Jetlag - sau disconfortul cauzat de calatoriile cu avionul pe distante lungi - poate fi tratat cu ajutorul luminii. Delta Airlines a dezvoltat un "dus cu protoni" care poate "reseta" ceasul biologic al calatorilor.

"Nu doar felul in care este construit dispozitivul conteaza, ci si ceea ce ofera el. O animatie special creata face ca lumina sa fie 'administrata' intr-un mod care sa ne ajute sa trecem peste oboseala zborurilor lungi. Totul se bazeaza pe cercetarile doctorului Russell Foster, cunoscut pentru rezultatele sale in neurostiinta si cercetarea somnului", spune Jamie Careiro, unul dintre angajatii Wieden + Kennedy New York, agentia desemnata de Delta Airlines pentru promovarea camerei.

Dispozitivul, prezentat in urma cu o saptamana la conferinta TED care a avut loc in California, se foloseste de o lumina speciala, apropiata ca putere de cea a Soarelui. Utilizatorii "dusului" trebuie sa introduca date despre zbor, lumina generata de un perete plin cu becuri LED fiind creata in functie de aceste date.