O substanţă extrasă din veninul şarpelui cu clopoţei ar putea creşte rata de supravieţuire în rândul pacienţilor ce suferă de cancer de piele, anunţă cercetătorii brazilieni.
Chromatina, o proteină izolată din veninul acestui şarpe sud-american, a îmbunătăţit rata de supravieţuire a şobolanilor cu cancer de piele cu până la 70%, au anunţat oficialii Institutului Butantan.
De asemenea, această proteină a întârziat în mod semnificat procesul de dezvoltare tumorilor, reuşind în anumite cazuri să inhibe în totalitate formare acestora.
Cercetătorii din cadrul institutului brazilian au descoperit că proteina poate ucide celulele, dar au observat că acţiunea sa toxică este limitată doar la celulele melanomului, celelalte celule ale organismului nefiind afectate.
Substanţa rămâne în interiorul tumorii canceroase pentru mai puţin de 24 de ore.
Oamenii de ştiinţă recunosc că este nevoie să efectueze teste pe alte animale şi, ulterior, pe oameni, înainte de a lua în calcul posibilitatea conceperii unui nou medicament.
Specialiştii afirmă că principala prioritate, înainte de a efectua teste pe oameni, este dezvoltarea capacităţii de sintetizare a acestei proteine în laborator, pentru a nu mai necesară extragerea şi procesarea veninului de şarpe.
Sursa : http://www.descopera.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu