miercuri, 7 noiembrie 2012

Microsoft Office Mobile pentru iOS şi Android va fi lansat în 2013


Primele indicii despre lansarea suitei de aplicaţii Microsoft Office pe platformele Android şi iOS datează de mai bine de un an şi jumătate, perioada care a trecut fiind presărată cu zvonuri, afirmaţii negate ulterior şi câteva imagini nu prea concludente.
Conform The Verge însă, suita Office Mobile pentru cele două platforme mobile dominante este în lucru şi va vedea lumina zilei în prima jumătate a anului viitor. Aceste informaţii au fost oferite de surse interne din cadrul companiei, acestea oferind şi o serie de detalii despre natura viitoarelor produse.
Microsoft Office este cea mai utilizată suită de aplicaţii de birou şi una dintre sursele importante de venituri ale companiei, lansarea ei pe platformele rivale oferind surse noi de venituri. Şi nu este vorba despre preţul de comercializare a produselor software, care vor fi gratuite pe ambele platforme, ci despre serviciul online Office 365, care va fi obligatoriu dacă utilizatorul va dori mai mult decât simpla vizualizare a fişierelor Word, Excel sau PowerPoint.
La fel ca produsele OneNote şi SkyDrive, deja lansate pe aceste platforme, Office Mobile va necesita autentificarea cu un cont Microsoft şi va oferi funcţia de bază de vizualizare. Pentru activarea funcţiilor de editare, va fi necesară utilizarea unui abonament Office 365, care începe de la tariful de 6 dolari pe lună. Mai mult, sursele The Verge afirmă că funcţiile de editare nu vor fi foarte complexe, cât de puternic va fi produsul Microsoft faţă de ofertele curente iWork, QuickOffice sau Polaris urmând să vedem în 2013.
Prima versiune lansată va fi cea pentru platforma iOS, unde Office Mobile va deveni disponibil undeva la finele lunii februarie sau începutul lunii martie, Android urmând să primească şi el atenţia cuvenită undeva în luna mai.
Microsoft Office se întâlneşte cu iOSMicrosoft Office se întâlneşte cu iOS

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu