duminică, 6 ianuarie 2013

Contract FABULOS obţinut de Microsoft

Microsoft a obţinut un contract de 617 milioane de dolari din partea Departamentului american al Apărării, pentru instalarea sistemului de operare Windows 8 pe 1,5 milioane de computere ale Pentagonului, relatează Bloomberg
.


Contract FABULOS obţinut de MicrosoftContract FABULOS obţinut de Microsoft
Acordul, pe termen de trei ani, conferă armatei, forţelor aeriene şi Agenţiei pentru Sisteme de Informaţie în domeniul Apărării acces la Windows 8 şi programe precum Microsoft Office 2013 şi SharePoint 2013.

"Cea mai mare parte a Departamentului Apărării a luat decizia să colaboreze cu Microsoft. Este foarte bine pentru afacerile noastre", a declarat Tim Solms, director general al Microsoft pentru afacerile cu Pentagonul.
La licitaţia pentru acest contract au fost depuse şapte oferte, dar numele participanţilor nu au fost făcute publice.

Vânzările de retail de aparate cu sistem de operare Windows din SUA au scăzut cu 21% în cele patru săptămâni de la lansarea Windows 8, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Port Washington.

Declinul a fost provocat în principal de scăderea cu 24% a vânzărilor de computere notebook, Microsoft pierzând teren în faţa smartphone-urilor şi tabletelor produse de Apple şi Google.

Pentagonul efectuează circa două treimi din cheltuielile pentru contracte federale directe din SUA. Guvernul american a atribuit contracte directe de peste 530 de miliarde de dolari în anul fiscal încheiat pe 30 septembrie 2011, potrivit datelor obţinute de Bloomberg.


Sursa : 
http://www.realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu