marți, 5 martie 2013

Cautarea Google, explicata printr-un site dedicat: How Search Works


Daca tot nu-si va pierde prea curand pozitia de lider in topul motoarelor de cautare si pentru ca s-au scris multe despre cautarea Google, compania a creat un website pentru explicarea mecanismelor de cautare.
Google how search works
Un nou site incarcat de animatie si informatie a fost lansat de Google cu scopul de a explica vizitatorilor modul in care functioneaza o cautare online. How Search Works este cel mai nou episod din seria Inside Search. In practica, este un grafic ce se deruleaza singur si reda fiecare etapa efectuata in cautarea Google in momentul in care cineva vrea sa gaseasca ceva pe internet.
Cautarea pe Google implica de fapt mult mai multe etape decat s-ar crede la prima vedere, de aceea sunt explicate si alte cateva elemente. In primul rand, este detaliata partea de crawling, activitatea prin care Google scaneaza internetul cu o viteza ametitoare, in cautare de pagini noi. In secunda urmatoare, indexeaza tot continutul nou intr-o baza de date prin care cineva poate sa caute, aproximativ 30 de trilioane de pagini.
In al doilea rand, site-ul explica algoritmii folositi si strategia de ranking aplicata de Google pentru a stabili ce site apare primul printre rezultatele la cautare. Pentru ca de multe ori cineva incearca sa incalce sau sa pacaleasca respectivele reguli, in ultima parte a site-ului, Google explica . Cele mai grave abateri sunt copierea de continut integral de pe alte site-uri si folosirea de text generat automat care nu are sens. Acestea pot conduce chiar la eliminarea unui site din Google.
Acest proiect este cea mai recenta initiativa Google de a explica ce se intampla in spatele cortinei motorului de cautare. In luna iulie a anului trecut au fost organizate pe acelasi subiect si niste cursuri care in final 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu