duminică, 6 ianuarie 2013

Cele mai asteptate jocuri din 2013


Top cele mai asteptate jocuri din 2013
Dupa ce v-am prezentat cele mai bune jocuri ale lui 2012, a venit vremea sa ne uitam putin spre viitor. Ce ne pregateste oare anul 2013 in materie de jocuri? Desi lista completa a titlurilor care sunt programate sa apara in cadrul urmatorului an este deja foarte stufoasa, le-am inclus pe aceasta lista pe cele mai interesante zece. Acestea au fost alese indiferent de platforma pe care apar, iar pe cateva probabil le-ati intalnit si pe lista celor mai asteptate jocuri video din 2012.

10. Rayman Legends


Ubisoft a reusit cu succes in 2011 sa il aduca pe Rayman inapoi in lumina reflectoarelor prin intermediul lui Rayman Origins. Ei bine, pasul firesc pentru publisherul francez era sa lanseze o continuare a acestuia, care s-a materializat sub forma lui Rayman: Legends. Jocul a fost anuntat in exclusivitate pentru noua consola Wii U de la Nintendo, gameplay-ul fiind strans legat de noul GamePad cu touchscreen. Titlul de fata a reusit sa isi asigure un loc in topul celor mai asteptate jocuri de anul viitor gratie unei directii artistice de invidiat, gameplay-ului inovativ si promisiunea unui titlu care sa ne faca sa ne cumparam un Wii U. Daca reuseste Rayman: Legends sa aduca toate acestea intr-un pachet atractiv vom afla in luna februarie.

9. Metro: Last Light


Compania THQ nu o duce deloc bine. Dupa incercarea disperata de a se intoarce pe linia de plutire in ultimii doi ani, aceasta a intrat saptamana trecuta in insolventa. Acest lucru lasa jocurile pe care le are in dezvoltarea acum intr-o situatie foarte ciudata, insa THQ ne asigura ca titlurile importante anuntate deja vor fi lansate la timp. In aceasta situatie se afla si  Metro: Last Light, probabil unul dintre cele mai interesante jocuri ale lui 2013. Acesta continua povestea din Metro 2033 din perspectiva lui Artyom si dezvolta universul din tunelurile metroului din Moscova. Studioul 4A Games a amanat acest joc de mai multe ori, intrucat au dorit sa aduca cel mai finisat produs posibil, iar acum nu ramane decat sa asteptam cuminti luna martie.

8. Remember Me


Capcom a avut o prestatie reusita la E3 anul acesta, iar jocul video Remember Me cu siguranta a ajutat enorm conferinta acestui publisher. Jocul pare a fi un soi de Assassin’s Creed in viitorul nu foarte indepartat, in care tehnologia a avansat atat de mult incat chiar si amintirile pot fi modificate. Eroina principala, Nilin, este in cautarea propriilor sale amintiri, iar actiunea va avea loc in Neo-Paris in anul 2084. Printre cele mai interesante elemente ale jocului dezvaluite pana in prezent au fost amintite posibilitatea de a schimba amintirile altor personaje si editorul de combo-uri, care va oferi fiecarui jucator o experienta cat mai personalizata.

7. BioShock: Infinite


Originalul BioShock este in continuare considerat unul dintre cele mai bune jocuri lansate in cadrul generatiei curente de console. Ken Levine si echipa de la Irrational Games spera ca BioShock: Infinite sa paseasca pe urmele predecesorului sau si chiar sa il intreaca. Este evident ca ambitia acestui joc este mare, intrucat de la anuntul sau si pana in prezent jocul a fost aproape complet schimbat. Ce a ramas tot timpul la bazele acestui joc este insa orasul plutitor Columbia. Infinite pare a fi atat un prequel pentru originalul joc din serie, cat si un reboot, intrucat foarte multe elemente care se regasesc in BioShock au fost folosite si aici.

6. Beyond: Two Souls


Francezii de la Quantic Dream vor sa micsoreze inca odata barierele intre jocuri si filme prin intermediul noului Beyond: Two Souls. Jocul este succesorul spiritual al lui Heavy Rain si asemeni acestuia, va fi lansat exclusiv pe PlayStation 3. Povestea este foarte atractiva la prima vedere, intrucat intram in pielea eroinei Jodie Holmes si a entitatii Idan si suntem alaturi de acestia timp de 15 ani din viata lor. Mai interesant este faptul ca in rolul principal se afla actrita Ellen Page, alaturi de alti actori care isi vor imprumuta atat vocile, cat si chipurile pentru a da viata personajelor din Beyond: Two Souls.

5. The Last of Us


Acest titlu era anul trecut printre cele mai asteptate jocuri ale mele din 2012. In timp ce entuziasmul meu pentru acesta este inca mare, jocul a fost coborat pe locul cinci pentru ca urmatoarele patru jocuri sunt de-a dreptul de nerefuzat. In ultimele doisprezece luni am vazut gameplay nou din The Last of Us, alaturi de cateva trailere si secvente cinematice, care din nou m-au impresionat. Echipa Naughty Dog demonstreaza ca poate sa realizeze si altceva dupa seria Uncharted, iar universul din The Last of Us parte sa fie destul de bine dezvoltat incat sa ofere si alte experiente dupa acest prim joc. Din nou, un PlayStation 3 va fi necesar pentru a putea juca acest titlu.

4. Star Wars 1313


Licenta Star Wars a fost putin neglijata de catre cei de la Lucas Arts in ultmii ani. Dupa The Force Unleashed nu am mai auzit mare lucru despre un titlu bazat pe celebra licenta pana la E3 2012, cand a fost anuntat Star Wars 1313. Jocul ne va pune in rolul unui vanator de recompense, iar actiunea va avea loc pe planeta Coruscant, la niveul 1313 sub suprafata. Desi ideea de a juca un titlu Star Wars fara o sabie laser nu este obligatoriu atractia jocului, faptul studioul de efecte speciale ILM lucreaza in stransa colaborare cu echipa Lucas Arts promite o experienta vizuala demna filmele cu Jedi.

3. God of War: Ascension


In mod normal acest joc ar fi trebuit sa fie pe locul numarul unu in lista, insa campania de promovare a celor de la Sony inca nu m-a convins ca promite cel mai mult in 2013. Problema sta in special in faptul ca am vazut doar o scurta secventa de gameplay de Single Player si prea mult din multiplayer. God of War a fost intotdeauna despre Kratos, iar asta mi-as fi dorit sa vad de-a lungul anului in trailere, in locul unor personaje generice destinate modului multiplayer. God of War: Ascension va prezenta pentru prima data evenimentele care au avut loc inainte ca anti-eroul Kratos sa devina infamul servitor al zeilor Ghost of Sparta. Multiplayer-ul in schimb este foarte ciudat, intrucat camera fixa si aglomeratia de pe ecran creaza un haos rar intalnit. Daca acesta este un avantaj sau un dezavantaj al jocului vom afla la mijlocul lunii martie.

2. Grand Theft Auto V


Cu totii ne asteptam ca Grand Theft Auto V sa fie deja in magazine, insa Rockstar a pregatit acest joc pentru primavara lui 2013. Vom avea probabil de a face cu cel mai diferit titlu din serie de pana acum, intrucat povestea va fi strans legata de soarta a trei personaje principale, care pot fi controlate in orice moment al jocului. Intoarcerea in Los Santos promite cel mai vast spatiu explorabil din serie, avand acces la un oras imens si zonele din jurul sau, care pot fi explorate cu ajutorul avioanelor, elicopterelor sau vehiculelor terestre. Cele mai noi screenshot-uri includ si un submarin, ceea ce inseamna ca si oceanul va oferi cateva surprize pentru fanii Grand Theft Auto. Chiar si cu atatea promisiuni din partea Rockstar, jocul care m-a facut sa astept 2013 cu sufletul la gura este altul.

1. Watch Dogs


Seria Assassin’s Creed pare sa ajute si alte licente ale Ubisoft. Dupa ce Far Cry 3 a reusit sa devina cel mai bun joc al acestui an dupa ce a imprumutat cateva concepte din celebra serie, a venit randul sa primim un joc clar inspirat din aventurile lui Desmond prin Animus. Rezultatul este Watch Dogs, un soi deAssassin’s Creed in lumea moderna. Gameplay-ul este clar diferit, fiind bazat mai degraba pe interactiunea cu diverse echipamente tehnice decat pe catararea prin tot orasul. Rezultatul este ceva foarte “proaspat”, diferit de tot ce am vazut pana acum in materie de jocuri. Desigur, intalnim elemente nu tocmai originale precum condusul vehiculelor si secventele de actiune la persoana a treia, insa niciodata nu am mai vazut un joc care sa imbine elementele de furisare cu cele open world atat de bine. De asemenea, trailerul de gameplay prezentat la E3 promite unul dintre cele mai aratoase jocuri de pana acum.
Acestea fiind spuse, pun punct si anului 2012 in materie de jocuri. A fost un an plin de actiune, dar care nu a reusit sa intreaca 2011 din niciun punct de vedere. 2013 insa se anunta a fi exploziv inca din primele luni, iar faptul ca majoritatea jocurilor amintite aici apar in primele sase luni ale anului pot sugera o lansare iminenta a consolelor de generatie in a doua jumatate. Daca va fi intr-adevar asa, 2013 ar putea sa surclaseze chiar si anul precedent, intrucat odata cu noi platforme vom primi cu siguranta continuari ale unor serii celebre, dar si noi licente care sa incerce sa ne convinga sa trecem la generatia urmatoare de hardware.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu