duminică, 6 ianuarie 2013

Philips da din nou lovitura.. cu altfel de becuri


Dupa ce ne-a impresionat cu Hue, o serie de becuri inteligente ce pot fi controlate prin intermediul unui smartphone, compania Philips mai are un as in maneca.
Philips Panouri OLED becuri
Nu se fac inca doua luni de la ultima inventie facuta publica de compania olandeza si deja Philips ne propune alt mod spectaculos de a ne lumina casa. Este vorba de panouri ultra subtiri pe tehnologie OLED. Folosite incet, incet in televizoare scumpe de la LG si Samsung, panourile OLED au toate sansele sa fie la baza urmatoarelor moduri de iluminare. Marele avantaj al acestei tehnologii, fata de LED, este ca permit iluminarea cu ajutorul unei intregi suprafete nu doar a unui punct. Dietmar Thomas de la Philips a descris aceasta evolutie astfel, ,,pentru prima oara oamenii nu au nevoie de un sistem pentru raspandirea luminii, sistemul, ca sa zic asa, este incorporat.”
Incercand sa promoveze intr-un mod inteligent noile panouri de iluminare, Philips a creat un filmulet pe care il vedeti mai jos. Trebuie retinut ca, desi toate corpurile prezente in acest scurt metraj pot fi achizitionate, preturile componentelor folosite este foarte mare. Trei panouri cu abilitatea de a fi transparente cand sunt stinse, pentru a fi integrate in loc de o fereastra de exemplu, costa 556 dolari. Incercand sa incheie filmul pe un ton optimist, acelasi Detmar a spus ca, desi acum preturile sunt foarte mari, in 5 ani vor cobori la niveluri decente ,,pentru ca oricine sa poata cumpara sisteme OLED de la Ikea”.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu