marți, 12 martie 2013

Google se gândeşte la telefoane cu ecran ce poate fi derulat din spate


Google a patentat o invenţie ce presupune instalarea debutoane şi chiar o interfaţă touch pe spatele telefonului mobil. Un dispozitiv astfel utilat va putea fi controlat fără să atingem suprafaţa ecranului, blocând vizibilitatea.

  Cu noua invenţie, activităţile repetitive cum este derularea paginilor web sau răsfoirea colecţiei de poze sunt îndeplinite folosind chiar mâna cu care ţinem telefonul, alunecând degetele pe spatele carcasei. După cum arată şi schiţa descriptivă ataşată aplicaţiei pentru patent, comenzile sunt aplicate plimbând degetul arătător pe o suprafaţă sensibilă la atingere, poziţionată în spatele ecranului.
Pentru a reduce şansele interpretării unor comenzi false, rezultate din manevrarea telefonului sau transport, aplicaţia pentru patent menţionează şi un sistem capabil să verifice dacă atingerea suprafeţelor de control este potrivită pentru iniţierea unei comenzi. Spre exemplu, dacă degetele sunt poziţionate de-a lungul carcasei, sprijinind spatele telefonului, suprafeţele de control auxiliare sunt dezactivate iar telefonul este controlat doar cu ecranul touch.
Un patent similar a fost înregistrat şi de Apple în anul 2006, dar cu aplicaţii în sfera tabletelor. În descrierea ataşată, Apple menţionează două mâini care ţin un dispozitiv de forma unei tablete, cu puncte de contact pe ambele laturi ale carcasei.
În timp ce patentarea acestor invenţii nu garantează şi folosirea lor pentru o nouă generaţie de produse, perspectiva unui telefon mobil care să poată fi controlat din mişcări naturale, aplicate fără a incomoda vizibilitatea ecranului, nu pare deloc exagerată şi ar putea fi un atu important pentru compania care aduce pe piaţă o implementare într-un produs comercial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu