marți, 5 martie 2013

Seagate renunta la hardurile rapide de laptop


Seagate si-a exprimat intentia de a iesi de pe piata hardurilor de laptop cu viteza de 7200RPM.
Seagate Momentus
Compania americana urmeaza sa sisteze productia unitatilor de 2,5 inci cu viteze de 7200RPM, pana la sfarsitul acestui an. Printre modelele afectate de aceasta decizie se numara: Momentus 7200.4, 7200.2, Momentus Thin 7200 si Momentus XT. Seagate isi motiveaza decizia prin cresterea pietei SSD-urilor, care reprezinta o concurenta puternica pentru modelele rapide de hard disk-uri destinate laptop-urilor. Stim cu totii ca oricat de rapide ar fi, hardurile clasice nu au nici o sansa in fata SSD-urilor actuale, cand vorbim de vitezele de scriere/citire, asa ca decizia celor de la Seagate vine mai degraba ca o confirmare comerciala a acestei realitati.
Unitatile hard disk de 2,5 inci la 7200RPM tind sa fie destul de scumpe si nu mai sunt printre preferatele marilor producatori de portabile, ele fiind prezente mai mult in dispozitive cu specificatii de top, ceva mai scumpe. Doar ca si aici SSD-ul reuseste sa castige tot mai mult teren, astfel incat un pret usor mai mic pentru un HDD de 7200RPM paleste in fata performantelor unui Solid State Drive de ultima generatie.
Seagate Momentus XT
Dupa cum noteaza si cei de la electronista.com, decizia celor de la Seagate este oarecum surprinzatoare si asta pentru ca acestia nu comercializeaza SSD-uri ci doar unitati hibride, precum Momentus XT. Urmeaza sa vedem in timp cum va reactiona Seagate la cresterea SSD-urilor, daca va intra puternic pe aceasta piata sau va continua sa isi perfectioneze seriile hibride precum Momentus XT, urmand sa le comercializeze la preturi ceva mai accesibile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu