vineri, 2 noiembrie 2012

Google Play a ajuns din urmă App Store la numărul de aplicaţii oferite


Veşti mari şi bucurie pe măsură pentru Google. Magazinul lor de aplicaţi Play se laudă cu 700.000 de titluri.Cunoscut iniţial sub numele de Android Market, el a reuşit să crească foarte mult în ultima perioadă. Uitate sunt vremurile în care App Store-ul de la Apple avea de două ori mai multe aplicaţii. Luna trecută, producătorul iDispozitivelor a anunţat atingerea aceleiaşi cifre.
Pentru nostalgici, Android Market a fost deschis în octombrie 2008, odată cu lansarea lui HTC G1 sau Google Phone în Statele Unite. În ziua lansării, utilizatorii aveau la dispoziţie un număr impresionant de 50 aplicaţii. Android Market a fost deschis la aproape trei luni după ce Apple a oferit acces la App Store. De-a lungul timpului, interesul pentru App Store a fost mult mai mare decât pentru Market, în mod special datorită diferenţei de cotă de piaţă între sistemele de operare. Lucrurile s-au schimbat în ultima perioadă, Android devenind mai popular pe piaţa internaţională.
Google Play se laudă cu 700.000 de aplicaţiiGoogle Play se laudă cu 700.000 de aplicaţii

Android Market a devenit Google Play în luna martie a acestui an, în momentul în care Google a decis să integreze în magazinul de aplicaţii serviciile Google Music, Google Play Videos şi Google eBookstore. Cu alte cuvinte, alături de aplicaţii, utilizatorii pot cumpăra acum şi muzică, filme sau cărţi. Autorul este conştient că între cele 700.000 de titluri menţionate se află foarte multe aplicaţii inutile, proaste ori de tip malware. Totuşi, acest număr rămâne o modalitate de cuantificare a interesului dezvoltatorilor pentru o platformă şi mă bucur să văd că Android are are un suport serios din partea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu