miercuri, 19 decembrie 2012

Căştile audio cu fir din metal lichid - se întinde dar nu se rupe


Cu cât sunt mai mici şi mai portabile, căştile audio se transformă în accesorii extrem de fragile, uşor de deteriorat în timpul folosirii de zi cu zi. Din fericire grija de nu agăţa accidental cablul audio, rupând firele din cupru ce asigură conexiunea cu playerul MP3, ar putea fi în curând de domeniul trecutului.

Inventat de un grup de cercetători americani din cadrul North Carolina State University, înlocuitorul cablului cu fir din cupru este elastic şi se poate întinde până la 8 ori lungimea iniţială, fără a se rupe sau întrerupe iremediabil semnalul electric pe care îl transportă.
Cablul minune este realizat înlocuind firul din cupru solid cu un tub flexibil realizat din plastic polimer, umplut cu un amestec de Galiu (metal lichid la temperatura camerei) şi aliaj de Indiu capabil să transporte electricitate. Păstrând materialele separate, soluţia propusă reuşeşte să ofere conductivitatea electrică necesară funcţionării unui set de căşti dar şi toleranţă excepţională în faţa accidentelor care duc la forţarea şi întinderea cablului audio.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu