vineri, 2 noiembrie 2012

Google Earth 7 dă startul la excursii virtuale, gratis şi fără bagaje


Google Earth 7 pentru sisteme Windows introduce un nou sistem de imagistică 3D, ce permite generarea unor replici fidele ale oraşelor importante, dar şi un mod de explorare cu acces la mai mult de 11.000 locaţii diferite, care pot fi vizitate cu ajutorul unui ghid virtual ce ne îndrumă şi prezintă informaţii interesante.

Funcţia Tour Guide, inclusă cu noua versiune a aplicaţiei Google Earth, ne întâmpină cu un catalog de imagini reprezentând locaţii din vecinătatea zonei în care am navigat, pentru care Google a pregătit excursii virtuale. Odată ce selectăm o astfel de excursie, Google Earth va survola deasupra modelului 3D a zonei alese, evidenţiind locaţiile cu semnificaţie turistică, istorică sau culturală. Pe tot parcursul turului virtual suntem prezentaţi cu poze din locaţia reală şi informaţii relevante despre obiectivele turistice, preluate din catalogul Wikipedia.
Momentan, Google Earth 7 oferă reprezentări 3D cu un grad ridicat de fidelitate pentru un număr limitat de oraşe, ce sunt disponibile şi din aplicaţiile Google Earth pentru tablete şi smartphone Android, respectiv dispozitive iOS. Lista locaţiilor de vizitat cuprinde oraşe din Statele Unite ca Boulder, Boston, Charlotte, Denver, Lawrence, Long Beach, Los Angeles, Portland, San Antonio, San Diego, Santa Cruz, Seattle, Tampa, Tucson şi Golful San Francisco, precum şi capitala Italiei - Roma. Începând de astăzi, au fost adăugate noi locaţii 3D din statele americane Phoenix, Texas şi Arizona, oraşul Austin, dar şi mai multe regiuni din Europa, cum ar fi oraşul Avignon din Franţa, respectiv oraşele Munchen şi Mannheim din Germania. Din păcate pentru a vizita replici 3D ale oraşelor din ţara noastă mai avem încă de aşteptat.
Versiunea pentru PC a aplicaţiei Google Earth 7 se mai poate lăuda şi cu o reprezentare fidelă a formelor de relief, folosind informaţii preluate din motorul Google Maps. Modul de vizualizare a hărţilor a fost ajustat la o altitudine mai mare, necesară pentru vizualizarea în condiţii optime a clădirilor modelate 3D. Aplicaţia prezintă şi câteva modificări în interfaţă, aduse la nivelul elementelor din bara de status.
Download Google Earth 7
Aplicaţia Google Earth 7 este disponibilă pentru download gratis şi poate fi utilizată pe orice PC, laptop sau tabletă cu sistem de operare Windows, cu condiţia prezenţei unei conexiuni active la internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu