luni, 5 noiembrie 2012

Cat costa in realitate cele mai populare tablete ale momentului?


Rareori pierdem ocazia sa afisam un gadget precum iPad mini demontat in bucati. Cu toate acestea, niste poze de la dezasamblare nu ne spun foarte multe despre pretul acestor dispozitive. De acest aspect se ocupa cercetarile IHS.
Un nou studiu al celor de la IHS bazat pe informatii obtinute din dezasamblari amanuntite dezvaluie valoarea reala a celor mai populare gadgeturi ale momentului.
iPad mini integreaza materiale in valoare de 188 dolari, cu 141 dolari mai putin decat pretul de comercializare. Din pacate nu cu aceleasi procente de profit se pot lauda Google sau Amazon cu Nexus 7, respectiv Kindle Fire HD. Nexus 7, de exemplu, in versiunea de 16 GB, care in SUA se vinde cu 200 dolari, ascunde componente in valoare de 159,25 dolari. Recent lansatul Kindle Fire HD are un pret real pe componentele din interior de 165 dolari.  Aceeasi organizatie si-a facut timp sa dezasambleze si tableta de 500$ a celor de la Microsoft, Surface-ul cu 32GB spatiu. Doriti sa achizitionati si un Touch Cover pentru Surface? Componentele din interior valoreaza 16 dolari in timp ce Microsoft vinde aceasta coperta cu tastatura cu 120 dolari.
Avand in vedere ca in preturile de mai sus nu intra si costurile de cercetare, productie sau distributie, situatia in cazul Google si Amazon este mult mai dramatica decat pare la prima vedere. In practica, este foarte probabil ca ambii giganti sa nu castige nici un fel de profit din vanzarea efectiva a produselor ci doar din continutul pe care cei mai multi utilizatori sunt dispusi sa-l achizitioneze. Nu acelasi lucru se poate spune despre Microsoft si Apple care faca o treaba foarte buna in a profita atat din vanzarile de dispozitive cat si cele de aplicatii sau continut multimedia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu