duminică, 18 noiembrie 2012

Românii angajați la Twitter caută conaționali deștepți pentru a-i lua în SUA

Doi români de nici 30 de ani, Cristian Strat şi Mircea Paşoi traiesc visul american. Ei sunt angajaţi de aproape un an de zile la Twitter, în San Francisco, California, si recent au venit în România sa faca recrutări pentru reţeaua de socializare. Caută tineri deştepţi, pasionaţi de calculatoare şi informatică şi vorbesc celor interesaţi despre cum poţi trăi visul american în Silicon Valley, ei fiind cel mai bun exemplu
.


Mircea Paşoi şi Cristian Strat
Mircea Paşoi şi Cristian Strat
Mircea Paşoi şi Cristian Strat sunt doi români care au reuşit la mai puţin de 30 de ani să bifeze stagii de practică şi posturi la cele mai mari companii de IT din lume.
Foşti olimpici naţionali şi internaţionali la informatică, cei doi au început să fie fascinaţi de această disciplină încă din copilărie.
Erau vremuri în care calculatoarele costau foarte mult şi nu oricine şi le putea permite. Dar cei doi au muncit pe brânci pentru a obţine rezultate bune la olimpiadele şi concursurile la care au participat. Iar premiile nu au întârziat să apară.
Tot la competiţiile naţionale la care au participat s-au şi cunoscut cei doi. În anii de facultate au urmat şi primele stagii de practică.
La finalul stagiilor, cei doi şi-au pornit propriul business. Aplicaţia pe care au construit-o împreună a fost râvnită de cei de la Twitter încă de cum au lansat-o pe piaţă.
După câteva luni de negocieri, le-au vândut aplicaţia celor de la Twitter. Imediat au apărut şi ofertele de muncă, în cadrul companiei.
Şefii de la Twitter i-au trimis pe Mircea şi Cristian în România să recruteze studenţi sau proaspăt absolvenţi români pe care să îi aducă să lucreze cu ei.
Printre studenţii cu care s-au întâlnit Mircea şi Cristian în Bucureşti este şi Şerban Stan. Tânărul de doar 19 ani, fost olimpic internaţional la informatică, speră să le calce pe urme celor doi români de la Twitter.
Pentru Cristian şi Mircea, acest mod de a ajuta a venit firesc.
Acesta este doar începutul unei poveşti de succes. Cei doi îşi propun să continue să îi ajute pe tinerii români care îşi doresc să lucreze pentru celebra companie din Silicon Valley.


Sursa :  
http://www.realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu