista în faţa lovirilor accidentale şi chiar stropirea cu diverse lichide. Cele două mufe jack 3.5 mm se bucură de o construcţie solidă şi sunt uşor de manevrat în spaţii unde nu avem contact vizual direct, cum este spatele calculatorului.
Specificaţii audio
  • Răspuns în frecvenţă: 20 Hz - 20 Khz
  • Impedanţă: 50 ohm
  • Sensibilitate la 1 Khz: 102 db, +/- 3 db
  • Putere maximă: 80 mW
  • Diametru difuzoare: 40 mm
  • Magneţi: neodim
  • Design acustic: cupe închise
  • Conectori: 2 x Jack 2.5 mm
  • Greutate: 178 g
ROCCAT Kulo - cablul de 2.5 metri cu potenţiometru liniar
Specificaţii microfon
  • Răspuns în frecvenţă: 70 Hz - 20 Khz
  • Sensibilitate: 47 dB, +/- 3 dB
  • Raport semnal/zgomot: 50 dB
  • Impedanţă: 2200 ohm
  • Directivitate: bidirecţional

Performanţe

După ajustarea iniţială a dimensiunii cadrului, căştile ROCCAT Kulo pot fi folosite imediat, perioada de acomodare cu dimensiunile cupelor şi greutatea nu foarte mare a construcţiei fiind minimă.
Folosite cu bureţii din material pluşat, căştile sunt confortabil de utilizat iar durerile de urechi apar cu totul sporadic şi numai după mai multe ore de purtare. Izolarea zgomotului ambiant este la un nivel mediu, suficient cât să putem purta o conversaţie cu cei din jur fără să dăm căştile jos. Setul de bureţi capitonaţi cu piele sintetică, numiţi Memory Earpads, blochează ceva mai bine zgomotele din jur, permite o audiţie confortabilă în spaţii zgomotoase şi este mult mai uşor de curăţat de scame sau fire de păr. De asemenea, buretele “cu memorie” folosit de acestea pare să se muleze ceva mai bine după forma urechii, reducând şi mai mult durerile care pot apărea la o purtare îndelungată.
ROCCAT Kulo - setul de cupe din material plulşat
Schimbarea între cele două seturi de bureţi incluşi în pachet se face prin acţionarea unui mecanism ce presupune rotirea acestora pe cupe. Din păcate în lipsa unor puncte de sprijin clar definite mecanismul este greoi şi incomod de acţionat, existând un oarecare risc de deteriorare a cupelor dacă aplicăm prea multă forţă.
Audiţia obţinută cu setul de căşti ROCCAT Kulo este la un nivel mulţumitor, dar fără a emite pretenţii de audiofil. Difuzoarele cu diametru de 40 mm redau fără probleme bass-ul din melodii şi sunt capabile să atingă un volum impresionant fără a distorsiona sesizabil sunetul reprodus. Aşi fi dorit totuşi o redare mai clară a gamei frecvenţelor înalte, combinată cu o reproducere şi mai convingătoare a efectelor speciale din jocuri, lipsite parcă de forţa aşteptată de la un model de căşti pentru gaming. Cu mici corecţii aplicate din egalizatoarele audio putem obţine relativ uşor o audiţie fără cusur, iar micile lipsuri rămase trec uşor neobservate după perioada iniţială de acomodare.
ROCCAT Kulo - cadrul de susţinere pe structură din oţel
Microfonul bidirecţional oferă sensibilitate bună şi captează cu destulă claritate cuvintele rostite. Braţul este însă prea scurt pentru a ajunge la nivelul gurii, fapt ce îngreunează folosirea în încăperi cu mult zgomot ambiant.
Potenţiometrul liniar instalat pe cablul audio este greu de acţionat la început, dar după o scurtă perioadă de rodaj devine un mijloc comod şi eficient pentru ajustarea volumului sonor. Cablul audio cauciucat nu se încurcă prea uşor şi este uşor maleabil, deşi cauciucul din care este confecţionat are o oarecare tendinţă de a reţine forma în care a fost rulat pentru transport.

Concluzie

ROCCAT Kulo este un set de căşti bine construit, durabil şi uşor de adaptat pentru orice formă a capului. Setul de cupe interschimbabile este binevenit iar cablul solid şi suficient de lung nu va pune probleme celor care ţin unitatea centrală la o distanţă mai mare de scaunul de birou.
Audiţia oferită este la un nivel bun calitativ, chiar dacă nu la nivelul unui audiofil cu pretenţii. Singura dezamăgire vine din partea microfonului fixat la capătul unui braţ prea scurt şi cu formă neajustabilă, ce ar putea pune probleme de comunicare în mediul zgomotos al unui Lan Party.
Căştile ROCCAT Kulo pot fi achiziţionate din magazinele online din ţara noastră la un preţ de aproximativ 299 Lei.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu